به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در همایش تمرکززدایی و ساماندهی پایتخت که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: انتقال پایتخت از جهت علمی با توجه به تجاربی که بنده در بحث های اجرایی داشته ام، امکان پذیر نیست.
وی افزود: شهر تهران چالش های جدی و اساسی دارد و امکان بازپروری وجود ندارد ما از همه خط قرمزها گذشته ایم و بیش از ظرفیت زمین تهران از آن استفاده کرده ایم.
قالیباف تصریح کرد: یک درصد وسعت جغرافیایی کشور برای تهران است که بیش از 23 درصد جمعیت کشور در آن ساکن هستند.
شهردار تهران بیان کرد: ترافیک، کارتن خوابی، کودکان کار مشکلاتی است که همه شهرهای بزرگ دنیا البته با شدت و ضعف دارند و تهران دارای آسیب های جدی از لحاظ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برخی ها معتقدند با جلوگیری از ساخت و ساز مشکل تهران حل می شود، اظهار کرد: برخی ها معتقدند شهرداری تهران بیش از حد استاندارد مجوز صادر می کند و بنده رسما این حرف را رد می کنم.
قالیباف تاکید کرد: به عنوان شهردار تهران آماده هستم هیچ پروانه مجوز ساخت برای مسکونی و تجاری و ... صادر نکنم، اگر ساختمان سازی را معضل می دانند حاضریم که دیگر مجوز ندهیم.
شهردار اظهار کرد: دولت از رانت نفت و شهرداری تهران از رانت ساخت و ساز استفاده می کند اگر رانت شهرداری تهران ساخت و ساز است می توانیم ساخت و ساز را تعطیل کنیم و شهر را اداره نماییم.
شهردار تهران اظهار کرد: بر اساس طرح جامع و 1404 شهر تهران کاملا در کنترل است و افزایش جمعیت، زاد و ولد و مهاجرت به 1.7 نمی رسد اما مشکل ما از 640 کیلومتری شهر تهران که خارج می شویم، شروع می شود آیا ساخت و سازها در آنجا کنترل شده است؟
وی افزود: اگر هر اتفاقی در بخشی از اتوبان آزادگان که به شهر تهران است، اتفاق بیفتد مشکل است اما آنور اتوبان هر اتفاقی افتد مشکلی ندارد، شهرهای اطراف تهران را چگونه می خواهیم ساماندهی کنیم، افرادی که بدون اینکه نقشی در تولید داشته باشند مکانی را برای خوابگاه در نظر گرفته اند سه تا سه و نیم جمعیت وارد تهران و شب خارج می شوند.
قالیباف تصریح کرد: یکی از افتخارات شهر تهران این است که کمترین حاشیه نشینی را دارد که می توان آن را زیر 10 درصد دانست اما در شهر مشهد حاشیه بر متن غلبه کرده است.
وی تصریح کرد: موضوع تمرکززدایی و ساماندهی پایتخت یک موضوع ملی است و این مسئله را هم باید در روستاها در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه تمرکز در قدرت و ساختار و نظام اداری یکی از مشکلات ما است، اظهار کرد: این مسئله موجب از بین رفتن استعدادها و ظرفیت ها می شود.
قالیباف افزود: مشکل ما این است که باید تصمیم گیری برای یک یونجه و کود کشاورز و همچنین دارو از درمانگاه از شهر تهران صورت گیرد.
وی افزود: خصلت دولت های رانتی این است که وقتی پول دارند اختیارات را خود بر گردن می گیرند اما وقتی پول ندارند اختیارات را واگذار می کنند به طوری که در ابتدای دهه 80 نفت 12 دلار شد چون دولت پول نداشت با تدبیری کارها را واگذار کرد و شاهد رشد صنعت و اقتصاد بودیم اما نفت بشکه ای 100 دلار شد و درآمد کشور به 100 میلیارد دلار رسید و پایان دوره دولت رشد اقتصادی منفی داشت.
قالیباف تاکید کرد: باید در حوزه ساختاری تفکیک کار ملی و محلی داشته باشیم و کارهایی که از جنس تولی گری از دولت باقی ماند و هر کس از دیگری را به مدیران محلی واگذار کنیم.
وی یادآور شد: یک طرح خوب یک اجرای قوی می خواهد و مشکل کشور ما بودجه نیست، متروی تهران و حومه در کنترل ما است اما وقتی دولت مرکزی پولدار می شود انتظار دارد کنترل حومه بر عهده دولت باشد، اینگونه حمل و نقل شهری نمی شود که به راحتی تصمیم گیری نمی شود و هر سال اصرار غلط داشتند.
پایان پیام/
نظر شما