به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی رضایی، معاون استاندار خراسان جنوبی امروز (4 اسفند) در بازدید از آخرین محموله ارسال فرش دستباف تولیدی مددجویان کمیته امداد خراسان جنوبی، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 50 هزار بافنده فرش در استان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه کارگروه احیای فرش در استان تشکیل شده، افزود: در این کارگروه دستگاههای متولی فرش تجمیع شده و هر چند ماه این کارگروه تشکیل میشود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با اشاره به حرکت بزرگ کمیته امداد استان در حمایت و تولید فرش دستبافت، گفت: میتوان تا 50 درصد امور راهبردی فرش استان را به این نهاد داد چرا که ضمن تهیه مواد اولیه برای بافندگان، خرید تضمینی فرشهای بافت شده را نیز انجام میدهد.
رضایی با بیان اینکه ما اکنون روی فراگیری مهارتها در کنار اساتید تاکید زیادی داریم، عنوان کرد: باید برای آموزش شاگرد در زمینه فراگیری بافت فرش میلیاردها تومان هزینه شود اما اکنون بدون هزینه این کار انجام میشود.
خیز مددجویان کمیته امداد برای احیای نقشه فرشهای دستباف خراسان جنوبی
به گفته وی در کارگروه احیای فرش برای تسهیل امور صادرات فرش به کشورهای مختلف از استان و همچنین جذب بازرگانان و تجار فعال فرش بر راهاندازی گمرک تخصصی فرش در خراسان جنوبی تاکید شده است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کمیته امداد برای احیای نقشه فرش استان تلاش میکند، افزود: برای وارد کردن بخش خصوصی در این زمینه نیز تلاش خواهیم کرد.
رضایی به مشکل پراکندگی بافندگان در استان اشاره کرد و گفت: کمیته امداد به دلیل اینکه قشر ضعیف جامعه را زیر پوشش دارد بسیاری از بافندگان فرش استان را نیز حمایت و پوشش میدهد.
به گفته وی تلاش میشود تا فرش استان حرفهای پایدار و پرسود باشد.
رضایی با بیان اینکه 34 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: با توجه به فصلی بودن کشاورزی، فرش بافی بهترین حرفه پایداراست که می تواند برای کشاورزان درآمد ایجاد کند.
صادرات فرش خراسان جنوبی از طریق واسطه ها
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این بازدید اظهار کرد: متاسفانه صادرات فرش از استان انجام نمیشود و فرشها از طریق واسطه صادر میشود.
نعمت اله حقیقی افزود: در خصوص تامین مواد اولیه و رنگ برای بافت فرش مشکلاتی وجود دارد که باید نهادی مرتبط و منحصر آن را تامین کند.
وی پیشنهاد داد صادرکنندگان مطرح فرش کشور به استان برای معرفی فرشهای خراسان جنوبی دعوت شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه گزینههای بسیار خوبی در استان برای اشتغال خانگی داریم، گفت: باید مانند سایر استانها صنایع دستی چمدانی ایجاد کنیم.
حقیقی ادامه داد: در استان پتانسیل خوبی از کانیهای نیمه قیمتی مانند انواع سنگهای عقیق با طیف رنگی بالا وجود دارد که می تواند به نماد صنایع دستی چمدانی استان تبدیل شود.
خراسان جنوبی؛ پایلوت فراوری کانی های نیمه قیمتی شود
به گفته وی شرایط برای اینکه از این بستر به خوبی استفاده شود در کمیته امداد استان فراهم است و ما تمام مواد اولیه را میتوانیم در اختیار این نهاد قرار دهیم تا خراسان جنوبی تبدیل به پایلوت فرآوری کانی نیمه قیمتی شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 11 هزار متر مربع فرش دستباف توسط مددجویان این نهاد تولید شده که به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا صادر میشود.
سید جواد رضوی با اشاره به اینکه 13 کارگاه تجمیعی قالیبافی در استان فعال است، بیان کرد: فرشهای تولید شده در طرحهای خشتی، بوته جقه، ریزماهی، لچکترنج و نائین بوده است.
وی با اشاره به از ابتدای امسال یک هزار و 253 طرح اشتغال توسط کمیته امداد در استان اجرا شده، تصریح کرد: برای اجرای طرحهای اشتغال 11 میلیارد تومان از محل کمیته امداد و بانکها پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی عنوان کرد: در سال جاری 8 هزار و 200 نفر را با اعتبار 450 میلیون تومان آموزش دادهایم و کمترین خطا را در خصوص اشتغال در استان داشتهایم.
پایان پیام/
گزارش: زهرا مهرور
نظر شما