کمبود آب و پدیده ریزگردها ۲ چالش مهم پیش روی محیط زیست ایران است

خبرگزاری شبستان: گری لوییس طی دو سالی که در ایران بودم چالش های محیط زیست را به صورت علمی مشاهده کردم که مشکل آب و پدیده ریزگردها ۲ چالش مهم پیش روی محیط زیست ایران است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، گری لوییس، نماینده سازمان ملل در ایران امروز در بیستمین همایش ملی انجمن متخصصان محیط زیست ایران با موضوع توسعه پایدار و محیط زیست؛ چالش ها و راهکارهای ملی و منطقه ای با اشاره به مدت حضور خود در ایران اظهار داشت: طی دو سالی که در ایران بودم چالش های محیط زیست را به صورت علمی مشاهده کردم که مشکل آب و پدیده ریزگردها 2 چالش مهم پیش روی محیط زیست ایران است.

 

وی با اشاره به بازدید خود از تالاب هامون اظهار داشت: وضعیت دریاچه ارومیه، خشک شدن زاینده رود و ایجاد مشکلاتی برای ساکنان این مناطق از جمله مواردی است که باید به آنها توجه شود.

 

لوییس با اشاره به مشکلات زیست محیطی موجود در ایران خاطرنشان کرد: کم آبی، تخریب جنگل ها، آلودگی هوا، از دست رفتن تنوع زیستی از مهمترین چالش های زیست محیطی ایران است.

 

وی با بیان اینکه سازمان ملل در حال همکاری با سازمان محیط زیست است و مطالعاتی پیرامون نحوه تغییر اقلیم انجام داده است، خاطرنشان کرد: نتایج بدست آمده مثبت نیست و زمین در آینده گرم تر خواهد شد و متاسفانه این خشکی منابع محیط زیست در ایران و دنیا را کاهش خواهد داد.

 

وی با اشاره به چالش های امنیتی موجود در منطقه اذعان داشت: در منطقه ای که دستخوش چالش های امنیتی است موضوعات زیست محیطی چالش های جدیدی برای به دست آوردن منابع طبیعی در این منطقه ایجاد خواهد کرد.

 

لوییس با اشاره به اهمیت دیپلماسی محیط زیست تاکید کرد: در این راستا دو راهکار پیش رو داریم یا اینکه کشورها همدیگر را به نقض مسایل زیست محیطی متهم کرده و باعث ایجاد چالش شوند و یا اینکه به دیپلماسی محیط زیست و همکاری روی بیاوریم.

 

نماینده سازمان ملل در ایران با بیان اینکه کشورهای دنیا همان اندازه که در تخریب محیط زیست نقش دارند به همان اندازه هم قربانی سهل انگاری های خود در حوزه محیط زیست شده اند، تاکید کرد: بهترین راه حل این است که از مسایل محیط زیست به عنوان زمینه همکاری استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه ایران سابقه خوبی در امر دیپلماسی محیط زیست دارد، خاطرنشان کرد: کنوانسیون رامسر و کنوانسیون دریای خزر دو موضوع ویژه زیست محیطی است که ایران به خوبی در آنها نقش آفرینی کرده به طوری که در حال حاضر 160 کشور کنوانسیون رامسر را پذیرفته اند و در حال اجراست.

 

لوییس با اشاره به پدیده ریزگردها در ایران و برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: در تعاملات با کشورهای همسایه باید به آنها تفهیم شود که موضوع ریزگردها در خارج از مرزهایشان باقی نمی ماند و این مسئله شهروندان آنها را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

نماینده سازمان ملل در ایران به همکاری و گفتگو با کشور همسایه ایران در مرزهای شرقی پیرامون حق آب و سد دوستی اشاره کرد و افزود: مسایل زیست محیطی از جمله اقداماتی است که سازمان ملل می تواند در این عرصه ورود پیدا کرده و به همکاری کشورها بیاید.

 

نماینده سازمان ملل در ایران با بیان اینکه در حوزه محیط زیست نیاز به همکاری و همراهی بخش های دانشگاهی، خصوصی، مردم، دولت و پژوهشگاه ها و ... نیاز داریم، تاکید کرد: نباید نسبت به مسایل زیست محیطی برخورد منفعلانه داشته باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 441366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha