به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه اذان گاهی «قرار»، شب گذشته، دوم اسفند ماه با حضور حجت الاسلام «محسن ذوالفقاری» به بررسی نقش مسجد در تبیین مبانی انقلاب اسلامی پرداخت.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام ذوالفقاری با بیان اینکه مسجد در نظام اسلامی دارای کارکردهای بسیاری است، گفت: از جمله کارکردهای مسجد مسایل سیاسی ومسایل مربوط به جامعه است؛ چنانچه اگر به گذشته نگاه کنیم بیشتر تشکل های اسلامی سیاسی در مسجد شکل گرفته است و به ویژه در انقلاب خودمان نیز به وضوح می بینیم که امام خمینی(ره) جرقه شکل گیری این نظام اسلامی را از مسجد ایجاد کرد.
وی ادامه داد: در سیر انقلاب اسلامی می بینیم مساجدی که امامان انقلابی و سیاسی داشتند پایه ریز این حکومت شدند و مسجد ظرف آن بود، مسجد ظرف خوبی برای آمادگی انقلاب بود چون حاضران در مسجد را عموما متدینین جامعه شکل می دهند و مسجد جایی بود که این آمادگی ها ایجاد شد.
این کارشناس حوزه مسجد گفت: در تهران مساجدی که امامان انقلابی داشتند و ائمه جماعاتی که در این متن حضور فعال داشتند توانستند پایه ریز مکان های انقلابی شوند، مثلا مسجد هدایت را با حضور حجت الاسلام «طالقانی» و مسجد جلیلی با حضور مرحوم آیت الله مهدوی کنی و همچنین مسجد قبا با حضور شهید دکتر مفتح که آنها این جایگاه را برای پایه ریزی این انقلاب آماده کردند.
وی در ادامه به بیان خاطره ای از مرحوم آیت الله مهدوی کنی پرداخته و افزود: به خاطر دارم که حضور آیت الله مهدوی کنی بود و ایشان به من گفتند زمانی که در زمان انقلاب در مسجد می خواستم صحبت کنم دو مساله شرعی از رساله امام خمینی(ره) می گفتم.
حجت الاسلام ذوالفقاری با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای مسجد کارکرد سیاسی آن است، تصریح کرد: از این نظر بود که مسجد برای انقلاب ما یک پایگاه شد و امام خمینی(ره) نیز روی این نکته بسیار حساس بود و می فرمود: مسجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید؛ ضمن اینکه ما معتقدیم که دیانت ما عین سیاست ماست و حکومت حکومتی است که اسلامی است و خداوند نیز همین حکومت را خواسته است.
وی گفت: ما نگاه می کنیم و می بینیم که کارکردهای مساجد وقتی به این نقطه در انقلاب اسلامی می ر سد آدم های انقلابی از همین نقطه رشد کرده اند و از اینجا به جبهه ها اعزام شدند و کارهای اساسی مملکت را شکل دادند، همچنین در اوایل انقلاب اسلامی مساجد پایگاه کمیته ها و بسیج شدند، پس از ابتدا شاکله حضور مسجد در ساحات مختلف ایجاد شد هرچند که بعدها برخی کارکردهای مسجد کم شد و ما باید این کارکردها را به نحو دیگری احیا کنیم.
این پژوهشگر با بیان اینکه انقلاب ما در مسجد جرقه زده شد و حکومت اسلامی شکل گرفت، افزود: از آن زمان که این حکومت شکل گرفت باز هم مسجد پایگاه حفظ و نگهداری انقلاب بود و در بحث هایی که برای انقلاب اسلامی جریان داشت و همچنین مساله دفاع از مسجد شکل گرفت، بنابراین از یک منظر می توانیم بگوییم که مسجد در جریان انقلاب ما نقش های متعددی حتی نقش آموزشی و مبانی طرح مبانی دینی داشت.
پایان پیام/
نظر شما