نخستین گام های کارتر در خاورمیانه 

خبرگزاری شبستان: وزیردفاع جدید آمریکا در راس یک هیئت از مقامات ارشد آمریکا امروز در نشست نظامی فوق العاده در کویت شرکت می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا روز گذشته از افغانستان در راس هیئتی از مسئولان نظامی و دیپلماتیک ارشد آمریکا برای شرکت در نشست فوق العاده درباره راههای مقابله گروهک تروریستی «دولت اسلامی عراق و شام»(داعش) وارد کویت شد تا امروز این نشست را برگزار کند.

یک مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: این وزیر دفاع جدید تمایل دارد تا گفتگوی باز انجام شود.

وی ادامه داد: این نشست مربوط به وضعیت استراتژی جدید جنگ علیه داعش نیست، بلکه برای درک بهتر چالش هایی است که این گروهک تندروی اعمال می کند و همچنین بررسی ادوات نظامی و دیپلماتیک برای مقابله با داعش و بررسی معنای بیعت با گروهک داعش از سوی برخی گروه ها در لیبی، مصر و افغانستان است.

اشتون کارتر معتقد است که در سطح نظامی امور روند خوبی دارد، اما منتظریم که ببینیم که چونه عراقی ها به طور عملی امور را در دست خواهند گرفت.

کارتر اگرچه اشراف کاملی به امور دفاعی و امنیتی آمریکا دارد، اما تجربه نظامی ندارد، چرا که در به مانند وزرای دفاع پیشین در ارتش نبوده است. ا و پیش از ورود به وزارت دفاع آمریکا و در اوایل دهه ۱۹۹۰ چهره ای آکادمیک در دانشگاه هاروارد بود که در زمینه مطالعات فیزیک اتمی و چگونگی مهار تسلیحات هسته ای فعالیت می کرد.

وی چهارمین وزیر دفاع کابینه باراک اوباما پس از رابرت گیتس، لئون پانه‌تا، و چاک هیگل است و در حزب دموکرات عضویت دارد.

ژنرال «جیمز تیری» مسئول حمله به داعش، «جان الن» نماینده ویژه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف بین المللی، «دانیل روبنشتاین» نماینده ویژه آمریکا سوریه در این نشست شرکت می کنند.

در همین حال، یک نشست امنیتی با موضوع ارزیابی روند جنگ علیه گروه تروریستی داعش 29 بهمن با حضور فرماندهان نظامی جهان در ریاض پایتخت این کشور برگزار شد، این درحالی است که پیش از این ریاض یکی از حامیان اصلی مالی و تسلیحاتی داعش بود؛ اما به همراه سایر حامیان پیشین گروههای تروریستی، برای مقابله با آن نشست برگزار می کنند.

همچنین، روابط دولت جدید مصر با دوحه به خاطر حمایت قطر از جماعت الاخوان المسلمین به تیرگی گراییده بود که با میانجی گری عربستان این روابط بهبود یافت، اما کشته شدن 21 مصری در لیبی دچار تیرگی روابط بین این دو کشور شد؛ به طوری که شکواییه ای مبنی بر قرار دادن قطر در فهرست حامیان تروریست به دادگاه اسکندریه مصر داده شده است.

پایان پیام/  

کد خبر 441639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha