فعالیت کمیته امداد در ۲۳ هزار مسجد/ همه نظام باید در خدمت فقر زدایی باشند

خبرگزاری شبستان: قائم مقام معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه دهه چهارم فعالیت‌های کمیته امداد مساجد را هدف فعالیت‌های خود قرار داده است، گفت: برای انجام فعالیت های خود، ۲۳ هزار ظرفیت مسجد را در کشور با محوریت امام جماعت، هدف قرار داده ایم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، علی شریف روحانی، قائم مقام معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) ظهر امروز(30 بهمن) در نخستین همایش علمی توسعه مشارکت همگانی کمیته امداد امام خمینی(ره) که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به پایه گذاری کمیته امداد، اظهار کرد: ما بر حسب اراده الهی و سنت پیامبر و سیره ائمه معصومین(علیهم السلام) و آیات قرآن کریم اعتقاد داریم که روح اصلی یک حکومت، حاکمیت بر دل‌هاست.

وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) نیز با تکیه بر همین نگاه کمیته امداد را ترسیم و تاسیس کردند، افزود: در همین سه رسالت مهم حاکمیت اسلامی است که، نظام مبتنی بر احکام اسلام شکل گرفته است.

شریف روحانی با تاکید بر اینکه بحث نیازمندان بسیار شاخص است، تصریح کرد: دیدگاه حضرت امام (ره) این بود که در یک حاکمیت اسلامی باید توجه ویژه‌ای به نیازمندان و محرومان صورت بگیرد.

وی سنت پیامبر را امر به معروف و نهی از منکر، پرداخت زکات و توجه به نیازمندان و محرومین و... دانست و گفت: در طول چهار دهه گذشته از تاسیس کمیته امداد و تحقق رسالت امام خمینی(ره) کارهای بزرگی در کیمته امداد انجام شده است.

شریف روحانی، قرار گرفتن بیش از ۶میلیون نفر را زیر چتر حمایتی کمیته امداد از جمله کارهای بزرگی دانست که تا کنون برای حمایت از نیازمندان صورت گرفته و خاطر نشان کرد: از این تعداد جامعه هدف چهار میلیون نفر فاقد سرپرست و در واقع عائله نظام هستند و ۲میلیون نفر دیگر نیز جزو اقشار آسیب پذیر می باشند.

توانمندی خانواده‌ها هدف کمیته امداد است

وی هدف امروز کمیته امداد را توانمندی خانواده‌ها عنوان کرد و ادامه داد: هدف ما عزت، کرامت و قرار گرفتن خانوادها در مسیر رشد تعالی الهی است.

شریف روحانی، اضافه کرد: ما بر اساس فرهنگ اسلامی موظف هستیم که بستر رشد را برای خانواده‌های نیازمند، فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون از خانواده‌های تحت پوشش 110 هزار دانشجو داریم که با حمایت نظام مشغول تحصیل هستند، افزود: همچنین  300 هزار اشتغال نیز برای این اقشار فراهم کرده‌ایم.

شریف روحانی، اذعان کرد: کمیته امداد به عنوان یک ایستگاه موقت است تا خود خانواده‌های تحت پوشش بتوانند پس از مدتی در مسیر زندگی مثل مردم عادی برگردند.

همه نظام باید در خدمت فقر زدایی باشند

وی در ادامه با اشاره فرمایش حضرت امام(ره) در خصوص بحث فقر زدایی که باید به صورت گسترده انجام بگیرد، افزود: همه نظام باید در خدمت فقر زدایی قرار بگیرند.

شریف روحانی، گفت: کمک دولت، پشتیبانی قوا و مردم با احساسات پاکی که دارند باید حلقه اتصال جریان مبارزه به فقر قرار بگیرند.

وی همچنین در ادامه با تاکید بر مبارزه با فقرگرایی  در جامعه از احیای سنت الهی سخن گفت و تصریح کرد: در همین راستا کمیته امداد با برنامه‌هایی که دارد بیش از 45 طرح و برنامه را با استفاده از حضور مردم و استفاداه از منابع مردم برگزار کرده است که از آن جمله می توان جشن عاطفه‌ها، جشن نیکوکاری، صندوق صدقات، زکات و اکرام ایتام و... نام برد.

توسعه مشارکت‌های مردمی به مرز قابل 40 درصد رسیده است

شریف روحانی، به رسیدن ظرف توسعه مشارکت‌های مردمی به مرز قابل توجه 40 درصد اشاره و اظهار کرد: با این آمار می توانیم منابع خودمان را از مشارکت‌های مردمی به دست بیاوریم که این نشان می دهد مردم تا چه اندازه در پرداخت صدقات و زکات و... پیش قدم بوده اند.

وی ادامه داد: با این درآمدها بسیاری از پروژه‌های عمرانی، بهداشتی و و... عام المنفعه در روستاها و مناطق محروم انجام می گیرد که منجر به کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها می شود.

شریف روحانی، همچنین به دهه چهارم فعالیت‌های کمیته امداد اشاره که با یک برنامه‌ریزی هدفمند، مرکز اصلی فعالیت های خود را در مساجد قرار داده است.

وی تصریح کرد: به لحاظ جایگاه و پایگاه اصلی دینی مسلمانان، 23 هزار ظرفیت مسجد را در کشور با محوریت امام جماعت، هدف قرار دادیم که کارهای مرم را در همان محل به دست مرد واگذار کنیم.

شریف روحانی، بیان کرد: 800 مرکز نیکوکاری را در محلات ایجاد کردیم تا هم افزایی صورت گرفته ظرفیت‌های محله شناسایی شده و به مسجد همان محل هدایت شده تا کسری‌ها و خلاء‌های موجود را برای مددجو برطرف کنیم.

بدنبال مشارکت خیر محور هستیم

وی با تاکید بر اینکه ما همواره به دنبال مشارکت خیر محور هستیم، گفت: ما باید حضور خیرین را از حضور احساسی به طرف تعقل و اندیشه ای ارتقاء دهیم.

شریف روحانی، همچنین، توسعه شبکه‌های مردمی، تداوم تعامل هدفمند، مشارکت نرم افزاری، گسترش درگاه‌های نیکوکاری، جهان شمولی و گسترده شدن مشارکت همگانی و... را خواستار شد.

گفتنی است در این مراسم 15 پژوهشگر به ارایه مقالات خود پرداختند و پس از آن  از برگزیدگان همایش با اهدای جوایزی، تجلیل به عمل آمد.

 

پایان پیام/

کد خبر 440792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha