توسعه یافتگی ارمغان ایجاد امنیت پایدار است

خبرگزاری شبستان: رحمانی فضلی در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای گفت: توسعه یافتگی و ارتباط آن با امنیت پایدار یکی از مولفه هایی است که این جلسه را بر مبنای آن برگزار کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای گفت: توسعه یافتگی و ارتباط آن با امنیت پایدار یکی از مولفه هایی است که این جلسه را بر مبنای آن برگزار کرده‌ایم.

رحمانی فضلی گفت: ایده این برنامه در نشست مشترک با سفرا در اجلاس سالانه ایجاد شد و تقاضا این بود که با برگزاری جلسات مشترک با استانداران مجاور که با 13 استان داخلی ما همسایه هستند در حوزه گسترش روابط فعالیت مشترک داشته باشیم و این ایده و همکاری وزارت خارجه با تشکیل کمیته مشترک پس از 5 ماه با کارگروههایی در حوزه های سرمایه گذاری صنعت گردشگری و فعالیت های مشترک تشکیل شد و ماحصل آن این جلسه بود.

رحمانی فضلی این برنامه را جایگزین خوبی برای تقویت همکاریهای اقتصادی و تجارتی و تحکیم روابط سیاسی عنوان کرد و افزود: حوزه ایران و همسایگانش حوزه تمدنی وسیعی است که مشترکات فرهنگی و مناسبات سیاسی در طول تاریخ داشته است و با توجه به ظرفیت‌ها در حوزه ذخایر استراتژیک و بازارهای 500 میلیون نفری و همچنین سرمایه نیروی انسانی است. پیشرفت در حوزه های تکنولوژیکی و منطقه ای و مکمل یکدیگر بودن و همچنین از لحاظ اقدامی و کشاورزی و داشتن بستر یکپارچه منسجم و قوی باعث می شود که بتوانیم با همکاریهای مشترک داشته باشیم.

وی تصریح کرد: این مشترکات باید به گونه ای باشد که با تشکیل منظومه ای با حلقه های مکمل یکپارچه بدهد و بتوانیم از این ظرفیت در ایجاد توسعه پایدار استفاده کنیم. از جمله ضرورتهای رسیدن به این هدف در این حوزه تنها توسعه اقتصادی نیست بلکه باید به دنبال امنیت پایدار و سیاسی نیز بود.

وزیر کشور با اشاره به اتفاقات ناگوار و تحولات سیاسی هستیم تصریح کرد: همه ما از این شرایط متاثر هستیم و شاهد خشونت افراطی گری و کشته شدن دهها مسلمان در منطقه ای است که می تواند در بی ثباتی و ناپایداری امنیتی و توسعه منطقه موثر باشد.

رحمانی فضلی یکی از مولفه هایی که باعث ایجاد اجلاس امروز شده است را ارتباط توسعه یافتگی با امنیت پایدار عنوان کرد و گفت: تروریست قاچاق انسان مواد مخدر اشرار قاچاق کالا و افراطی گری باعث نامستحکم شدن و توسعه نیافتن پایدار و عقب افتادگی و فقر عمومی در برخی مناطق شده است که اگر امنیت برای این قسمت ها فراهم شود و به افراد حداقل زندگی همراه با رفاه را بدهیم می توانیم در جهت امنیت پایدار قدم برداریم.

وی یکی از علل حضور اشرار در منطقه را وجود بستر فقر و نابرابری در کشور عنوان کرد و گفت: باید استانهای همجوار در حوزه اقتصاد و تجارت به عنوان حلقه های ربط کشورها با یکدیگر و دروازه های ورودی به عمق کشورهای همسایه ایفای نقش کند؛ 16 استان با 15 کشور همسایه می تواند در راستای سیاستهای منطقه ای و بسط و توسعه فرهنگی و اجتماعی عمل کنند.

وی از دعوت بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی برای حضور در این اجلاس خبر داد و گفت: از آنها خواسته ایم ظرفیت ها را در اختیار همسایگان گذارند و با تشکیل کمیته های مشترک برای گسترش روابط تلاش کنند.

وی در پایان گفت: دروازه های استانی برای تقویت هر چه بیشتر همکاری و تحکیم روابط گامهای بلندی بردارند و شاهد امنیت پایدار در منطقه و صلح و رفاه برای مردم بوده با صلح و ثبات در کنار یکدیگر زندگی کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 441253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha