کتابخانه های مساجد از مراکز مهم بصیرت افزایی

خبرگزاری شبستان: کتابخانه های مساجد نقش به سزایی در توسعه و ترویج کتابخوانی دارند وامروز که دشمنان با ابزارهای مختلف سعی در جدایی نوجوانان و جوانان از مساجد دارند، باید حمایت های معنوی و مادی از این کتابخانه ها افزایش یابد.

خبرگزاری شبستان/اصفهان:

 

در دین مبین اسلام به کتاب و کتابخوانی اهمیت بسیاری داده شده است به گونه ای که با راه اندازی مساجد و توسعه آنها شاهد ایجاد و توسعه کتابخانه های مساجد نیز بوده ایم.

 

باید بگوییم که کتابخانه های مساجد اولین کتابخانه های عمومی در جهان اسلام بوده اند که توسط خود مردم ایجاد شده اند.

 

در اوایل کتابخانه های مساجد قسمت کوچکی از مساجد را تنها با دارا بودن کتاب های مذهبی و اعتقادی در برداشت اما امروز شاهد هستیم که این کتابخانه ها به واسطه مجاورت با مساجد، ضمن فراگیر و در دسترس بودن انواع کتاب های علمی، ادبی،آموزشی و کمک آموزشی را نیز در بردارند و با استقبال خوبی مواجه هستند.

 

امروز با توجه به اینکه افزایش مطالعه و کتابخوانی از دغدغه های مسئولان است و از طرفی دشمنان نظام قصد ضربه زدن به ارزش های الهی و اسلامی را دارند، باید توسعه کتابخانه های مساجد که هیچ گونه هزینه عمرانی برای دولت ندارند را مدنظر قرار دهیم.

 

به همین منظور ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در راستای توسعه، ترویج و نهادینه کردن مسائل دینی و فرهنگی و نیاز جامعه به کتابخانه به منظور افزایش مطالعه کتاب و کتابخوانی بر آن شد تا تاسیس کتابخانه های مساجد را در دستور کار خود قرار دهد.

 

با توجه به اهمیت توسعه کتابخانه های مساجد به ویژه مناطق روستایی و محروم بر ان شدیم تا با حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان گفتگو کنیم.

 

 

بالغ بر یک هزار کتابخانه مساجد در استان اصفهان فعال است

 

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با تاکید بر اهمیت کتابخانه های مساجد در ترویج فرهنگ کتابخوانی و توسعه و پیشرفت کشور اظهار داشت: در حال حاضر استان اصفهان دارای یک هزار و چهار کتابخانه مسجد است که از این تعداد 173 کتابخانه دارای مخزن باز هستند.

 

وی ادامه داد: در کتابخانه های مساجد استان انواع کتب مذهبی، علمی، آموزشی و کمک آموزشی ارائه می شود و باید بگوییم بالغ بر 3 میلیون جلد کتاب در این کتابخانه ها وجود دارد.

 

حجت الاسلام معتمدی تصریح کرد:اعطای مجوز فعالیت به 200 کتابخانه مسجد استان و آموزش و نصب نرم افزار مهرمساجد، اهدا کتاب،تجهیزات و لوازم کتابخانه، اهدا نرم افزار کتابداری مهرمساجد، آموزش کتابداران وبرگزاری نمایشگاه کتاب در سطح کانون ها از اهم فعالیت هایی است که در سال های اخیر در حوزه بروز رسانی کتابخانه های مساجد برداشته شده است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان افزود: به منظور ساماندهی کتابخانه های مساجداستان، امسال نیز مجوز فعالیت کتابخانه برای بیش از 200 کتابخانه مسجد دیگر استان نیز صادر شده است.

 

بیمه کتابداران ضروری است

 

وی با تاکید بر حمایت از کتابداران و لزوم بیمه آنها افزود: پوشش بیمه‌ای کتابداران کتابخانه‌های مساجد سراسر استان اصفهان یکی از مطالباتی بود که با کمک وزارتخانه تحقق یافته است و امیدواریم این امر استمرار یابد.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان افزود: با حمایت کتابداران و بیمه آنها می توان آنها را به ارتقای وضع کمی و کیفی کتابخانه های مساجد ترغیب و تشویق کرد.

 

حجت الاسلام معتمدی افزود: با توجه به نقش تاثیرگذار کتابخانه های مساجد در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی، باید بتوانیم حمایت مسئولان و خیرین را از این مراکز مهم افزایش دهیم.

 

در پایان باید بگوییم با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، مبنی بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی، حمایت از کتابخانه های مساجد امری لازم و ضرری است.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 441020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha