دولت در حمایت از موسیقی تسلیم گروه های خودسر نمی شود

خبرگزاری شبستان: علی جنتی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رعایت تمام موازین شرعی و قانونی با تمام توان از موسیقی حمایت می کند،گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسلیم گروه های خودسر نمی شود.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه جمعه یکم اسفند در مراسم اختتامیه سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: در طول 2 و 3 دهه گذشته ما شاهد تحول های چشمگیر در عرصه موسیقی ایرانی هستیم و امروز وقتی که به هنر موسیقی نگاه می کنیم پیشکسوتان برجسته ای را می بینیم که برای همه ما مایه غرور، افتخار و عزت هستند و هم نیروهای جوان و مستعدی که در طول این سال ها در محضر همین اساتید توانستند آموزش موسیقی ببینند و امروز به عنوان هنرمندانی برجسته قابل توجه ایفای نقش بکنند.

 

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: موسیقی ایرانی یک هنر ریشه داری است که همواره برای مردم بوده است، موسیقی زبان آفرینش است و نشان دهنده آفریننده زیبایی که این زیبایی ها را به ما انسان ها هدیه داده است، کار هنرمند کار بدیعی است، کار یک هنرمند موسیقی آنچنان است که غم ها را به شادی و رذیلت را به فضیلت تبدیل می کند، حضور معنویت شرقی را در موسیقی ایرانی به خوبی می توان دید.

 

وی افزود:  در گونه های موسیقی کلاسیک، سنتی ایرانی، نواحی، گرایش به موسیقی مفهوم گرا دستاوردهایی در طول سه دهه گذشته داشته ایم.

 

علی جنتی اظهار داشت: یکی از منابع غنی موسیقی ما اشعار استادان نامداری است که ملت ما به آنها افتخار می کند، مولانا، سعدی، حافظ که همچون ستارگانی در آسمان هنر ایرانی درخشیدند و همینطور شاعران معاصری که ترانه ها و تصنیف های پرباری را می سرایند و مورد استفاده هنرمندان ماست.

 

وی یادآور شد: موسیقی پاپ به عنوان موسیقی عامه مردم خوشبختانه با رشد چشمگیری روبرو بوده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره موسیقی فجر تنها یک جشنواره نیست بلکه یک جریان پویایی است که موسیقی را زنده نگه داشته است و لذا همه دست اندرکاران و مدیران این حوزه باید با همدلی برای این جشنواره تلاش کنند، جشنواره فرصت مغتنمی است برای توانایی هایی که در موسیقی کشور وجود دارد. جشنواره سی ام تفاوت چشمگیری با جشنواره های دیگر داشت، در این دوره  برای استعدادهای جوان در بخش کلاسیک برای استعدادهای درخشان در موسیقی سنتی تلاش شد،همچنین امسال حضور گروه های بین المللی در جشنواره پررنگ بود، حضور موسیقی نواحی نوید خوبی برای جشنواره بود و برگزاری کنسرت ها در شهرها در ماه بهمن و ایام جشنواره قابل توجه است.

 

وی با استقبال از پیشنهاد دکتر حسن ریاحی مبنی بر تشکیل کانون موسیقی دانان جوان گفت: نکته ای را که استاد ریاحی بیان کردند و پیشنهادشان مورد استقبال است و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آن حمایت می کند، باید کانون موسیقی دانان جوان تشکیل شود و اساتید و پیشکسوت کمک کنند و جوانان را آموزش دهند و دولت هم باید حمایت کنند.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از احیای ارکستر سمفونیک خبر داد و گفت:  سال گذشته دکتر روحانی قول دادند که ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی را احیا کنند، واقعیت این است که هم من و هم آقای مرادخانی در این یک سال تلاش کردیم که این اتفاق بیفتد، بخش عمده مشکل مربوط به مسایل مالی بود، هنرمندان شاغل در ارکستر مطالبات زیادی داشتند، برای احیای این ارکستر ها باید از سازمان برنامه اعتباری تعیین می شد، من پیگیری کردم تاکنون 40 درصد اعتبار را دریافت کرده ایم بخشی از مشکل هم فنی  بود، تلاش معاونت هنری بر این بود برای ارکسترها رهبری انتخاب شود که مورد قبول هنرمندان باشد، من به شما قول می دهم ارکستر سمفونیک تا پایان امسال راه اندازی شود و ارکستر ملی تا دو سه ماه اول سال آینده کار خود را آغاز کند.

 

علی جنتی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رعایت همه موازین از هنر موسیقی با تمام توان حمایت می کند، گفت:  متاسفانه برخی از گروه های سیاسی که با دولت تدبیر و امید مشکل دارند تلاش می کند از احساسات مذهبی مردم سوءاستفاده کنند و با طرح مسایل تحریف شده احساسات مردم متدین را تحریک کنند، من خدمت شما عرض می کنم وزارت ارشاد با استفاده از ادیبان و هنرمندان سعی کرده است در این زمینه قانون و شرع را رعایت کند، هم کنسرت ها و آلبوم ها اولا اشعارش در یک شورایی بررسی می شود که شعر از لحاظ محتوا فاخر و ارزشی باشد و بعد از لحاظ موسیقی بررسی می شود بنابراین همه کنسرت های مجوزدار کشور دارای موازین هستند، وظیفه ماست که این کنسرت ها در همه شهرها اجرا شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسلیم گروه های خودسر هم نمی شود، اینها عموما عناصر نورسیده ای در کشور هستند که اطلاعات ما نسبت به هنر و مذهب از آنها بیشتر است، اخیرا جنجالی راه انداخته اند که ارشاد مجوز تک خوانی را داده است و اسلام از دست رفت.

 

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر مجوز تک خوانی بدهد اعلام می کند، ولی چرا مردم را به دروغ علیه ارشاد تحریک می کنند،  مراجع اظهارنظرهایی کردند، ما برای مراجع احترام قایل هستیم و دغدغه های آنها را درک می کنیم اما در عین حال خدمت همه عرض می کنیم که ما تمام موازین شرعی و قانونی را رعایت می کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 440968

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha