به گزارش خبرنگار شبستان، محمود احمدینژاد، رییسجمهور در دومین نشست خبری خود در سال 90 در آسیبشناسی اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: این قانون در پی تغییر نگاه و رفتار اقتصادی مردم و به دنبال آن عادات، سنتها و هنجارها است، از این رو عبور از موانع امری طبیعی بوده که به ملت باز میگردد.
وی با قدردانی از حرکت هوشمندانه، متعهدانه و متحدانه مردم در اجرای این قانون اظهار کرد: نخستین وجه حمل و نقل بود و پس از آن بخش تولید و بخشهای خانگی و تجاری با فعالیت مؤثر خود نشان دادند که فرضیههای پیشبینی شده قابل رد است و نه تنها تولید کاهش نیافته بلکه با افزایش قیمت انرژی تولیدکنندگان از این فرصت بزرگ برای تولید هر چه بیشتر استفاده کردهاند.
احمدینژاد با اشاره به افزایش هشت درصدی مصرف برق در فروردین هر سال تصریح کرد: اما فروردین سال جاری نه تنها افزایش مصرف رخ نداد بلکه چهار درصد نیز کاهش داشته و به جای آن در بخش صنعت مصرف انرژی 12 درصد افزایش یافته و این یعنی استفاده بهینه از برق در بخش صنعت.
رییسجمهور با بیان این مطلب که البته ایراداتی نیز در اجرای این طرح وجود داشته و دارد، عنوان کرد: ستاد هدفمندی یارانهها به طور هفتگی جلسات خود را تشکیل داده و گاهی برای رفع مشکلات حتی در سطح یک واحد تولیدی نیز تصمیمگیری میکنند و این نشان میدهد کار هدفمندی فرآیندی دنبالهدار است که گام نخست آن برداشته شده است.
وی با اعلام اجرای بستههای حمایتی از تولید، خدمات و حمل و نقل در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانهها بیان کرد: این قانون از اقداماتی بزرگ بود که حتی مخالفان خارجی خود را به تأیید باز داشت، اگرچه دارای دشمنان بسیار در داخل و خارج از کشور است و این دشمنی به دلیل عدالتمحوری و اصلاح ساختاری ایران رخ نمایانده است.
احمدینژاد صرفهجوییهای ایجاد شده در پی اجرای این قانون را منجر به ذخیرهسازی ثروت برای ملت دانست و ابراز کرد: البته کسانی هستند که از بروز ضعفها خوشحال میشوند که نمیتوان آنها را جزء این ملت دانست چرا که بروز کوچکترین ایراد حتی در یک خانه نیز ناراحتکننده است.
وی ادامه داد: تعویق 20 ساله در اجرای این قانون به دلیل ترس از عواقبی همچون متلاشی شدن اقتصاد، تورم 200 درصدی و ورشکستگی کارخانهها بود که خوشبختانه همگی آنها رنگ باخته البته بروز موارد معدود در اقتصاد آزاد و سالم امری طبیعی و بدیهی است.
احمدینژاد حرکت عمومی مردم و مدیریت آنها را در اجرای این قانون مهم و اثرگذار دانست و تأکید کرد: اجرای قانون هدفمندی افزایش بهرهوری در فضاهای تولیدی را به دنبال داشته و این یعنی کاهش هزینهها و افزایش تولید و در پی آن شکوفایی قدرت خلاقیت ملت ایران.
رییسجمهور در پاسخ به سؤال زمان بهرهبرداری از نیروگاه هستهای بوشهر اعلام کرد: ساخت این نیروگاه انجام شده اما برای بهرهبرداری باید آزمایشهایی انجام شود چرا که نیروگاه هستهای با نیروگاه برق تفاوت داشته و نیازمند حرکت تدریجی و انجام فعل و انفعالات خاص است البته احتمال افتتاح این نیروگاه با سفر مدودف، رییسجمهور روسیه وجود دارد.
وی درباره اثرگذاری تثبیت بسته سیاستی اقتصاد در تلاطم بازار ارز و طلا گفت: مرجع بررسی سیاستهای پولی کشور شورای پول و اعتبار است که مصوبات آن لازمالاجرا میباشد. ما قبول نداریم این بسته سیاستی بر تلاطم بازار ارز و طلا اثرگذار بوده علیرغم ارتباطاتی که میان این دو وجود دارد.
احمدینژاد ادامه داد: ممکن است نوع سپردههای بانکی تغییر کنند اما این پولها از نظام بانکی خارج نشده و هر جا مشکلی بروز کند به یاری اقتصاد کشور میآید. بستههای پولی نیز به نظام بانکی کشور باز میگردد و اگرچه این نظام تابع قانون بانکداری اسلامی است اما روح این بانکداری چندان در آن جریان نیافته و بیشتر قالبها مدنظر قرار گرفته است.
وی حاکمیت نظام جدید پولی در کشور را بسترساز رفع مشکلات دانست و ابراز کرد: پول باید برای تولید و خدمت به کار گرفته شود، از طرفی سرمایهگذاری باید از بخش خدماتی بانکها جدا شده و مشارکتهای واقعی و تقسیم یکسان سود و زیان در این نظام جریان بیابد.
احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که چرا در برابر موج تبلیغی و سازمانیافته علیه دولت و انتشار اخبار کذب سکوت میکند، تصریح کرد: موضع دولت همچنان سکوت در راستای الهامبخشی به وحدت است.
وی درباره دلایل انتقادات علمای قم از روش دولت دهم که به باور بسیاری از افراد محبوبیت این دولت را زیر سؤال برده، گفت: اگر نوع نگاه به ایران عوض شود برداشتها نیز تغییر میکند، ایران آزاد است و مردم نیز آزادی اظهارنظر و انتقاد بدون محدودیت را دارند و از افتخارات دولت آزادی ارایه هرگونه انتقاد است. علما نیز میتوانند نظرات خود را بیان کنند.
احمدینژاد افزود: مقایسه این دولت با دولت اصلاحات اشتباه است چرا که روش ما با آن ها متفاوت است، از سوی دیگر باید دانست هیچگاه اقتصاد یا سیاست خارجی پایان ندارد و حتی اگر ایران پرونده هستهای را نیز ببندد باز هم مطلبی دیگر برای طرح در عرصه بینالمللی بروز میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دولت ایران در کنار حمایتهای معنوی از جنبشهای آزادیخواهانه منطقه حمایتهای عملی و قانونی نیز میکند، اظهار کرد: باید توجه داشت هر کشوری برای بهرهمندی از این حمایتها شرایط خاص خود را دارد البته ایران همواره خواهان مطالبات مشروع ملتهای آزادیخواه در هر نقطهای از جهان چه مسلمان و چه غیرمسلمان بوده و هست.
رییسجمهور در پاسخ به این سؤال که چه کسانی به عنوان منحرف و به تعبیری جنگیر در اطراف شما هستند که به گفته رهبری باید تأدیب شوند، عنوان کرد: خدا را شکر افراد منحرف دستگیر شدهاند و ما نیز میگوییم بگذارید دولت کار خودش را بکند گرچه ما چیزی را شروع نکردیم که بخواهیم آن را به اتمام برسانیم.
وی درباره تمهیدات دولت برای مقابله با گرد و غبار اعلام کرد: پدیده گرد و غبار از دو منشأ بیابانی و تحولات آب و هوایی ناشی میشود که در پی توافقات به عمل آمده با دولت عراق و تصویب بودجههای لازم طرح کور کردن چشمههای اصلی این پدیده در دستور کار قرار دارد و امید است در سال جاری بتوان وارد فاز اجرایی آن شد.
احمدینژاد در پاسخ به این سؤال که دولت چه پاسخی را در برابر جریانهای انحرافی به ویژه از سوی رقبای خود دارد، بیان کرد: اگر منظور این است که ما روش رقبای خود را قبول نداریم این مهم از آغاز کار این دولت اعلام شده و ما گفتیم که حلقههای مدیریتی گذشته را درهم میشکنیم و این روشن است که ما در تقابل جدی با آنها قرار داریم.
وی با استناد به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه جز 10 سال نخست انقلاب و دوران شش ساله دولتهای 9 و 10 حرکت انقلاب در مسیر صحیح نبوده است، خاطرنشان کرد: این دولت جز دفاع هوشمندانه از امنیت و منافع ملت به چیزی نمیاندیشد، اگر رقبا نیز در پی پیاده کردن افکار خود هستند اشتباه میکنند چرا که ما آمدهایم تا ایده آنها را نفی کنیم و راه دولت از سال 84 تاکنون یکی بوده و با قدرت آن را ادامه میدهد.
شایان ذکر است، دومین نشست خبری رییسجمهور در سال 90 سهشنبه 17 خرداد با حضور دهها خبرنگار از رسانههای داخلی و خارجی در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما