به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مفرانشیز یك سیستم بازاریابی است كه هدف آن ایجاد یك تصویر درباره محصولات و یا خدمات یك شركت در ذهن مشتری می باشد، در حقیقت یك روش است برای تعریف محصولات و یا خدمات به طوری كه نیاز های مشتری را ارضا كند.
در مقابل، واژههای Deductible و Excess، که در بعضی متون بیمهای فارسی به درستی با واژههای «کسورات» یا «کسورات بیمهای» جایگزین شدهاند، مبالغی هستند که به عنوان سهم بیمهگر از ریسک بیمهشده معرفی میشوند.
انواع فرانشیز
الف) در بسیاری موارد فرانشیز رقمی معین و ثابتی است که از خسارت کسر میشود.
ب) در بعضی موارد فرانشیز درصدی از مبلغ بیمه است و هر قدر مبلغ بیمه بیشتر باشد فرانشیز به همان نسبت بالاتر خواهد بود.
ج) در مواردی دیگر خسارت درصدی ثابت از خسارت است. به عبارت دیگر بیمهگذار براساس درصدی معین که معمولاً کوچک است با بیمه گر در خسارت سهیم میشود.
دلایل فرانشیز
فرانشیز یکی از مباحث مهم در مدیریت خطر است. اصولاً نیاز به پوشش بیمهای توجیهکننده رجوع بیمهگذار به بیمه گر است. یعنی بیمهگذار نگران ایجاد خسارتهایی است که تحمل آن از عهده او خارج باشد.
بیمهگذار از خسارتهای کوچک واهمه ندارد. مثلاً اگر تصادف اتومبیل منجر به سائیدگی مختصر گلگیر و یا شکستن یک چراغ کوچک شود موجب نگرانی مالک آن نیست. او نگران حوادثی است که سبب وارد شدن خسارت چند میلیون ریالی برای خودش و همچنین طرف تصادف او شود و یا سبب بروز خسارت جانی گردد که بایستی هزینه معالجه و دیه آن را بپردازد.
گاهی برای یک شخص مثلاً راننده یا پزشک یا داروساز یا صاحب رستوران وضعیتی پیش میآید که زیاندیده با مراجعه به مراجع قضایی خسارتی از او مطالبه میکند که چند برابر همه داراییهای او است. جبران این گونه خسارتها جز از طریق بیمه و به کمک بیمه گران امکان پذیر نیست ولی اگر خسارت در حد فرانشیز باشد همه قادر به تحمل آن هستند.
الف) به هر حال وجود فرانشیز در همه بیمه نامهها مقدار فراوان ای از تعهد بیمه گر میکاهد و همین میتواند موجب تخفیف و ارزانتر شدن حق بیمه شود.
ب) وجود فرانشیز، اگر نه همیشه، بلکه در بسیاری موارد موجب توجه بیشتر بیمهگذار به رعایت تدابیر احتیاطی و از جمله مقررات رانندگی و ضوابط حرفهای میشود و این به سود جامعه است.
ج) در بعضی موارد وجود فرانشیز موجب کاهش استفاده بیمهگذار از پوشش بیمهای میشود مثلاً در بیمه درمان وجود فرانشیز مانع از مراجعات مکرر و صرفاً احتیاطی و ناشی از وسواس بیمهشده به مراکز درمانی و پزشک میشود.
د) وجود فرانشیز مراجعات بیمهگذاران را برای دریافت خسارتهایی جزیی منتفی میکند و این خود در هزینههای اداری بیمه گر اثر فراوانی دارد. کاهش هزینههای اداری نیز میتواند موجی برای ارزانتر شدن حق بیمهها باشد.
1-امنیت: برای كسب و كارهای تحت پوشش، فرانشیز نوعی كاهش ریسك و امنیت را به همراه دارد.شما آزادی ای را كه به عنوان صاحب یك كسب و كار مستقل دارید، كنار می گذارید تا تبدیل به یك جزء از یك گروه شوید كه به همراه یكدیگر یك كسب و كار را پیش می برید و دیگر نیازی نیست كه خودتان نگران روش های موثر برای كسب و كار خود باشید چرا كه یك سیستم از قبل مطالعه شده و آزمایش شده از سوی هماهنگ كننده در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
2-سیستم اثبات شده: مواردی كه یك هماهنگ كننده برای انجام كسب و كار تعیین می كند: یك روش (سیستم عامل) برای انجام كسب و كار، یك نام تجاری كه در نظر مشتری ارزش داشته باشد و یك پشتیبانی اولیه و پشتیبانی مستمر میباشد كه در نتیجه دیگر نیازی نیست كه شما چرخ را مجددا اختراع كنید تا بتوانید از آن استفاده كنید . بلكه از نتایج تحقیقات از قبل انجام شده ی هماهنگ كننده استفاده خواهید كرد.
3-نتایج قابل پیش بینی یك سیستم فرانشیز الف)قدرت خرید گروهی برای از بین بردن هرینه های عملیاتی ب) پیشرفت سریع تر به علت برنامه ی بازاریابی از پیش آزمایش شده پ)نتایج قابل پیش بینی (وابسته به اینكه تا چه حد پای بند سیستم عامل بوده اید) را مژده می دهد.
4-بازار یابی: وقتی كسب و كار شما از حالت مستقل خارج شد و به صورت جزئی از مجموعه بزرگتری در آمد هزینه های بازاریابی میان كسب و كارهای تحت پوشش تقسیم خواهد شد و همین تعدد شعبات خود نوعی بازاریابی بوده و در نتیجه كسب و كار شما در ذهن مشتری جای خود را باز خواهد كرد.
پایان پیام/
نظر شما