مهدی محدثی نویسنده وپژوهشگر حوزه اجتماعی درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اینکه انسان یک موجود اجتماعی است گفت: انسان با توجه به اینکه یک موجود اجتماعی است ناگزیراست با گسترش شبکه های اجتماعی با افراد مختلفی درجهان تعامل داشته باشد.
وی افزود: شبکه های اجتماعی از جمله فیس بوک، وایبر، لاین واتساپ و... با هدف و انگیزه خاصی طراحی شدند که شاید به ظاهر یک بسترفرهنگی باشد اما از دل آنها علائم دیگری استخراج می شود که نمی توان به راحتی از کنار تهدیدهای فردی و اجتماعی آن گذشت.
نویسنده و پژوهشگر موسسه بوستان کتاب قم ادامه داد: با توجه به اینکه تا کنون هر تکنولوژی که در ایران آمده است قبل از فراگیرشدن فرهنگ سریعا به بهره برداری رسیده که متاسفانه تبعات بسیار منفی برای نسل جوان جامعه داشته است.
محدثی تصریح کرد: وجود این شبکه های اجتماعی با توجه به اهداف پلید برنامه سازان که در فراسوی مرزها قرار دهد بسیار خطرناک است اما می توان با برنامه ریزی و نظارت از این شبکه ها استفاده بهینه داشته باشیم.
وی اظهار داشت:شبکه های اجتماعی متصل به اینترنت با گسترش فضاهای ایجاد شده هر روز بیش از پیش توانسته در بخشهای مختلفی کانون و بنیان خانواده ها را از هم متلاشی کند .
نویسنده و پژوهشگر حوزه دینی و اجتماعی یادآور شد: در یک خانواده دو تا سه نفری هر کدام متصل به یک تکنولوژی و به دنبال یک موضوع خاص هستند که این ارتباط گیری در فضای مجازی تا حدودی روابط صمیمی آنها در خانواده را کمرنگ و در برخی مواقع بیگانگی رفتاری و تعاملی ایجاد کرده است .
محدثی خاطر نشان ساخت: شبکه های اجتماعی در واقع به دنبال برقراری ارتباط افراد با کل دنیای مجازی است اما برقراری ارتباط در دنیای مجازی و یافتن سوژه هایی بعضا سرگرم کننده به خوبی توانسته ارتباط دنیای حقیقی مثل خانواده و وابستگان را از بین ببرد.
دین گریزی جوانان جامعه امروز نتیجه تبلغات سوء شبکه های مجازی است
وی با بیان اینکه دین گریزی جوانان در جامعه امروز نتیجه تبلغات سوء شبکه های مجازی است اذعان داشت: دین گریزی جوانان باید از جنبه های مختلفی بررسی شود و باید دید زنگ دین گریزی آنها از چه منبعی کوک می شود و شبکه های اجتماعی چقدر در این راستا نقش ایفا می کنند.
نویسنده وپژوهشگرحوزه دین واجتماع عنوان کرد: اگربخواهیم ورود شبکه های مجازی اجتماعی به نهاد خانواده را مورد توجه قراردهیم باید بدانیم خانواده ها چقدر نسبت به عقاید و باورهای خود محکم هستند ونحوه برخورد آنها با بروز چنین شبکه هایی چگونه است تا بتوان از تیشه خوردن به ریشه خانواده ها جلو گیری کرد.
نباید اجازه دهیم تهدیدهای فرهنگی شبکه ها مجازی به فرصت جبران ناپذیر تبدیل شوند
محدثی افزود: مسئولان فرهنگی و نخبگان باید با استفاده از آموزهای اسلامی نحوه بهره مندی ازاین شبکه های اجتماعی را ارزیابی کرده تا مبادا تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی این شبکه ها به فرصتی غیر قابل جبران در خانواده و جامعه تبدیل شوند.
وی ادامه داد: وجود برخی آلودگی های رفتاری و اخلاقی موجود در جامعه ناشی از تهدیدهای اجتماعی فرهنگی در شبکه های مجازی است که باید با ریشه یابی و نظارت برعملکرد این شبکه های ازدگرگونی هویتی واخلاقی رفتاری جوانان درجامعه جلوگیری شود.
نویسنده و پژوهشگر حوزه دین واجتماع گفت: باید با برنامه ریزی و نظارت بر فعالیت شبکه های اجتماعی و بررسی مشکلات ناشی از ان در جامعه تهدیدهای مخرب این شبکه ها را به فرصتهای ارزشمند و قابل بهره برداری مفید تبدیل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما