به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، فاطمه عاطفي، مسئول معاونت بسيج جامعه زنان سپاه كربلا مازندران امروز(5اسفند) در اولين نشست شوراي مشورتي حوزه خواهران با موضوع احياي نظام زن و خانواده اسلامي، ضمن تبريك به مناسبت ميلاد حضرت زينب(سلام الله عليها) و گراميداشت مقام شامخ 29شهيده اين خطه، عنوان داشت: برنامه هاي بانوان بايد با دو ويژگي كوتاه مدت و بلند مدت برنامه ريزي شود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر تمامي برنامه هاي مساجد نظير كلاس هاي آموزشي و اردويي در قالب برنامه هاي كوتاه مدت مي گنجد، افزود: مي طلبد در كنار اين برنامه ها، بايد برنامه هاي دارزمدت در قالب تربيت ديني را لحاظ كنيم، خصوصا براي بانوان كه نقش مهمي در تربيت ديني فرزندان ايفا مي كنند.
عاطفي با اشاره به اينكه متاسفانه مساجد ما جاذبه لازم براي جذب حداكثري و حضور تمامي گروه هاي سني را ندارند، گفت:اگر صدر اسلام و زمان رسول خدا(صلي الله عليه وآله) و ائمه اطهار(عليهم السلام) را در نظر بگيريم تمام فعاليت هاي مسلمانان در مسجد انجام مي شد و مسجد براي فعاليت ها،پايگاه محسوب مي شده است.
وي با اشاره به فرموده امام خميني(رحمت الله عليه) كه مسجد سنگر است و سنگرها را حفظ كنيد، اظهار داشت: ائمه جماعات و هيئت امنا مساجد براي حفظ و احياي مسجد نقش مهمي ايفا مي كنند.
عاطفي، توان علمي،تعامل و ارتباط قوي همسر امام جماعت محل را مهمترين محرك و عامل جذب خود از اوايل انقلاب به مسجد و فعاليت هاي مسجدي اعلام كرد و گفت: برگزاري كلاس هاي آموزشي ممكن است كه انگيزه حضور در مسجد را فراهم كند اما بدون برقراري تعامل با بانوان نمي توان ادامه حضور آنها را در مسجد داشت.
وي با اشاره به وجود طلبه هاي خواهر توانمند در حوزه هاي علميه اين استان، خاطرنشان كرد: براي تعامل و بهره مندي از توانمندي خواهران حوزوي براي فعاليت هاي مسجدي بايد علاوه بر ارتباط قوي، حمايت و پشتيباني نيز صورت گيرد.
عاطفي با بيان اينكه بهره گيري از ظرفيت پايگاه هاي بسيج و مهدهاي مساجد مي توانيم جذب حداكثري بانوان را در برنامه هاي مساجد داشته باشيم، اظهار داشت: هر برنامه اي كه در مساجد برگزار مي شود بايد خروجي آن در نماز جماعت مسجد ديده شود.
فاطمه مكارمي، فعال مسجدي از كانون تخصصي عفاف و حجاب مازندران نيز با بيان اينكه برنامه هاي مساجد بايد متناسب با گروه سني برگزار شود، گفت: برگزاري مسابقات فرهنگي پايان هر دوره آموزشي انگيزه شركت در برنامه ها را به همراه دارد.
وي با اشاره به اينكه برخي از مساجد فقط براي اقامه يك وعده نماز فعاليت مي كنند، از اجراي كلاس هاي بحث آزاد با حضور گروه هاي مختلف سني به همراه بهره گيري و ارائه تجربيات در اين كانون خبر داد.
مكارمي، دوري از برنامه هاي كليشه اي در مساجد را يكي از راه هاي جذب بانوان و كودكان در مساجد عنوان كرد و گفت: برگزاري اردو به همراه برگزاري كارگاه هاي آموزشي با بهره گيري از طبيعت نيز براي جذب حداكثري موثر است.
الهه مصفايي، رابط خواهر كانون شهيد محسني بابيان اينكه برگزاري مسابقات در مدارس و اهداي جوايز با حضور خانواده ها در مساجد موجب حضور پررنگ بانوان و فرزندانشان در مسجد مي شود، گفت:برگزاري جشن عبادت مدارس با همكاري مساجد نيز مي تواند مقدمه حضور در مسجد را فراهم كند.
مهتاب نصيري، سرپرست فرهنگي حوزه علميه الزهرا(سلام الله عليها) با اشاره به اينكه تعبير نادرست مسايل خانواده مشكل اساسي در جامعه امروز است، گفت: برگزاري نشست هاي سبك زندگي اسلامي و ارائه مهارت هاي زندگي به همراه برگزاري مسابقات فرهنگي و اهداء جوايز مرتبط با كتاب هاي سبك زندگي ديني مي تواند موجب حضور حداكثري در مساجد شود.
وي بيان داشت: بهره گيري از مشاوره خانواده يك ساعت قبل از اقامه نماز جماعت در مساجد و ارائه راهكارهاي زندگي بهتر به بانوان مي تواند زمينه حضور حداكثري را در مسجد به همراه داشته باشد.
زبيده آاقاگلي، رابط خواهر مسجد جامع عرب خيل بابلسر با بيان اينكه امام جماعت و روابط عمومي وي موجب جذب مخاطب در مسجد مي شود، گفت: بهره گيري از خادمين جوان و هيئت امنا جوان و هم فكر با جوانان مي تواند حضور حداكثري در برنامه هاي مسجد را فراهم كند.
آقاگلي با بيان اينكه فعال مسجدي بايد مروج اخلاق اسلامي باشد، اظهار داشت: زمينه سازي براي حضور بانوان در مساجد با برگزاري برنامه هاي آموزشي، ورزشي و در گام بعدي بهره گيري از سخنران و مشاوره خانواده مي تواند در جذب مخاطب اثرگذار باشد.
حليمه طبرستاني، رابط خواهر كانون تخصصي عفاف و حجاب مازندران نيز تعامل اعضاي مسجد اعم از خواهر و برادر و ريشه يابي مشكلات فعاليت در مسجد را از مهمترين راه هاي رونق برنامه هاي مسجد و جذب مخاطب دانست و گفت: برخورد خادمين و فعالين مسجد بايد متناسب با سن مراجعه كننده به مسجد باشد.
وي همچنين بهره گيري از فكر سنين مختلف در تصميم گيري هاي مسجد را زمينه ساز پويايي و تداوم برنامه هاي مسجد و مخاطب را به همراه دارد.
اكرم اعزمي، معاون پرورشي دبيرستان شريف العلماء با بيان اينكه بايد بپذيريم كه علاوه بر تهاجم فرهنگي غرب، برخي از افراد ناخواسته در داخل نيز همسوبا تهاجم فرهنگي فعاليت مي كنند، اظهار داشت: عدم حضور روحاني در بسياري از مساجد مازندران نيز عدم استقبال از فعاليت هاي مسجدي را به همراه دارد.
وي با اشاره به اينكه برخي از روحانيون به جهت وضع معيشت خويش كمتر در فعاليت هاي مساجد حاضرمي شوند، افزود: عدم حضور روحاني موجب حضور پررنگ مداحان كم تجربه در فعاليت هاي مساجد مي شود كه بعضا افرادي تحت تاثير مداح مسجد، از دستورات دين فاصله مي گيرد.
پايان پيام/
نظر شما