اقیانوسی با عمق یک سانتیمتر؛ مولود تصدی گری ارشاد در عرصه قرآن

بیستونی فقدان عدالت در توزیع هدفمند اعتبارات حمایتی را مهمترین دغدغه موسسات قرآنی برشمرد وگفت: تصدی گری ارشاد در این عرصه اقیانوسی به عمق یک سانتیمتر یعنی اجرای طرح های کاربردی در نظام آماری ایجاد کرده است.

محمد بیستونی، مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی تفسیر جوان درباره مشکلاتی که موسسات مردمی با آنها مواجه هستند به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین دغدغه موسسات مردمی قرآنی فقدان عدالت در توزیع هدفمند و برنامه ریزی شده بودجه های دولتی علی رغم تخصیص میلیاردها تومان اعتبار به فعالیت های فرهنگی قرآنی در هر سال است.

وی با ابراز گلایه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: این وزارتخانه حاضر به ارائه ضوابط و مقررات تعریف شده و مدون برای توزیع اعتبارات حمایتی نیست و از دادن هر گونه پاسخ به موسسات فعال در این عرصه مقدس طفره می رود و به کرات دیده شده هرکه ارتباطش بیش، سهمش بیشتر!

بیستونی رابطه را حاکم بر روند بهره مندی از اعتبارات حمایتی بجای ضابطه دانست و تصریح کرد :بسیاری از افراد و نهادها به دلیل نفوذ مسئولیتی و یا لابی های صورت گرفته با مسئولان ذیربط، بودجه های کلان را بدون پاسخگویی مبنی بر نحوه هزینه کرد دریافت می کنند.

 

ضوابط و مقررات تخصیص بودجه برای عموم قابل دسترس باشد
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی تفسیر جوان با تاکید بر لزوم واگذاری مسئولیت تخصیص بودجه های قرآنی به دستگاه های دارای سابقه بیشتر در این عرصه بیان کرد: بهتر است این مهم به نهادهای مردمی واگذار شود از سوی دیگر باید ضوابط و مقرارت مراحل مختلف انجام کارها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عموم مردم قابل دسترسی باشد تا برای همیشه به این بحث ها خاتمه داده شود.

وی با بیان این مطلب که وظیفه دولت تصدی گری در فعالیت های قرآنی فرهنگی نیست، عنوان کرد: علی رغم این اعتقاد، متاسفانه در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور به بزرگترین متصدی این عرصه تبدیل شده اند.

 

فعالیت های قرآنی ارشاد؛ اقیانوسی به عمق یک سانتیمتر
بیستونی ادامه داد: این روند منجر به ایجاد اقیانوسی به عمق یک سانتیمتر در فعالیت های فرهنگی قرآنی شده یعنی برنامه ها و طرح ها به صورت کوتاه مدت، بدون ریشه و قابل مصرف در نظام آماری کاذب و فاقد اثر در رفتارسازی مبتنی بر آموزه های دین و قرآن تدوین و اجرا می شود.

وی درباره راهکارهای خروج از این وضعیت در عرصه فعالیت های فرهنگی قرآنی ابراز کرد: ابتدا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطابق با تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست های کلان دولت اختیارات لازم را به ادارات استانی خود واگذار کرده، از تصدی گری در فعالیت های این عرصه بپرهیزد و با واگذاری مسئولیت های اجرایی به نهادهای مردمی شان خود را به عنوان یک سیاستگذار کلان حفظ کند.

مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی تفسیر جوان با بیان این مطلب که در شرایط کنونی بسیاری از نهادهای فعال در عرصه قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را رقیب خود می دانند، تاکید کرد: علاوه بر این ارشاد برای بسیاری از آنها یک تشکیلات هم عرض تلقی می شود تا یک دستگاه دارای استراتژی های کلان.

وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی های کلان در این وزارتخانه و سازمان دارالقرآن الکریم به عنوان دو متولی فعالیت های قرآنی در کشور گفت: دستگاه های دولتی با نظارت و برنامه ریزی این دو دستگاه می توانند بخش اجرایی طرح های خود را متناسب با بودجه های جهش یافته سال 90 به موسسات قرآنی واگذار کنند.

 

عدم حضور و نظارت بخش مردمی هدر رفت هزینه ها را درپی دارد
بیستونی حضور موسسات و نهادهای مردمی در روند تخصیص بودجه نیم درصدی دستگاه های دولتی برای فعالیت های قرآنی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: اگر مسیری جز این برای صرف این اعتبار قابل توجه اتخاذ شود این بودجه نیز به سرنوشتی همچون دیگر بودجه های فرهنگی دچار می شود و بازهم باید شاهد سوء استفاده و ریخت و پاش های فاقد خروجی باشیم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 44114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha