اخلاق گرایی و انس مستمر با خدا و قرآن؛ مهمترین الزام طلبگی

خبرگزاری شبستان: آیت الله نجفی تهرانی گفت: طلبه باید اولا دلش نورانی و پاک باشد؛ ثانیا در یک مرز اصلی حرکت کند؛ ثالثا خدا و قرآن در نظرش همیشه حاضر باشند و رابعا با معنویات ارتباط نزدیک داشته باشد.

آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی مؤسس و مسئول مدرسه علمیه نبی اکرم (س) در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: طلبه چند تا شرط دارد: اول این که باید آمادگی و علاقه داشته باشد زیرا  لباس روحانیت و سربازی امام زمان را بپذیرد. دوم باید استعداد داشته باشد و دروس پایه را به خوبی ببیند زیرا دروس پایه ریشه طلبگی است؛ مقدمات، فقه عمومی، فقه تخصصی، اصول و دروس خارج یک پایه و اسکلتی دارد که همان دروس پایه است.

وی ادامه داد: شرط سوم طلبگی، مسئله اطلاعات جنبی است یعنی طلبه باید اطلاعات جنبی داشته باشد و با مطالعه جنبی خودش را آماده کند که در هر ظرفی اگر سؤالی شد پاسخ داشته باشد. مخصوصاً امروز که دانشگاه و جوان ها و مخصوصاً جامعه سؤال دارند باید بتواند پاسخ سؤال جامعه وجوان ها را بدهد.

مسئول مدرسه علمیه نبی اکرم (س)  شرط چهارم طلبگی را مردم داری دانست و خاطرنشان کرد: طلبه یک روحانی است و روحانی یعنی نماینده امروز پیغمبر،  امام زمان و مرجعیت در جامعه؛ زیرا از سوی مردم پیغمبر و امام معصوم را ندیدند، از سوی دیگر، خدا هم که غایب از نظرها است هرچند در همه جا حاضر است، لذا یک روحانی را به عنوان نماینده آنها میداند.

وی افزود: مذهب که می گویند یعنی این آقا؛ این آقا نماینگر مذهب، قرآن، عترت، و همه چیز است لذا باید با مردمی بودن، اخلاق و شیوه های مدیریت خوب و مثبتش، جامعه دینی را اداره کند.

آیت الله نجفی تهرانی با بیان اینکه ریشه این مدیریت، در تهذیب واخلاق است اظهار داشت: باید اخلاق در وجود شخص ریشه گذاشته باشد.

وی گفت: طلبه باید اولاً دلش نورانی و پاک باشد؛ ثانیاً در یک مرز اصلی حرکت کند؛ ثانیاً خدا و قرآن در نظرش همیشه حاضرباشند؛ و رابعاً باید با معنویات ارتباط نزدیک داشته باشد.

مسئول مدرسه علمیه نبی اکرم (ص) در پایان با اشاره به اینکه طلبه و قتی می تواند مؤثر باشد که این شرایط را داشته باشد خاطرنشان کرد: البته مدیرحوزه هم باید در اخلاقیات و رعایت آن الگوباشد تا بتواند طلبه پرور باشد و کسانی را بپروراند که جامعه از وجودشان استفاده کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 441689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha