ام البنین خالقیان، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان در رابطه با لزوم معاصرسازی شخصیت های برجسته تاریخ اسلام برای الگوی گیری جامعه و نسل امروز گفت: ما شخصیت هایی را درطول تاریخ به عنوان الگو داریم اما شاید این سوال و شبهه مطرح شود که آیا می توان این افراد را در زندگی و عصر حاضر الگو قرار داد؟ البته طرح این سوال شاید به حق باشد، چرا که ما شخصیت این بزرگان را معاصرسازی نکرده ایم در حالی که کوچک ترین رفتارهای آنها را می توان برای زندگی امروز کاربردی کرد.
وی تجزیه و تحلیل نوع برخورد و واکنش های حضرت زینب سلام الله علیها در مواجهه با حوادث و رخ دادهای زندگی و مقایسه آن با نوع برخوردی که یک زن امروزی در برابر حوادث زندگی از خود نشان می دهد را نمونه ای از این معاصر سازی برشمرد و افزود: حضرت زینب سلام الله علیها پس از ماجرای کربلا و آن مصائب و اسارت و ... زمانی که در دربار ابن زیاد این سخن را به طعن و تمسخر می شنوند که « دیدی خدا با تو و خاندان و برادرانت چه کرد؟» چه پاسخی را در جواب این طعن و تمسخر بر زبان جاری می کنند؟ به گونه ای که طرف مقابل را به بهتو حیرت وا می دارد و حتی تاب و توان پاسخ دادن به این جواب را ندارد. حضرت می فرمایند: «ما رایت الا جمیلا»
یعنی با وجود همه آن سختی ها، اسارت، مصیبت ها و مشقت ها این زن جز زیبایی نمی بیند. اما امروز در جامعه و زندگی ما وضعیت به چه شکلی است؟ ما گاه می بینیم یک خانم خانه دار با وجود همه زحماتی که همسرش برای آرامش و رفاه آنها در زندگی متحمل می شود و با وجود این که به هر حال در طول دوران زندگی با این مرد روزها و لحظات خوب و شاد نیز داشته، اما وقتی بحرانی در زندگی پیش می آید، این زن چگونه واکنش نشان می دهد؟ بلافاصله شروع به شکوه می کند و معمولا جملاتی که در این شرایط شنیده می شود این است که « من خیری از این زندگی ندیدم» « خراب بشه این زندگی» و....
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: حضرت زینب سلام الله علیها با تحمل آن همه مصایب می گوید «جز زیبایی ندیدم» و زن امروز جامعه ما با بروز هر بحران و ناخوشی در زندگی، تمام زحمات همسرش را نادیده می گیرد، تمام روزهای شادی و خوشی را فراموش می کند و متوجه اثرات مخرب این سخن بر روی همسرش نیست. در حالی که این سخنان مرد را از پای درآورده و پایه های این زندگی را ویران می کند.
خالقیان افزود: نکات ریزی از این قبیل موضوعات در زندگی ما فراوان وجود دارد که در واقع سبک زندگی ما را شکل می دهد. به عنوان مثال دیگری در این زمینه می توان شرط ضمن عقد حضرت را مورد بررسی قرار داد. موضوعی که متاسفانه تنها در روضه ها و مجالس عزا به عنوان یک حربه برای تحریک احساسات مخاطب مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که می تواند مجموعه عظیمی از معرفت و بینش را برای دختران و زنان امروز جامعه اسلامی به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به شرط ضمن عقد در ازدواج حضرت زینب سلام الله علیها خاطرنشان کرد: حضرت در ازدواج با عبدالله بن جعفر یک شرط ضمن عقد داشته اند که در برخی منابع گفته شده ایشان خود چنین شرطی را مطرح کردند و در برخی منابع چنین عنوان شده است که حضرت امیرالمومنین علیه السلام هنگامی که دخترانشان را برای عبدالله بن جعفر تزویج می کردند این شرط را قرار دادند.
اما مهم محتوا و رویکرد این شرط است. باید دید رویکرد و محتوای این شرط چیست؟ همه می دانند که شرط حضرت برای ازدواج با عبدالله، این بود که هیچگاه از حضرت اباعبداله الحسین علیه السلام جدا نشود. یعنی شرطی در راستای دفاع از دین و ولایت مداری! نه شرطی با نگاه مادی و دنیایی یا شروطی که بار منفی به دنبال داشته باشد مانند حق طلاق و ...که امروز دختران ما در عقد مطرح می کنند.
خالقیان افزود: ازدواج برگ جدیدی از دفتر زندگی یک فرد است که باید با نگاه و رویکرد دینی و دین مداری ورق بخورد واین نکات ریز را بسیار راحت می توان در زندگی امروز کاربردی کرد.
پایان پیام/
نظر شما