به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام والمسلیمن سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز در مراسم جشن روز پرستار و تجلیل از پرستاران نمونه استان، ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) و به نامگذاری بجا و مناسب این روز به نام روز پرستار که فرصت مناسبی است برای تجلیل و تقدیر از تلاش ها و مجاهدت های بی پایان و خستگی ناپذیر پرستاران عزیز، گفت: ما در جامعه پرستاری چند مطلب عمده را نیاز داریم که بدانیم و پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه اولین و مهمترین مطلب این است که جایگاه جامعه پرستاری برای خود پرستاران و مردم مشخص شود افزود: همان طور که در روایات نیز از جایگاه و ارزش پرستاران یاد شده، ما هر چه بخواهیم از حقوق زن در اسلام صحبت کنیم تجسم یافته و عینیت پیدا شده آن را می توان در شخصیت حضرت زینب(س) یافت و در شخصیت حضرت زینب هیچ کس نمی تواند کمترین ایرادی بگیرد.
امام جمعه موقت اهواز اضافه کرد: مطلب دوم در این باره که حائز اهمیت است اینکه باید نسبت به خدمات ارائه شده به جامعه پرستاری کار شود، از آنجایی که پرستاری جزء مشاغل سخت می باشد باید به ساعات کار پرستاران توجه شود و طبق استانداردهایی باشد که پس از یکسری مطالعات و تحقیقات به دست آمده است.
وی تصریح کرد: دیگری مسئله حقوق و دریافتی پرستاران است که باید به آن نیز توجه خاص کرد، در صورتی که یک پرستار دارای دریافتی کافی برای اداره زندگیشان نباشد به شغل دوم روی می آورد و در نتیجه نمی تواند رسالت اصلی شغل و حرفه مقدس خود را آن طور که باید و شاید انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه همچنین باید به ارتباط بین پرستار و تعداد بیمارانی که باید از آنها مراقبت کند توجه کرد تا اینکه بتوان به استانداردها نزدیک شد، ادامه داد: خوزستان مهمترین استان در طول هشت سال دفاع مقدس بود و کاری که پرستاران در مراقبت از مجروحین و رزمنده ها انجام دادند کارنامه ای بسیار درخشان در جامعه پرستاری بر جای گذاشت و نقش پرستاران را در این دوران، کسی نمی تواند منکر شود.
دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز در این مراسم اذعان داشت: بزرگترین چالشی که امروز جامعه پزشکی و پرستاری کشور با آن مواجه است نگاهی می باشد که نوعی انسجام درون ساختاری را مورد تهدید قرار می دهد و به جای اینکه تمامی نیروها در جهت تامین هدف اصلی ساختار که همان ارتقای سطح سلامت جامعه می باشد متمرکز شوند، صیانت از جامعه پزشکی و پرستاری به اهداف فرعی تبدیل می شود.
وی یکی از مطالبات بحق جامعه پرستاری را تعرفه گذاری خدمات این رشته دانست و با بیان اینکه همانطوری که یک خدمت پزشکی تعرفه دارد، خدمات رشته پرستاری نیز باید دارای تعرفه مشخص باشند، ادامه داد: لازمه ارائه خدمات با کیفیت و موثر ارتقای نظام سلامت این است که حقوق همه فعالان و ارائه دهندگان خدمت در جامعه سلامت به طور عادلانه دیده شود.
وی با اشاره به اینکه باید کار پرستاری را به صورت مستقل ببینیم و ارزش گذاری خاص برای آن انجام شود چرا که یک کار مستقل است و یکی از زنجیره های اساسی خدمت رسانی به بیماران می باشد تاکید کرد: اگر خواهان مطالبات بحق پرستاران و ارتقای جایگاه صنفی این قشر هستیم ابتدا باید هویت جامعه پرستاری را به عنوان یک گروه مستقل اثبات کرده و همچنین خدمات پرستاری مستقل شود.
پایان پیام/
نظر شما