تاثیر حمایت های مادی و معنوی در جذب جوانان به مسجد

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حضور در مسجد تاثیرات روحی فراوانی را بر افراد می گذارد، گفت: برای تشدید این وضعیت باید برنامه های مساجد افزایش یابد که ان امر مستلزم حمایت های مادی و معنوی است.

حجت الاسلام «محمدعلی خزائلی»، استاد حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه حضور در مساجد از قدیم الایام توصیه شده است و مخصوص این زمان نیست، افزود: زمانی امام خمینی(ره) فرمود: «مسجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید» این سنگر یعنی سنگر معنوی، سنگر تغذیه فکری که خطاب به همه اقشار جامعه است.

 

وی در مورد نهضت بازگشت روحانیون به مسجد و تبدیل مسجد به اولویت اول طلاب گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه مراکز آموزشی زیاد شده است توصیه می شود که روحانیونی که از سطح علمی بالایی برخوردارند در مساجد حاضر شوند تا بتوانند جوابگوی سوالات جوانان باشند و این امر مورد تاکید است اما به هر حال مسجد لوازم خود را دارد و یک طلبه نمی تواند تمام وقت خود را محدود به مسجد کند به هر حال نیازهای دیگری نیز برای زندگی خود دارد پس باید تفاوت هایی قایل شویم.

 

حجت الاسلام خزائلی تصریح کرد: اگر مسجد هیات امنای خوبی داشته باشد که با امام جماعت همکاری و او را حمایت کنند، شرایط مسجد و فعالیت های آن ارتقا می یابد اما اگر قرار باشد که مسجدی خلوت باشد و هیچ گونه حمایتی هم از آن نشود نمی توان انتظار داشت که هر طلبه ای رغبت کند و بدون امکانات برای برگزاری فعالیت های مختلف به مسجد بیاید.

 

وی با اشاره به راهکارهای فرهنگ سازی حضور خانوادگی در مساجد و نقش والدین گفت: یک راه عمده آن است که بچه ها را از کودکی به مسجد بروند، دختران با مادر خود به مسجد بروند و پسران با پدرشان، وقتی این چنین رویه ای ایجاد شود به تدریج احساس علاقه به مسجد رفتن در میان نوجوانان ایجاد می شود. البته نوجوان قبل از رسیدن به سن بلوغ بیشترین تاثیر را می گیرد و در این سن علاقه به حضور در مسجد میان نوجوانان بالاست، آنها دوست دارند در صف جماعت حضور یابند و برایشان یک جور شخصیت است.

 

حجت الاسلام خزائلی تصریح کرد: در مقابل اما برخی خانواده ها را می بینم که چون پدر مادرها نسبت به حضور در مسجد و اقامه نماز جماعت سست هستند در نتیجه بچه ها نیز رغبتی پیدا نمی کنند، بنابراین خانواده باید مقید به حضور در مسجد باشد و در وهله دوم اگر این امکان فراهم نبود گاه گاهی پدر و مادر در منزل نماز جماعت برپا کنند از این مسیر می توانیم فرزندان را هرچه بیشتر با فرهنگ نماز و مسجد آشنا کرده و پیوند دهیم.

 

وی به بیان خاطره ای از دوران کودکی خود و حضور در مسجد پرداخت و گفت: من یادم هست که بچه بودم مرحوم والده ام می گفت هر طور نماز می خوانم شما هم بخوان، این طور به ما آموزش می دادند، در خانواد ها پدر و مادرها هستند که این توجه به خدا را ایجاد می کنند، در روایات داریم که قسمتی از منزل و اتاق خود را مصلی و جای نماز قرار دهید و حتی نیت کنید و اتاق را مرتب کنید تا کودک ذوق کند.

 

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: حضور در مسجد تاثیر روحی به سزایی در افراد دارد. فرد با حضور در مسجد با فرهنگ های مختلفی از مردم برخورد می کند. اگر مسجدی برنامه های مختلفی را برای خود تعریف کرده باشد در این صورت جاذبه چندبرابری خواهد شد، ضمن اینکه در روایتی از امیرالمومنین علی(علیه السلام) داریم که می فرماید: « مَنِ اختَلَفَ اِلَی المَسجِدِ اَصابَ اِحدَی الثَّمانِ؛ اَخاً مُستَفاداً فِی اللهِ، اَو عِلماً مُستَطرَفاً اَو آیَةً مُحکَمَةً اَو یَسمَعُ کَلِمَةً تَدُلُّ عَلی هُدیً،  اَو رَحمَةً مُنتَظَرَةً،  اَو کَلِمَةً تَرُدُّهُ عَن ردی، اَو  یَترُکَ ذَنبا خَشیَةً اَو حَیاءً» ( کسی که به مسجد رفت وآمد می­ کند، یکی از منافع هشت گانه نصیب او می­ شود: برادری مفید و باارزش در راه خدا، یا علم و دانش نو، یا دلیل و برهان محکم [برای تثبیت عقاید]، یا کلماتی که موجب هدایت شود می شنود، یا رحمت مورد انتظاری شامل حال او می ­شود، یا مواعظی که او را از فساد و گناه بازدارد، می شنود، یا به خاطر ترس یا حیا و آبروی خود گناهی را ترک می کند ).

 

حجت الاسلام خزائلی گفت: بنابراین به نظر می رسد که متولیان امور مساجد باید بچه ها را تشویق کنند، بداخلاقی نکنند تا بتوانند این قشر را بیش از پیش به مسجد جذب کنند، باید بتوانند سوالات پی در پی این گروه سنی را تحمل کرده و پاسخ بگویند تا آنان نیز به مسجد جذب شوند.

پایان پیام/

کد خبر 441626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha