حضرت زینب سلام الله علیها الگوی کار فرهنگی اثرگذار در شرایط نامساعد است

خبرگزاری شبستان: امام جمعه جوپار تصریح کرد: اگر امروز جو فرهنگی کشور آنگونه که شهدا دوست دارند، نیست؛ نباید ناامید شد زیرا در شرایط بد هم می توان به رسالت خود عمل کرد و تأثیرگذار بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، در ادامه سلسله جلسات قرائت قرآن هفتگی کانون فرهنگی هنری باقرالعلوم علیه السلام شهرک افضلی پور کرمان و هیئت مکتب الحسین(علیه السلام)این بار راهی شهر جوپار شدیم تا میهمان خانه یکی از شهدای والامقام این دیار باشیم.

 

شهر جوپار در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد که در دامنه رشته‌کوه‌های مرکزی (کوه جوپار) واقع شده‌است؛ معمولاً جوپار را به نام امامزاده جلیل القدر مدفون در این شهر می شناسند؛ امامزاده ای که بقعه متبرکه او جزو بقاع متبرکه شاخص استان کرمان محسوب می شود.

 

 

جوپار مفتخر به مضجع سه تن از فرزندان حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام)

 

بدون شك مرقد مطهر امامزاده حسين (علیه السلام) در شهر جوپار، پيشنه جوپار را تأييد مى كند؛ ساختمان امامزاده مربوط به دوره صفويه است؛ گنبد آبى رنگ آن با خط هاى سفيد كه شكل هاى هندسى منظمى را به وجود آورده است مانند نگينى در وسط شهر مى درخشيد؛ اين بنا در دوره قاجاريه تعمير و تكميل شده است و داراى حرم، صحن، رواق و دو زائر سرا، بازارچه و سرويس هاى بهداشتى است.

 

 

كاشى كارى و آئينه كارى داخل رواق ها فضاهاى روحانى بر اين محل حاكم كرده است؛ داخل ضريح مدفن سه امامزاده از فرزندان امام موسى بن جعفر (علیه السلام)است؛ امامزاده حسين، امامزاده قاسم و امام زاده عبدالله(عليهم السلام) از سال تولد و شهادت امامزاده ها اطلاعى در دست نيست ولى مى توان گفت در حدود سالهاى بعد از شهادت امام رضا (علیه السلام) در اين محل به شهادت رسيده اند.

 

 

فضای معنوی خاصی در حرم مطهر این امامزادگان حاکم است؛ وارد صحن و رواق که می شوی، جذبه این معنویت خودبخود وجودت را آرام می کند و حس خوب تقرب به خداوند همه قلب را فرا می گیرد.

 

لاله هایِ سرخِ در همسایگی حرم

 

در جوار صحن اصلی امامزاده مدفن 25 شهید گلگون کفنی قرار دارد که دیوار به دیوار فرزندان باب الحوائج، موسی بن جعفر(علیه السلام)سکنی گزیده اند.

 

 

جلسه قرآن این هفته میهمان خانواده شهید والامقام«نصرالله جمشیدی» است؛ آن طور که برادران(اسدالله و حبیب الله)می گویند، پس از پیروزی انقلاب دیگر آرام و قرار نداشت و کمتر در خانه دیده می شد.

 

وارد بسیج که شد دیگر شب و روز برایش معنا نداشت؛ جنگ که شروع شد آدرس بسیجی ها را پی می گرفت و برای جبران کمبود نیرو از آنان دعوت به حضور در جبهه ها می کرد.

 

حاج قاسم تنهاست...

 

اولین حضور خودش در جبهه به سال 60 بر می گردد؛ در عملیات های مختلفی حضور داشت؛ در والفجر 3 ترکش کوچکی به او اصابت کرد اما ترکشی که در عملیات کربلای 5 به او اصابت کرد برای چند روزی او را راهی بیمارستان کرد و آخر سر هم بدون اجازه ترخیص از بیمارستان بیرون آمد.

 

همیشه برای رفتن عجله داشت؛ می گفت« حاج قاسم تنهاست؛ بچه ها حیرون هستند» و همین باعث می شد کمتر به خانه بیاید.

 

آخرین بار که از خانه راهی جبهه می شد هرچه اسدالله اصرار کرد او را با خود ببرد قبول نکرد انگار می دانست این آخرین سفر است.

 

 

فقط نور دیدم

 

یک بار که به دیدار امام(رحمت الله علیه)رفته بود پس از بازگشت تعریف کرده بود که فقط نور دیدم و نمی شود آنچه را دیدم توصیف کنم.

 

در عملیات کربلای 4 و 5 پیک لشکر بود؛ پیش از آن مسئول واحد بسیج لشکر 41 ثارالله بود؛ در عملیات والفجر 10 هنگامی که در حال جابجایی مهمات لشکر برای مصون ماندن آنها از آسیب دشمن بود برای همیشه آسمانی شد.

 

«روند رهایی» نیازمند همت مسئولان

مجموعه خاطرات، زندگینامه، وصیت نامه، عکس و... شهید نصرالله جمشیدی با عنوان «روند رهایی» گردآوری شده است اما هنوز به مرحله چاپ نرسیده است که همت مسئولین امر را می طلبد.

 

برادر شهید می گوید وقتی قبری که هم اکنون پیکر مطهر این شهید در آن جای دارد برای شهید دیگری آماده می شد نصرالله جلو آمد و آن را مجدد با خاک پر کرد و گفت: اینجا قبر من است، گویا از شهادت خود مطلع بود.

 

جلسه قرآن در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام برگزار شد؛ حجت الاسلام محمدحسین ایرانمنش، امام جمعه جوپار با گرامیداشت ولادت باسعادت حضرت زینب سلام الله علیها خاطرنشان کرد: آن بانو  ادامه دهنده راه شهدای کربلاست.

 

 

 

وی برگزاری جلسات قرآن کانون فرهنگی هنری باقرالعلوم(علیه السلام)به یاد شهدا را یک کار مهم و تأثیرگذار و قابل تقدیر دانست و تأکید کرد: باید با جذب جوانان در اینگونه جلسات راه باقداست شهدا را ادامه داد.

 

 

در شرایط نامساعد هم می توان به رسالت فرهنگی عمل کرد

 

حجت الاسلام ایرانمنش افزود: اگر امروز جو فرهنگی کشور آنگونه که شهدا دوست دارند، نیست؛ نباید ناامید شد زیرا در شرایط بد هم می توان به رسالت خود عمل کرد و تأثیرگذار بود.

 

وی در همین رابطه مدیریت حضرت زینب سلام الله علیها در شرایط بحران را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه هیچ کدام از وقایع عاشورا و اسارات مانع آن حضرت در ایفای رسالت اصلی نشد، قیام های پس از کربلا از جمله توابین و.. را نتیجه خطابه های آن حضرت و مدیریت عالی در شرایط نامساعد دانست.

 

 

تجدید میثاق با آرمان های شهدا و قرائت فاتحه درگلزار شهدای جوپار، زیارت سه امامزده جلیل القدر مدفون در این شهر و قرائت زیارت عاشورا در مسیر بازگشت توسط غلامرضا نژاد شاهرخ آبادی، مدیرمسئول کانون از برنامه های این سفر چند ساعته بود.

 

 

گزارش و عکس: طاهره بادامچی

 

پایان پیام/

کد خبر 442522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha