به گزارش خبرنگار شبستان، علی قربانی، دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش در نشست خبری این جشنواره که امروز یکشنبه، سوم اسفند در سالن امیرحسین فردی در حوزه هنری برگزار شد ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) گفت: جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش نهمین دوره خود را آغاز می کند. فراخوان این جشنواره اوایل امسال اعلام شد.
قربانی با اشاره به بخش های مختلف نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش عنوان کرد: در بخش مسابقه ملی شاهد آثار مستند، داستانی و پویانمایی هستیم. بخش جوانه های رویش نیز به فیلمسازان اول و دومی اختصاص دارد.
وی در مورد اهداف جشنواره رویش تصریح کرد: بیشتر دنبال این بودیم که ویترین شایسته ای برای آثار فاخر دینی داشته باشیم. کشف استعدادهای جوانان در زمینه تولید محصولات سینمایی دینی و فراهم کردن فضای رقابتی سالم برای فیلمسازان جوانان به منظور پرداختن به سینمای دینی از دیگر اهداف جشنواره رویش است.
دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش خاطرنشان کرد: چند راهکار برای رسیدن به اهداف این جشنواره در نظر گرفتیم؛ تقویت و توسعه بخش های مختلف جشنواره، تقویت بخش غیر رقابتی، برگزاری سمینارها و نشست های پژوهشی و پژوهش های خارج از جشنواره توسط دبیرخانه را مدنظر قرار دادیم.
قربانی با تاکید بر لزوم حمایت از فیلم و فیلمساز بیان کرد: توجه به تولید و توزیع فیلم ما را در رسیدن به اهداف جشنواره فیلم رویش کمک می کند و خوشبختانه حمایت از فیلم و فیلمساز مورد توجه حوزه هنری است. ما با تأسیس باشگاه فیلم سوره که امسال صورت گرفت به جریان تولیدات فیلم کوتاه و انیمیشن کمک کردیم.
وی اظهار داشت: رویش بستر مناسبی است که سه ضلع مخاطب، اثر هنری و هنرمند در آن در تعامل هستند. ما به دنبال پاسخ این سوالات هستیم: سینمای دینی تحقق پذیر است یا نه؟ مصداق عینی سینمای دینی چیست؟ محدوده سینمای دینی کجاست؟ به کار بردن نمادها و پرداختن مستقیم به مقوله های دینی فیلم را دینی می کند؟
به گفته دبیر نهمین جشنواره فیلم رویش، در این دوره از جشنواره 1344 اثر از 878 شرکت کننده به دبیرخانه ارسال شده که 947 اثر مربوط به بخش ملی و 397 اثر مربوط به بخش جوانه های رویش بوده است.
قربانی ادامه داد: بعد از ثبت آثار هیئت انتخاب داوری تشکیل شد. برای نخستین بار هیئت انتخاب به صورت تخصصی شکل گرفت. ما سه مستندساز، سه انیماتور و سه فیلمساز حرفه ای را برای انتخاب دقیق تر انتخاب کردیم زیرا برای ما کیفیت مهمتر از کمیت بود.
قربانی در مورد دلایل عدم پذیرش برخی از آثار در نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش عنوان کرد: جشنواره فیلم رویش موضوعی است برای ما علاوه بر تکنیک، محتوا هم مهم است. محتوای فیلم ها باید به فضای دینی بخورد. یک سری از فیلم ها تکنیک خوب داشتند اما فاقد محتوا بودند و برعکس. برخی آثار نیز به سمت خرافه پرستی رفته بودند. بعضی از آثار نیز محتوا و تکنیک خوبی داشتند اما مقررات جشنواره را رعایت نکرده بودند.
وی با بیان اینکه در ترکیب هیئت داوران تخصصی نگاه کردیم، گفت: ترکیب های سه نفره تشکیل دادیم که تخصصی نگاه کنند و کارها را به خوبی داوری کنند.
دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش با اشاره به اینکه آثار را در چند بخش اکران می کنیم، افزود: در بخش مسابقه ملی 17 سانس نمایش، در مسابقه جوانه های رویش 5 سانس، در بخش خارج مسابقه 6 سانس نمایش داریم. در بخش مرور آثار فیلم های هادی مقدس دوست با عناوین "بی پولی"، "سر به مهر" و "فریدون با من است" به نمایش درمی آید، در اکران ویژه نیز فیلم های رستاخیز، شاهزاده روم، مزارشریف و زمستان آخر قرار دارند.
وی در مورد اینکه چرا جشنواره رویش امسال در مشهد برگزار نشد، گفت: متاسفانه هیچ اراده ای برای برگزاری این جشنواره در مسئولان شهر مشهد وجود نداشت و آنها حاضر نشدند کمکی به ما بکنند. بر این اساس با وجود اینکه در فراخوانی که اول سال منتشر کردیم و محل برگزاری جشنواره را مشهد اعلام کردیم، نتوانستیم این جشنواره را در مشهد برگزار کنیم.
قربانی خاطرنشان کرد: سینما هویزه را از حوزه هنری گرفته اند و حاضر نشدند آن را تماما به ما بدهند. برای برگزاری جشنواره رویش می خواستند سه سالن سینما هویزه را به ما بدهند و ما قبول نکردیم زیرا ظرفیت جشنواره بالاتر از سه سالن است.
دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش با بیان اینکه هزینه برگزاری جشنواره ها در حوزه هنری قابل مقایسه با سایر جشنواره ها نیست، یادآور شد: در انتقال محل برگزاری جشنواره 300 میلیون تومان صرفه جویی شد.
قربانی در مورد سینما هویزه نیز بیان کرد: بودجه حوزه هنری محدود است و ما 64 درصد بودجه را صرف فعالیت و تولید اثر می کنیم. واقعا این امکان وجود نداشت که کمال و تمام سینما هویزه را بسازیم. موسسه سینما شهر که بودجه بیت المال را در اختیار دارد موظف به بازسازی و تجهیز سینماهاست اما سینما هویزه را طبق قرارداد پنج سال در اختیار گرفتند که خوشبختانه در سرازیری قرارداد هستیم.
به گفته دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، در آیین پایانی این جشنواره از فیلمسازانی که سالهای قبل فیلم و سریال های دینی ساخته اند، تجلیل می شود.
وی تصریح کرد: در عرصه فیلم کوتاه موفق شدیم چرخه و ارتباط بین مخاطب و فیلمساز را برقرار کنیم، با این کار فیلم کوتاه جان می گیرد. علاوه بر این حمایت از فیلمساز هم توجه خاص می طلبد زیرا فیلمساز ما امرار معاش خود را از طریق تولید اثر دارد.
پایان پیام
نظر شما