سیاست های سرمایه گذاری خراسان جنوبی چشم انتظار طرح آمایش/ تولیدات استان متناسب با نیاز باشد

خبرگزاری شبستان: مسئولان خراسان جنوبی بارها و بارها بر این موضوع تاکید کرده اند که «باید مشخص شود که چه نوع سرمایه گذاری متناسب نیاز و اقلیم استان است؟» و این مهم تنها در گرو تدوین طرح آمایش سرزمین است که توسط دانشگاه بیرجند درحال انجام است. طرحی که از مهرماه ۹۲ آغاز شد و قرار بود در مدت ۱۵ ماه به اتمام برسد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ یک سال از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب گذشت. دکتر مداحی بنا رئیس دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار شبستان یکی از مهمترین وظایف قوه مقننه در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را؛ حذف قوانین دست و پاگیر از پیش روی تولید ذکر کرد.

 

قوانینی که بسیاری از مسئولان بارها و بارها به اصلاح و یا حذف آن تاکید کرده اند تا چرخ تولید بتواند بهتر از گذشته به گردش درآید و این بخش بتواند بخشی از انتظارات مقام معظم رهبری در تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را پاسخ دهد.

 

لایحه حذف قوانین دست و پاگیر تولید در دست تهیه است

مهدی قدرتی مشاور معاون امور حقوقی و مجلس و مدیرکل امور حقوقی وزارت صنعت، معدن و تجارت 11 بهمن امسال به رسانه های گروهی گفت: لایحه استخراج قوانین دست و پاگیر تولید در حال نهایی شدن است.

 

وی تاکید کرد: پس از بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی، کارشناسان اداره کل امور حقوقی و مجلس و مدیرکل امور حقوقی وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف پیاده کردن اقتصاد مقاومتی اقدام به تهیه لایحه‌ای درباره استخراج و احصای قوانین دست و پاگیر و مخل تولید کرد که درحال‌حاضر روند نهایی شدن را طی می‌کند و به زودی، بعد از تصویب هیات وزیران به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

 

اما نکته حائز اهمیت در خراسان جنوبی علاوه بر حدف قوانین دست و پاگیر از پیش روی تولید و تامین سرمایه درگردش واحدهای تولیدی فعالی؛ این است که «باید مشخص شود که چه نوع سرمایه گذاری متناسب نیاز استان است؟» و این مهم تنها در گرو تدوین طرح آمایش سرزمین است که توسط دانشگاه بیرجند درحال انجام است. طرحی که از مهرماه ۹۲ آغاز شد و قرار بود در مدت ۱۵ ماه (یعنی تا دی ماه امسال) به اتمام برسد.

 

سرمایه گذاری در خراسان جنوبی متناسب با اقلیم و نیاز استان باشد

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه مجلس در فواصل مختلف برای حذف قوانین دست و پاگیر تولید اقداماتی را انجام داده است، به خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: تصویب قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار با عنوان طرح یک فوریتی ایجاد فضای مساعد کارآفرینی و رفع موانع کسب و کار در راستای حذف بخشی از قوانین دست و پاگیر از پیش روی تولید بوده است.

 

حجت الاسلام سیدمحمدباقر عبادی ادامه داد: همچنین موضوع ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در راستای کاهش تصدی های دولت و استفاده از مشارکت بخش غیردولتی در انجام امور در همین راستا بوده است.

 

وی با تاکید براینکه امروز در استان خراسان جنوبی باید مشخص کنیم که چه نوع سرمایه گذاری انجام شود که متناسب با اقلیم باشد و از نظر اقتصادی نیز قابل نوجیه باشد، ادامه داد: این مهم تنها در صورت آماده شدن طرح آمایش سرزمین امکان پذیر است.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف اظهار داشت: درصورتی که طرح آمایش سرزمین کامل شود، مسئولان نیز درمی یابند که به چه نوع سرمایه گذاری اجازه ورود به استان را بدهند و یا از چه سرمایه گذاری برای رونق بخش تولید استان دعوت کنند.

 

وی به بروکراسی حاکم بر دستگاههای اداری کشور و استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این بروکراسی اداری، متاثر از کشور فرانسه است، گفت: بروکراسی اداری قابل اصلاح است و در این زمینه دولت باید ساختار اداری خود را اصلاح کند که در صورت انجام این مهم، برنامه های زمان بندی شده کشور در موعد مقرر اجرایی خواهند شد.

 

تمام صنایع پایین دست مبتنی بر آمایش سرزمین، تعریف شده اند

نعمت الله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در شورای اداری ۲۷ بهمن امسال گفت: تمام صنایع پایین دست مبتنی بر آمایش سرزمین، تعریف شده اند و تا پایان امسال طرح آمایش صنعت و معدن، تجارت با برش شهرستانی تعریف می شود.

 

وی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تاکید بر اینکه در زمینه معدن، صنعت، تجارت و اکتشاف در تمامی شهرستان ها بطور مجزا برنامه داریم، به اینکه 10 درصد از مساحت کشور در اختیار مدیریت خراسان جنوبی است اشاره کرد و افزود: باید این ظرفیت تبدیل به یک فرصت شود چرا که می توانیم اقتصاد استان را بر اساس این مساحت رشد دهیم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درخصوص میزان نیاز استان در زمینه اکتشاف با توجه به درخواست وی به منظور اختصاص اعتبارات ویژه برای اکتشاف معادن از محل بودجه عمرانی استان در شورای اداری ۲۷ بهمن ادامه داد: اگر در این زمینه یکهزار میلیارد تومان نیز اعتبار اختصاص یابد، قادر به هزینه کرد آن هستیم اما آنچه مبتنی بر بودجه های استانی و متناسب با نیاز استان است، در گام اول اگر در حوزه اکتشاف 20 میلیارد ریال در اختیار این سازمان قرار گیرد، می توانیم در حوزه اکتشافات تکمیلی اقدام کنیم.

 

عدم استقبال واحدهای تولیدی خراسان جنوبی از تسهیلات با نرخ سود 22 درصد

وی همچنین با تاکید بر اینکه تسهیلات با نرخ سود 22 درصد برای بخش تولید در خراسان جنوبی مقرون به صرفه نیست، گفت: هیچ یک از واحدهای تولیدی از تسهیلات با نرخ سود 22 درصد استقبال نمی کنند چرا که برخی از واحدهای تولیدی دارای بدهی های معوقه، چک های برگشتی و یا بعضا به دلیل ضامن بودن شرکا در هنگام دریافت وام، نمی توانند در مقام عمل این وام را دریافت کنند.

 

وی ادامه داد: برخی از صنایع تولیدی نیز تمایلی برای دریافت تسهیلات با این نرخ سود را ندارند چرا که به رشد و توسعه مجموعه آنها کمکی نمی کند.

 

حقیقی با تاکید بر اینکه این مشکل در بیشتر استانهای کشور وجود دارد و منحصر به استان خراسان جنوبی نیست، تصریح کرد: ولی این موضوع در خراسان جنوبی به دلیل محرومیت ها، مضاعف است و دولت باید با کمک قانونگذار، برای بخش تولید تصمیمی عملی بگیرد.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از مولفه های رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی؛ بهره وری در تولید است، تصریح کرد: در سال جاری در زمینه صدور گواهینامه اکتشاف در زمره 4 استان اول کشور قرار گرفته ایم و پیش بینی می کنیم که در بخش تولید نیز از نظر تعداد اشتغالزایی و صدور پروانه  معدنی، در بین 5 استان اول کشور قرار بگیریم.

 

تعطیلی 25 درصد واحدهای تولیدی خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه 470 واحد تولیدی در سطح استان وجود دارد، اظهار داشت: در حال حاضر کمتر از 25 درصد واحدهای تولیدی استان غیرفعال هستند که برای فعال کردن این واحدهای تولیدی نیز جلسات پایش را در اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان برگزار کرده ایم.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: در جلسات مختلف مشکلات و موانع پیش روی پنبه کاران و واحدهای پنبه پاکنی و واحدهای سنگ بری بررسی شد.

 

وی همچنین از بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و صنایع در شهرستان های استان نیز خبر داد و گفت: دلیل تعطیلی و رکود برخی از صنایع در شهرستان ها به دلیل مدیریت سنتی و به روز نبودن آنهاست و برخی نیز به دلیل معوقه های زیاد، توانایی استفاده از تسهیلات بانکی با نرخ سود بالا و تامین مواد اولیه برای راه اندازی مجدد را ندارند.

 

بر اساس این گزارش؛ پیرو پیگیری های خبرنگار شبستان برای دریافت آخرین اطلاعات و نتایج طرح آمایش سرزمینی در خراسان جنوبی، دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند اعلام این نتایج را به دکتر خطیب، معاون سابق آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند و مجری طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی واگذار کرد. دکتر خطیب نیز با توجه به عدم حضور خود در استان، ارائه اطلاعات تکمیلی را به بعدا واگذار کرد.

 

اما دکتر محمد مهدی خطیب معاون سابق آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند و مجری طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی شهریور امسال به رسانه های گروهی گفت: به دلیل حمایت های مادی و معنوی استانداری مرحل نخست طرح شامل جمع آوری اطلاعات اولیه و تنظیم وضعیت موجود با موفقیت به پایان رسیده است.

 

وی افزود: بر اساس موافقتنامه کتبی که بین دانشگاه بیرجند و استانداری خراسان جنوبی در سالجاری به امضا رسید، دانشگاه بیرجند موظف شده، طرح مطالعاتی آمایش سرزمینی استان را به انجام برساند و در مقابل استانداری نیز تامین تمامی اعتبارات لازم را متقبل شده است.

 

وی گفت: بر این اساس یک تیم تحقیقاتی 40 نفر متشکل از متخصصان و استادان دانشگاه می بایست تا پایان دی ماه امسال وضعیت موجود استان را در ابعاد مختلف اعم از فرهنگی، اقتصادی، کشاورزی، آموزشی، وضعیت معادن، منابع آبی، وضعیت اقلیمی و امنیتی مورد ارزیابی قرار دهند.

 


خطیب افزود: تبیین فرصت ها و تهدیدات به منظور برنامه ریزی برای رسیدن به توسعه پایدار، چگونگی حرکت در یک مسیر مطلوب و کم هزینه با بهره وری بالا، ارزیابی مخاطرات طبیعی و شرایط اقلیمی منطقه از دیگر مباحثی می باشد که این تیم تحقیقاتی دنبال می کنند.

 



وی گفت: نتیجه کلی طرح ما را به این پاسخ اساسی می رساند که مثلا اگر بخواهیم در این خطه کارخانه فولاد دایر کنیم، با توجه به خشکسالی های پیاپی و اینکه صنعت فولاد آب فراوان نیاز دارد، آیا اصلا سرمایه گذاری در این بخش برای استان ما مقرون به صرفه اقتصادی خواهد بود یا نه?

 

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 441289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha