عباس دیلمی زاده، مدیرعامل جمعیت تولد دوباره در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه مدل های درمانی مواد مخدر صنعتی و سنتی از یکدیگر جدا نیست، گفت: تنها بخشی که در خصوص درمان اعتیاد مواد صنعتی و سنتی متمایز است درمان غیر دارویی بوده که برای مواد مخدر صنعتی بیشتر تاکید بر روی این وجه است.
وی ادامه داد: در پروتکل های درمانی به صورت خاص برای درمان های دارویی میزان دز دارو مشخص می شود در حالی که درمانگر باید در شیوه درمان غیردارویی در قالب چهارچوب های مشخص شده آزادی عمل داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم تدوین گایدلاین هایی در حوزه درمان غیردارویی تصریح کرد: در حال حاضر کتابچه ای در این زمینه وجود دارد که البته در مراکز درمانی اجرایی نشده که بتوانیم نتایج آن را ارزیابی کنیم.
دیلمی زاده ادامه داد: به نظر می رسد تقویت برنامه غیردارویی یکی از نکات مهم در درمان اعتیاد مواد صنعتی است که باید چهارچوب و نوع مداخلات مؤثر برای درمانگر مشخص شده و آموزش های لازم به او داده شود تا در قالب آن با خلاقیت رفتار کند.
وی با اشاره به وجود شش هزار مرکز درمان اعتیاد و 850 مرکز اقامتی در کشور گفت: پراکندگی مناسب مراکز درمانی اعتیاد به لحاظ جغرافیایی یکی از نقاط قوت درمان اعتیاد محسوب می شود که دسترسی در نزدیک ترین محل را برای بیماران محقق می کند.
به گفته مدیرعامل جمعیت تولد دوباره، کیفی سازی درمان اعتیاد هنوز در کشور صورت نگرفته است و باید با ارایه آموزش های مناسب سطح اطلاعات درمانگر را بالا ببرد.
پایان پیام/
نظر شما