اکثر مراکز دهستان خراسان جنوبی فاقد روحانی/ تقویم فرهنگی روستاها تدوین شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهاي استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۶۱ مرکز دهستان استان فاقد روحانی است، از سازمان تبلیغات استان خواست نسبت به اعزام روحانی به این مراکز اقدام کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد شفیعی ظهر امروز (۲ اسفند) در دومین جلسه شورای فرهنگی روستایی که در محل سالن اجتماعات دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی تشکیل شد، اظهار داشت: التزام بخشیدن به برنامه های فرهنگی مذهبی و جلوگیری از عملکردهای جزیره ای دستگاههای فرهنگی، مهمترین هدف تشکیل شوراهای فرهنگی در روستاهاست.

 

وی با اشاره به ساخت خانه عالم در برخی از روستاها، گفت: متاسفانه برخی از روستاهایی که دارای خانه عالم و یا مسجد هستند، از حضور روحانی محروم هستند که در این راستا سازمان تبلیغات باید نسبت به اعزام روحانی به ۶۱ مرکز دهستان اقدام کند.

 

وی با تاکید بر اینکه ۸۶۶ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد، از خالی بودن ۴۰ درصد خانه های عالم استان در روستاها خبر داد و بر استقرار روحانیون در مراکز دهستان به منظور پاسخگویی به نیازهای شرعی و خواسته های مردم تاکید کرد.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: 61 مرکز دهستان باید شورای فرهنگی با ترکیبی که در دستورالعمل ابلاغی است، تشکیل شود که در حال حاضر این مهم در مرحله صدور حکم قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه داشتن مسجد، روحانی، کانون فرهنگی هنری، پایگاه مقاومت بسیج، کتابخانه جزو اولویت روستاها برای تشکیل شورای فرهنگی است، تصریح کرد: تدوین تقویم فرهنگی روستاها و سمت و سو بخشیدن به فعالیت ها با نیازسنجی و آسیب شناسی فرهنگی از طریق مشارکت مردم، در این شورا انجام خواهد شد.

 

شفیعی از اعضای جلسه خواست اگر قرار است در این 61 مرکز دهستان هزینه کرد فرهنگی انجام شود، با هماهنگی با این شوراها باشد تا بازخورد و خروجی بهتری داشته باشد.

 

وی از حضور برزگر مدیرکل امور فرهنگی توسعه روستایی مناطق محروم کشور در مراسم گرامیداشت 18 اسفند، سالروز تاسیس ستادعالی کانونهای مساجد خراسان جنوبی خبر داد.

 

حجت الاسلام رمضان زاهدی مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی نیز در این جلسه از تشکیل کانون فرهنگی هنری در هریک از مراکز دهستان که فاقد کانون فرهنگی هنری هستند خبر داد و گفت: در بدو تشکیل کانون به هر یک از کانونها 11 میلیون ریال کمک نقدی و غیرنقدی می شود.

 

حجت الاسلام محسن مومنی، معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز در این جلسه پیشنهاد کرد دهیاران روستا به عنوان "همیاران وقف" حکم دریافت کنند تا در اجرای نیات موقوفات همکاری بیشتری در روستاها داشته باشند.

 

وی با اشاره به وجود 7 هزار موقوفه و 21 هزار رقبه در سطح استان، گفت: در صورت انتخاب دهیاران به عنوان همیاران وقف می شود در نگهداری موقوفات تلاش بیشتری کرد.

 

محمد زهرایی مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی نیز گفت: اقدامات انجام شده در گذشته و کمک هایی که می شود در آینده به مراکز دهستان استان ارائه داد، باید مشخص شود.

 

وی با بیان اینکه بسیج سازندگی می تواند در اعزام گروههای جهادی به این مراکز اقدام کند، اظهار داشت: همچنین در بخش راه اندازی کارگاههای اقتصاد مقاومتی و ارائه آموزش های اقتصاد مقاومتی، بسیج سازندگی می تواند کمک های خوبی ارائه دهد.

 

مدیرکل کتابخانه های خراسان جنوبی نیز از تشکیل کتابخانه در روستاهای دارای ۱۵۰۰ نفر جمعیت خبر داد و گفت: همچنین در برخی از روستاهایی که در نزدیکی هم قرار دارند، در صورت مصوبه شورای روستا و یا هماهنگی دهیاران، می توان نسبت به ساخت یک کتابخانه تجمعی اقدام کرد.

 

محمدرضا اشرفی مسئول دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به فعالیت 160 خانه قرآنی در استان، اظهار امیدواری کرد: این مراکز از موسسات به ثبت رسیده در مراکز شهرستان ها، فعال تر هستند.

 

وی بر استفاده از ظرفیت های خانه های قرآنی توسط کانونهای مساجد و اداره کل اوقاف گفت: در برون سپای، توسعه و موفقیت کار بیشتر می شود به همین دلیل باید از فرصتی که در اختیار خانه های روستایی است بیش از گذشته استفاده کرد.

 

نماینده تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر ۶۵ روحانی مستقر، ۷۰ روحانی طرح هجرت در روستاهای استان حضور دارند، اظهار داشت: ۸۰ روحانی تحصیل کرده که بعضا برخی از این روحانیون "ملا" هستند در سطح روستاها حضور دارند.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 441108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha