به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدمصطفی حسینی، مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری حفظ، قرائت، ترتیل و مفاهیم قرآن کریم که صبح امروز در محل سازمان اوقاف برگزار شد با اشاره به رسالت های قرآنی این سازمان گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه یک نهاد فرهنگی است و فعالیت های قرانی پایه و اساس فعالیت های قرانی خواهد بود و بر همین اساس برنامه ها و طرح های خود را پیش می گیریم. کشور جمهوری اسلامی ایران برای پایه گذاری حکومت قرآنی انقلاب کرد و اگر بخواهیم قران در همه جا چه در عرصه آموزش عمومی، تبلیغ، ترویج، پژوهش و ... حاکم شود باید در همین راستا حرکت کنیم.
وی افزود: برگزاری مسابقات قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه زمینه ساز فعالیت های آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویجی قرآن کریم بوده است و از سال 1360 به همت نظام جمهوری اسلامی ایران و اهتمام این سازمان برگزار شده است.
حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: مسابقات قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نقش بسزایی در توسعه و گسترش برنامه های قرآنی داشته و بسیاری از موسسات آموزشی و پژوهشی بر همین اساس فعالیت های خود را گسترش داده اند.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: امروز مسابقات قرآن صرفا در حوزه حفظ، قرائت و ترتیل برگزار نمی شود و رشته های مفاهیم، پژوهش های قرآنی و غیره مخاطبان خود را برای حضور در این رقابت ها جذب می کند.
وی با اشاره به اهم برنامه های جنبی سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن گفت: تبیین بحث های پژوهش قرآنی، برگزاری انواع کلاس های آموزشی از مهمترین طرح های حاشیه ای این رقابت ها هستند که علاوه بر توجه به بخش تخصصی قرآن عرصه های آموزشی و پژوهشی آن نیز مورد توجه قرار می گیرد.
رقابت 470 نخبه قرآنی کشور در سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن از 6 تا 11 اسفند در شهر تبریز آغاز می شود که این رقابت ها در مرحله شهرستانی و استانی برگزیدگان خود را شناخته است. مسابقات امسال در مقطع بزرگسالان شامل 2 بخش خواهران و برادران خواهد بود که پیش از این یک میلیون و 900 هزار نفر در مرحله شهرستانی رقابت کرده اند.
تلاش برای گسترش و مشارکت عمومی در مسابقات قرآن
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: اگرچه مسابقات سراسری قرآن ویژه برترین ها در حوزه حافظان و قاریان خواهد بود اما سازمان تلاش می کند با گسترش رشته های مختلف شاهد جذب مشارکت های عمومی باشد و از این زمینه مساعد استفاده حداکثری را داشته تا برای سال های آینده رشته ها و منابع آزمونی بیشتری را ایجاد کند تا افراد بیشتری سر سفره پرکرامت قرآن کریم حضور یابند.
حضور بیش از شش هزار نفر در مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن
حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: امسال در مرحله شهرستانی سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیش از 1920 مسابقه در 386 شهرستان برگزار شد و در مرحله استانی 280 رقابت در 31 استان با حضور شش هزار نفر از قاریان و حافظان برگزار شد.
گفتنی است، مرحله شهرستانی شاهد رشته های حفظ یک جزء، 2 و نیم جزء، 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء، کل قرآن و قرائت تحقیق، ترتیل و مفاهیم بوده است و این رشته ها در مرحله استانی به حفظ 10 جزء، 20 جزء، کل، قرائت تحقیق، ترتیل، مفاهیم قرآن و فرازخوانی تقلیل یافت.
افزودن رشته قرائت- حفظ، توجه به فهم آیات قرآن
حجت الاسلام حسینی با اشاره به افزایش رشته جدید قرائت- حفظ در مسابقات امسال گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری در دیدار سالانه جامعه قرآنی مبنی بر حفظ آیات قرآن کریم توسط قاریان رشته جدید قرائت – حفظ در این دوره از مسابقات پیش بینی شده است اما به دلیل تاخیر در ابلاغ آیین نامه این رشته به مرحله کشوری نرسید و بر همین اساس پیش بینی می کنیم این رشته در سال آینده با قوت و گسترش بیشتری برگزار شود.
بهره مندی از ظرفیت استانی برای برگزاری بهتر مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: سی و هفتمین دوره از ششم تا 11 اسفند به اهتمام استان آذربایجان شرقی در شهر تبریز برگزار می شود که در راستای برگزاری بهتر این رقابت ها اداره کل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی، ستاد عالی استانی به ریاست استاندار آذربایجان شرقی همه ظرفیت های خود را به کار گرفته اند.
برگزاری 200 محفل قرآنی در حاشیه مسابقات قرآن
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: در راستای آماده سازی فضای استانی برای برگزاری مسابقات قرآن از دهه فجر امسال با برگزاری محافل قرآنی به استقبال این مسابقات رفته ایم و مقرر است 200 محفل قرآنی برگزار شود. بر همین اساس از دهه فجر تا پایان مسابقات قاریان برجسته کشور در مناطق مختلف شهرستان های استان آذربایجان شرقی به قرائت قرآن پرداختند و امروز نیز احمد شهات احمد سید قاری برجسته مصری به کشورمان سفر و از تلاوت های این قاری برجسته بهره مند می شویم.
وی افزود: مسابقات قرآن ویژه برادران در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) و ویژه خواهران در مجتمع پتروشیمی تبریز با حضور 470 نفر از نخبگان قرآنی شامل 250 نفر از برادران و 220 نفر از خواهران در رشته های حفظ 20 جزء، حفظ کل، قرائت ترتیل و مفاهیم برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: مسابقات قرآن مطلع به سازمان اوقاف و امور خیریه نیست و به نام نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
وی عنوان کرد: در این دوره از رقابت ها 25 داور برادر و 20 داور خواهر حضور دارند و ناظران در بخش های مختلف و اساتید راهنما برای برگزاری بهتر این رقابت ها مشاوره های خود را به شرکت کنندگان می دهند. امسال به تعداد اساتید راهنما افزوده شده تا متسابقین بیشتر با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شوند.
تهیه طرح آموزش عمومی قرآن برای مشارکت مردمی
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: در کنار رسالت برگزاری مسابقات قرآن ویژه قاریان و حافظان متخصص سعی داریم با طرح هایی بحث قرآن را در سطح عمومی و غیرتخصصی افزایش دهیم بر همین اساس منابعی شناسایی شده است تا در مورد یک یا 2 سال عموم مردم با ترجمه و تفسیر قرآن آشنا شوند و امیدواریم در سال آینده با افزایش رشته مسابقات قرآن عموم مردم در این رقابت ها حضور داشته باشند.
افزایش 20 درصدی جوایز مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسینی با اشاره به جوایز این رقابت ها گفت: هر رشته امتحانی پنج نفر برگزیده خواهد داشت و جوایز امسال نسبت به دوره گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در کنار اهدای جوایز به برگزیدگان هدایایی به قاریانی که دارای تلاوت معناگرا و یا احراز بهترین نمره در بخش صوت و لحن، تجوید، وقف و ابتدا و نیز انتخاب آنها از سوی حضار و بینندگان اهدا می شود بر همین اساس سامانه ای شبکه های تلویزیونی صدا و سیما پیش بینی شده تا ضمن پخش برترین فرازهای قرائت شرکت کنندگان روزانه از نگاه بینندگان به بهترین ها هدایایی اهدا کنیم. در رشته حفظ نیز افرادی که بتوانند بالاترین نمره صحت حفظ را به خود اختصاص دهند حایز دریافت جوایز نفیس خواهند بود.
برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه ها در حاشیه مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اهم برنامه های حاشیه ای این دوره از رقابت ها گفت: برگزاری کارگاه آموزش حفظ موضوعی و تبیین روش های نوین حفظ، روش های قرآن شناسی، آشنایی با ساختارشناسی قرآن از جمله برنامه های حاشیه ای این رقابت هاست. همچنین عموم مردم می توانند در کارگاه های آموزشی صحیح خوانی قرآن با بهترین بسته های آموزشی آشنا شوند و یکی از جذاب ترین بخش های این دوره از رقابت ها برپای نمایشگاه و ارایه بهترین آثار قرآنی در حوزه های مختلف حفظ، تدبر در قرآن و ... است.
تغییر در شیوه انتخاب برترین ها از سال آینده
حجت الاسلام حسینی با بیان این مطلب که از سال آینده در نحوه انتخاب برگزیدگان این مسابقات تغییری حاصل می شود، گفت: یکی از مشکلاتی که همواره از سوی کمیته فنی مورد مطالعه قرار گرفته بود تغییر در نحوه انتخاب برگزیدگان است گاهی نفر اول با اختلاف ناچیز نیم نمره نسبت به نفر دوم در این رقابت ها موفق می شد اما نفر دوم چیزی نسبت به نفر اول کم نداشت بر همین اساس از سال آینده نفرات برتر به صورت توصیفی مشخص می شوند و تعداد خاصی در یک سطح بندی قرار می گیرند و برای اعزام حافظان به مسابقات بین المللی کمیته ای تشکیل و افراد انتخاب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: از جمله ویژه برنامه های جنبی سی و هفتمین دوره مسابقات امسال برگزاری همایش علامه طباطبایی و قرآن و همایش شهریار و قرآن و همایش سبک زندگی قرآنی است. همچنین برگزیدگان 10 دوره اول مسابقات قران در این رقابت ها حضور داشته و از نظراتشان در جلسات مختلف استفاده می کنیم. گفتنی است، پخش زنده لحظات اذانگاهی با قرائت قاریان و موذنین از مسابقات در برنامه آفتاب شرقی از دیگر برنامه های این دوره از رقابت ها است.
پایان پیام/
نظر شما