به گزارش خبرنگار شبستان،سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نيروي انتظامي در حاشيه همايش روساي پليس مواد مخدر ناجا در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه قاچاق کالا و حتي واردکنندگان رسمي کالا هستند کساني که تلاش ميکنند در مراکز تصميمگيري نفوذ کنند تا کالا در انحصار آنها بماند و از اموال براي اعمال نفوذ خود استفاده ميکنند.
وی در پاسخ به سؤالي در مورد قاچاق سيگار اظهار کرد: برخورد با فروشندگان دخانيات کار سادهاي نيست چرا که سيگار همه جا عرضه ميشود.
سردار احمديمقدم تصريح کرد: ورود پليس براي مبارزه با سطح خرد کف جامعه همراه با همکاري اتحاديه صنفي است و اگر اخطار صنفي داده شود و مؤثر نشد پليس بعد از آن وارد ميشود لذا مسئولسازي اصناف امري ضروري است.
وي تأکيد کرد: اگر ناجا در اين زمينه وارد شود هم حوزه مسئوليتهايش زياد ميشود و هم با بدنه جامعه برخورد پيدا ميکند و از حوزههاي اصلي مأموريت خود باز ميماند چرا که ما بايد مشخص کنيم که مبارزه با فروش سيگار قاچاق اولويت است يا مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر.
اين مقام ارشد انتظامي گفت: پليسي کردن اصناف کار صحيحي نيست نه براي مردم و نه براي پليس .
فرمانده نيروي انتظامي در مورد پولهاي کثيف تصريح کرد: اين مسئله بيشتر در حوزه وزارت اطلاعات است چرا که پليس دو وظيفه دارد يکي در مواجهه با جرايم مشهود و برخورد با آنها و ديگري در مورد پروندههايي که توسط دستگاه قضائي به ناجا ارجاع ميشود.
وي در مورد صلاحيت کانديداها گفت: نيروي انتظامي دستگاه اطلاعاتي نيست، تا بدنبال کانديداها ورود پيش هنگام کند و اگر استعلام هم گرفته شود براي صلاحيت کانديداها بر اساس پرونده هاي موجود انجام مي شود.
وی با اشاره به عرضه خرد مواد مخدر گفت: متاسفانه ما در اينجا عذر تقصير به مردم شريف داريم چرا که اين بحث گسترده است و همکاري تمامي دستگاه ها را مي طلبد.
سردار احمديمقدم ادامه داد: ما براي سال آينده اولويت نيروي انتظامي را در امر مبارزه با سرقت، مبارزه با توزيعکنندگان خرد مواد مخدر و معتادان ولگرد قرار دادهايم؛ البته ورود تنهاي ناجا مهم است اما کافي نيست و ان شاء الله در سال آينده تحولي در اين زمينه شاهد باشيم چرا که سرقت و مواد مخدر همپوشاني 80 درصدي دارند.
سردار مقدم در مورد مبارزه با مواد مخدر به کنترل بيشتر مرزها و انهدام چند باند بزرگ که در مسير دريا تردد مي کردند اشاره کرد و گفت: ما در حوزه مرزها تلاش داريم جايي نماند که واحد انتظامي و پاسگاه نداشته باشيم که نتيجه آن حضور ما در مرزها و دستگيري باندهاي تروريستي و قاچاقچيان مواد مخدر بود.
وي افزود: در مورد سارقين نيز گفتهام که پليس سارق به عنف را ميگيرد، دستگاه قضائي او را محاکمه ميکند و حداکثر مجازات پيشبيني شده نيز اعمال ميشود اما متأسفانه بازدارنده نيست چرا که تخفيف مجازات در قانون عامل شيوع بيشتر شده است.
وي در ادامه به فعاليتهاي ناجا در امر مبارزه با مواد مخدر اشاره و افزود: تا 8- 7 سال قبل اعتياد جرم بود و معتادان به زندان ميرفتند اما هم اکنون معتاد مريض است و بايد براي درمان و نگهداري وي زيرساختهاي لازم اصلاح شود؛ البته بايد اين نکته را متذکر شد که در اين زمينه حرکت جامعي شروع شده و امروز اين افتخار را داريم که رتبه اول درمان در جهان در حوزه اعتياد را داشته باشيم.
خبر نگار : شهلا رکنی
پایان پیام/
نظر شما