موقوفات حوزوی طی دو سال گذشته با رشد 41 درصدی همراه بوده است

معاون امور اوقافی سازمان اوقاف با اشاره به اختصاص یکصد هزار رقبه در کشور به حوزه های علمیه، از به روزرسانی یکصد درصدی این رقبات در سال جاری خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا کایینی، معاون امور اوقافی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره تعلق بخشی از موقوفات به حوزه‌های علمیه گفت: بخشی از نیات واقفان در این موقوفات مربوط به طلاب و مدرسان علوم دینی و بخشی مربوط به ساخت و نگهداری مدارس علوم دینی است.

وی با بیان اینکه عمده موقوفات نیات مشترک دارند، اظهار کرد: بر اساس گزارشی که مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در سال 84 به حضور مقام معظم رهبری ارائه کرد و پس از کار کارشناسی در دفتر ایشان، ابلاغیه‌ای مبنی بر رسیدگی ویژه‌ به موقوفات حوزوی به سازمان اوقاف ارائه شد.

کایینی تصریح کرد: همسو با این مهم از سال 85 در معاونت امور اوقافی یک واحد مستقل به نام واحد موقوفات حوزه‌های علمیه تشکیل شد که از ابتدا کار آمارگیری را آغاز کرد و که بنابر نتیاج آن یک هزار موقوفه مربوط به حوزه های علمیه در سراسر کشور موجود است.

معاون امور اوقافی و خیریه سازمان اوقاف با اشاره به ارائه گزارش هزینه‌ها و درآمدهای موقوفات مرتبط با حوزه‌های علمیه هر سه ماه یک بار به دفتر رهبری و شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: توافق میان سازمان اوقاف و شورای عالی حوزه‌های علمیه در راستای تعیین سیاست‌ها و روش‌های توزیع منابع، ارتقای سطح منابع مالی و راه‌های مساعدت حوزه برای حل مشکلات فراروی سازمان اوقاف در این راستا در سال 87 صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین کمیته‌ای از سال 87 به نام کمیته‌ی موقوفات حوزوی تشکیل شده که نمایندگان سازمان اوقاف و شورای عالی حوزه و همچنین دو نفر از معاونان مرکز مدیریت حوزه علمیه در آن حضور دارند و جلسات به صورت ماهانه برگزار می‌شود.

وی با بیان این مطلب که این کمیته تاکنون جلسات فراوانی همراه با نمایندگان سازمان‌ اوقاف و مرکز مدیریت حوزه علمیه داشته است، ابراز کرد: این کمیته پیگیر موضوعات مرتبط با به روزرسانی موقوفات، احیای موقوفات و حل و فصل مشکلات استانی و موردی موقوفات مرتبط با حوزه‌های علمیه بوده است.

کایینی با اشاره به اتمام پروژه 80 واحدی ملایر با نیت حوزوی عنوان کرد: همزمان با اواسط سال 89 و درپی ایجاد شورای عالی حوزه در استان‌ها ااقدامات خوبی انجام و دستورالعملی از سوی سرپرست سازمان اوقاف به استان‌ها ابلاغ شد تا مدیران ادارات با تعامل شورای عالی حوزه‌های علمیه برای سال 90 برنامه منسجمی داشته باشند.

معاون امور اوقافی سازمان اوقاف با بیان اینکه در سال 89 درآمد موقوفات حوزه‌های علمیه 41 درصد نسبت به سال 88 رشد داشته است، گفت: ما از مسئولان حوزه‌های علمیه و مدارس علوم دینی انتظار داریم در عرصه تبلیغ و ترویج وقف به ما کمک کنند زیرا احیای موقوفات مرتبط به حوزه‌های علمیه احیای روضه‌خوانی، ایتام و سایر نیات واقفان را هم در پی دارد.

وی تثبیت موقوفات و جلوگیری از موقوفه‌خواری، به روزرسانی مالاجاره ها و سرمایه‌گذاری و احداث عمرانی موقوفات را سه مرحله مهم و اساسی در امر احیای موقوفات دانست و اعلام کرد: ابتدا باید موقوفه را تثبیت و با اخذ سند مالکیت و تعیین حدود آن از موقوفه‌خواری جلوگیری کرده، مالاجاره ها را به روزرسانی کنیم و در مرحله سوم سرمایه‌گذاری و احداث عمرانی روی موقوفات را انجام دهیم.

کایینی از وجود یکصد هزار رقبه مرتبط با حوزه‌های علمیه در کشور خبر داد و تصریح کرد: بنابر آمارهای بدست آمده از تعداد یک میلیون رقبه موقوفات در کشور، یکصد هزار مورد مرتبط با حوزه‌های علمیه است که به روزرسانی آن‌ها از لحاظ قیمت و زمان کار ساده‌ای نیست و به همکاری محاکم قضایی و فرهنگ‌سازی نیاز دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه در این مسیر برخی از استان‌ها مشکلاتی داشته اند و در بعضی استان‌ها کار خوب پیش رفته، به عنوان مثال مدرسه عالی نواب در حوزه علمیه خراسان و مدرسه محمودیه کرمان کامل اجاره هایشان به روز شده است.

کائینی با بیان این مطلب که در بحث احداث، عمران و ساخت و ساز موقوفات مرتبط با حوزه‌های علمیه نیز عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد، اظهار کرد: برخی از موقوفات درآمدی از خود ندارند که بتوان در آنها احداث و عمرانی انجام داد و نیازمند هزینه و مشارکت بخش خصوصی و اخذ تسهیلات از بانک‌ها هستند که این نیز کار مشکل بوده و نیازمند منابع مالی دولت و همکاری بانک‌ها و بخش خصوصی است.

بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف، وی با اشاره به قدیمی بودن قانون وقف و نیاز به اصلاحات آن تاکید کرد: سال 90 اصلاحاتی در این امور انجام می‌شود اما باید بستر این کار در کشور فراهم شود.

معاون امور اوقافی سازمان اوقاف با اشاره به ثبت یک هزار موقوفه مربوط به حوزه های علمیه در کشور از به روز رسانی یکصد درصدی رقبات مربوط به این حوزه در سال جدید خبر داد و خاطرنشان کرد: 20 هزار مورد از این رقبات فاقد درآمد است، همچنین سرقفلی بسیاری از رقبات در رژیم گذشته واگذار شده و بخشی دیگر زمین های کشاورزی است که به دلیل خشک شدن قنات ها بایر بوده و قابل بهره برداری نیست.
پایان پیام/

 

کد خبر 44236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha