به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، امروز سه شنبه پنجم اسفندماه 1393 درس اخلاق آیت الله طاهری شیرازی، مؤسس و مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت بن الحسن (عج) تهران برگزار شد. وی در این جلسه ضمن تبریک سالروز ولادت عمه سادات حضرت زینب کبری (س) گفت: خداوند قبل از آفرینش هر کسی، حضرت محمد (ص) و امیرالمومنین (ع) را خلق کرد و در روز غدیر وصایت علی را برای مردم علنی کرد و البته پیامبر (ص) نام 11 امام دیگر را یک به یک بیان کردند. آیت الله طاهری شیرازی با بیان اینکه عده ای ظاهراً در روز غدیر خلافت امیرالمومنین علی (ع) را پذیرفتند و به او تبریک نیز گفتند، خاطرنشان کرد: این عده تا به مدینه رسیدند برای غصب حق امیرالمومنین برنامه ریزی کرده و بعد از رحلت پیغمبر (ص) سقیفه را ایجاد کردند.
وی با اشاره به اینکه طبق روایات مکرر هیچ عبادتی بدون حب ولایت علی (ع) قبول نخواهد شد، اظهار داشت: امیدواریم حب و ولایت علی (ع) شافی ما در روز قیامت باشد. مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت بن حسن (عج) ادامه داد: دشمنی ها موجب شد امیرالمومنین (ع) 25 سال از حقش به دور باشد و شب ها در خلوت با خدا مناجات کنند؛ البته طبق روایات بعد از اتمام امامت حضرت بقیه الله (عج)، امام علی (ع) 50 هزار سال حکومت می کند.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به اینکه باید عقاید در درون انسان ها باشد، تصریح کرد: علم به اصول دین (توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت) ضرورت دارد نه اینکه صرفا قایل به آنها باشیم؛ در واقع باید اولا عالم به زوایای اصول دین بوده و ثانیا به دستورات آن عمل کنیم. وی ادامه داد: آیات و روایات متعددی درباره اهمیت کسب علم وجود دارد از جمله در روایتی آمده کسی که علمش بیشتر است ارزشش نزد خدا نیز بیشتر است و هر کس علمش کمتر باشد ارزشش نزد خدا کمتر خواهد بود.
آیت الله طاهری شیرازی با بیان اینکه اسلام به همه علوم اجازه نداده است مانند علم غنا، گفت: هر آنچه را عقل حکم می کند شرع بر آن تاکید می کند اما بسیاری از مواردی را که شرع حکم می کند عقل جوابی درباره آن ندارد؛ مثلا چرا باید 17 رکعت در هر روز نماز خواند؛ این سوالی است که عقل پاسخی به آن نداده است!
مسئول مدرسه علمیه حضرت حجت بن الحسن (عج) افزود: پیغمبر (ص) فرمودند کسی که در مسیر علم قرار گرفت خداوند بهشت را بر او واجب کرده، ملائکه بال های خود را زیر دست و پای خود قرار می دهند و همه مخلوقات برای او استغفار می کنند حتی ماهی در دریا. وی افزود: طبق روایت دیگری از پیغمبر (ص) فضل یک عالم بر عابد مانند فضل ماه شب 14 بر سایر شب هاست.
آیت الله طاهری شیرازی در همین ارتباط گفت: روزی رسول الله (ص) وارد مسجد شدند و مشاهد کردند جمعیتی دور یک فرد می گردند، پرسیدند او چه کسی است گفتند فردی صاحب علم بسیار است. پرسیدند منظورتان از علم چیست؟ گفتند او از همه بهتر صاحب انساب عرب، وقایع تاریخی، ایام جاهلیت و اشعار عربی است. پیغمبر (ص) فرمودند اگر کسی این علوم را نداشته باشد چه مشکلی پیش می آید و این علوم چه نفعی برای او خواهد داشت؟ سپس ادامه دادند علم سه دسته است: آيَةٌ مُحْكَمَةٌ (که علما به اصول عقاید تفسیر کرده اند)، أَوْ فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ (که به احکام،تفسیر کرده اند) أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ (که تفسیر به اخلاق کرده اند) و سایر علوم، فضل است.
وی با بیان اینکه سنة قائمه بسیار مهم است و از آن تعبیر به اخلاق تفسیر کرده اند، گفت: در کتاب اعلام الدین از امام موسی بن جعفر (ع) روایت است شایسته ترین دانشها برای تو ، دانشی است که عمل تو بدون آن اصلاح نشود و واجب ترین عملها برای تو عملی است که تو مسئول انجام دادن آن باشی و لازم ترین عملها برای تو عملی است که تو را به اصلاح دلت رهبری کند و خرابیهای دل را بر تو آشکار سازد و پسندیده ترین عملها از نظر عاقبت علمی است که بر دانش کنونی تو بیفزاد.
پایان پیام/
نظر شما