به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، پیکر مرحوم صادق طباطبایی چهره محبوب سیاست کشورمان که سه روز گذشته در دوسلدورف آلمان دار فانی را وداع گفت، فردا در تهران با حضور برخی از مقامات کشورمان تشییع خواهد شد.
بنابراین گزارش، از ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه مراسم تشییع جنازه این مرد بزرگ سیاسی کشور و موسیقیدان قابل از محله جماران و از مقابل بیت امام خمینی (ره) آغاز و پیکر وی در حرم امام خمینی (ره) دفن خواهد شد.
به گزارش شبستان، صادق طباطبایی در سال ۱۳۲۲ در شهر قم متولد شد. او فرزند آیتالله محمد باقر سلطانی بروجردی است. او پس از گذراندن دوران دبیرستان در شهر قم و اقامت کوتاهی نزد امام موسی صدر برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد.
وی در رشته شیمی با درجه تخصص در شیمی آلی در دانشگاه آخن و سپس در دانشگاه بوخوم به تحصیل در رشته بیوشیمی پرداخت و سرانجام موفق به اخذ درجه دکتری در رشته بیوشیمی، در شاخه آنزیمولوژی و ژنتیک گردید و در سن سی و دو سالگی استاد دانشگاه بوخوم شد.
طباطبایی همچنین در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) به عضویت جامعه پژوهش گران آلمان DFG در آمده و نتایج پژوهشهای او در مجله علمی FEBC، ارگان فدراسیون اروپایی بیوشیمیستها منتشر میشدهاست. صادق طباطبائی در کنار تحصیل و رشد و تکامل علمی، به کارهای اجتماعی و سیاسی نیز پرداختهاست. از مبارزه در سازمان کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی گرفته تا بنیان گذاری و عضویت وی در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و چند دوره دبیر روابط بینالملل آن سازمان و نیز عضویت در کادر سر دبیری فصل نامه عقیدتی سیاسی: اسلام مکتب مبارز؛ ارگان انتشاراتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و بالاخره مبارزه علیه استبداد داخلی و استیلای خارجی همگام با سیاسیون مذهبی پیروان آیتالله خمینی، بخش هائی پر کار و پر تلاش در زندگی سیاسی وی به شمار میآید.
همچنین صادق طباطبایی، نوازنده چیره دستی در پیانو به سبک و سیاق مرحوم مرتضی خان محجوبـی بوده و به اعتراف شادروان احمد عبـادی، استاد موسیقی و سه تار و نیز دیگر اساتید موسیقی، در زمره معدود کسانی بود که به تمامی قوانین و زیر و بمها و گوشهها و پردههای موسیقی سنتی و مقامی و حتی گوشههای محلی ایران زمین، تسلطی کممانند و با دیوان شعرای نامی حافظ و نظامی و مولوی و رهی معیری انس و الفتی دیرینه داشته و از حافظهای قوی و سرعت انتقالی بالا و سینهای مشحون و آکنده از خاطرات تلخ و شیرین برخوردار بود.
طباطبایی ـ به گفته خودش ـ از همان دوران دبیرستان در قم و به توصیه و راهنمایی داییاش، امام موسی صدر به فراگیری موسیقی آوازی و مقامی ایران روی آورده بود. در دوران تحصیل و تدریس و مبارزه در آلمان باز هم به توصیه امام صدر به مطالعه و آشنایی با موسیقی کلاسیک اروپا پرداخته و خود بدون معلم به فراگیری پیانو روی میآورد.
گفتنی است، صادق طباطبایی که سال ۱۳۹۲ مبتلا به سرطان ریه شده بود، پس از یک سال در ۲ اسفند ۱۳۹۳ در دوسلدورف آلمان درگذشت.
پایان پیام/
نظر شما