۷۰ درصد مدگرایان فلسفه کار خود را نمی دانند

خبرگزاری شبستان: یک آسیب شناس اجتماعی برخی مدگرایی ها را پیروی و تقلید کورکورانه دانست و گفت: ۷۰ درصد مدگرایان فلسفه کار خود را نمی دانند.

مجید ابهری، رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: زیبایی طلبی در فطرت انسان ها نهاده شده و هر انسانی علاقه مند است از پوشش، آرایش، پیرایش و روش های مناسب آراستگی استفاده کند.

 

وی افزود: در حال حاضر مدگرایی به عنوان یک رفتار اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است که از نگاه رفتارشناسی در دو بعد مثبت و منفی بررسی می شود.

 

ابهری ادامه داد: کسانی که فلسفه رفتارهای خود را نمی دانند و بدون هیچگونه دلیل عقلانی تقلید می کنند از جنبه های منفی مدگرایی است که فرد با اسراف و انجام هزینه های بی مورد به تقلید کورکورانه می پردازد.

 

وی با اشاره به اینکه برخی از زنان و مردان بدون توجه به معیارهای اخلاقی از پوشش نامناسب استفاده می کنند، گفت: این طرز پوشش در کشورهای غربی و در سالن های رقص لحاظ می شود.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه تغییر سبک زندگی مخصوصا در دهه اخیر باعث شده مدگرایی و برندپرستی در تمام ابعاد زندگی بعضی از افراد رخنه کند، از اتومبیل گرفته تا لوازم منزل و گفتار که تحت تاثیر تقلید قرار می گیرد.

 

وی با بیان اینکه مدگرایی در واقع نوعی اسراف و تحمیل هزینه های بی مورد به اقتصاد خانواده هاست، خاطرنشان کرد: تهیه اقلامی که اصلا ضرورت ندارد، اسراف محسوب شده و از نظر دینی و منظر اجتماعی فرآیندی نادرست و غلط تلقی می شود.

 

این رفتارشناس اجتماعی نوع مثبت مدگرایی را استفاده از لباس ها، آرایش و پیرایشی که در جریان پسند روز قرار دارد، دانست و گفت: این رفتار آراستگی به نحو مطلوب و مورد پسند جامعه است.

 

پایان پیام/

کد خبر 441750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha