به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مرتضی سرمدی، قائم مقام وزیر امور خارجه در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای گفت: این اجلاس در زمانی حساس و دستور کاری بسیار پراهمیت و با شکلی بدیع در حال برگزاری است. ما در شرایطی اجلاس را برگزار می کنیم که امواج بحران در طول و عرض منطقه فراگیر شده و تهدیدات مشترک ملت های منطقه را در برمی گیرد افزود: نگاه ایران به مقوله امنیت در منطقه مشوق برگزاری چنین همایشی است.
وی ادامه داد: امنیت منطقه ای از درک مشترک چالشها و تهدیدات و راههای مواجهه با آن پیوند ارگانیزم های اقتصادی و ایجاد حوزه های منافع و خیر مشترک نشات می گیرد.
قائم مقام وزیر خارجه با تاکید بر این نکته که منطقه پیرامونی ما نیازمند ثبات است و از مهمترین مولفه های ایجاد ثبات حرکت جمعی براساس مشترکات به سوی رفاه اجتماعی است که ریشه های بحران و بی ثباتی را می خشکاند گفت: در همین راستا توجه به مناسبات با همسایگان نظام امنیت پایدار منطقه ای مبتنی بر مشارکت و هم پیوندی اقتصادی و اجتماعی میان کشورهای منطقه از مفاهیم کلیدی در سیاست خارجی دولت تدبیر و امید است.
سرمدی عنوان کرد: اولویت قطعی ایران د حوزه همکاریهای سیاسی و اقتصادی همسایگان ما هستند و ما اعتقاد راسخ داریم که همکاری و اشتراک مساعی کشورهای منطقه کلید رشد توسعه و رفاه و امنیت تمام ملتهای ما خواهد بود.
قائم مقام وزیر امور خارجه کشورمان گفت: قرار گرفتن ایران در مسیرهای حیاتی تجارت و ترانزیت کشورهای همسایه، وجود بازارهای مصرف در همسایگی ما با توجه به سلایق همگون مصرف کنندگان ما با بازارهای داخلی و همچنین بازار سرمایه عظیم در برخی کشورهای همسایه و ضرورت ایجاد شرایط جهت بکارگیری این سرمایهها، وجود نیروی کار ارزان و ماهر در کشورمان بازار مصرف 75 میلیونی و پروژه های سودآور جهت جذب سرمایه گذاری خارجی جاذبه های گردشگری و دهها پتانسیل دیگر همگی دلایل محکم و امیدوارکننده ای برای توسعه روابط ما در تمامی ابعاد با همسایگان است.
سرمدی عنوان کرد: در سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز توجه به همسایگان و همکاری منطقه ای جایگاه ویژه دارد و منطقه پیرامونی ما آنقدر تنوع و تکثر و ظرفیتهای گسترده دارد که بخش قابل توجهی از اهداف توسعه اقتصادی و تنوع بخشیدن به منابع درآمدی کشور از طریق کار و تعامل با کشورهای همین منطقه قابل تحقق است.
وی افزود:هدف دیگر ما بهره برداری از فرصتهاست ما و همسایگانمان باید در تعامل هر چه نزدیکتر ساختارهای یکدیگر را در سطوح مختلف آماده شناسایی و شکار فرصت های موجود در روابط دو جانبه نماییم.
وی گفت:افزایش سرعت در روابط دو جانبه در دو سوی مرزها در کنار گسترش ارتباطات می تواند چابکی لازم را در روابط میان ما ایجاد کند.
قائم مقام وزیر خارجه همچنین اهدافی که همکاری بین سازمانی باید در دستور کار خود قرار دهد از جمله توسعه و نهادینه کردن سازوکارهای گفتگوهای راهبردی با کشورهای همسایه و تقویت چهره مثبت جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه دانست و گفت: تسهیل زمینه های لازم جهت ارتقا و نهادینه کردن هم پیوندی اقتصادی، تجاری، ترانزیتی بانکی و گمرکی با همسایگان و تسهیل زمینههای افزایش صادرات غیرنفتی، نهادینه کردن همکاریهای بانکی و پولی، جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم اعلام کرد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: قائم مقام وزیر امور خارجه بر اولویت توجه به روابط اقتصادی ایران و کشورهای همسایه در دیپلماسی دولت تدبیر و امید تاکید کرد.
کد خبر 441269
نظر شما