هجدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی با موضوع «گفتگوی اسلام و جهان معاصر»

خبرگزاری شبستان: رئیس پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی با اشاره موضوع جشنواره سال آینده گفت: موضوع هجدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی در سال آینده، «گفتگوی اسلام و جهان معاصر» در نظر گرفته شد که محورهای آن بر اساس پیام مقام معظم رهبری (مدظله) تنظیم و توسط دبیرخانه جشنواره اطلاع‌رسانی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی رئیس پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی امروز (30 بهمن) در هفدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد عنوان کرد: شجره مبارکه جشنواره بین المللی شیخ طوسی به یک درخت تنومند تبدیل شده است و پس از هفده سال تلاش علمی به عنوان یک رویداد بزرگ در جامعه المصطفی و در میان فعالیت های پژوهشی شناخته شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی اظهار داشت: جمع کثیری از پژوهشگران که در طی این سال ها در این جشنواره شرکت داشتند امروز اهل قلم هستند و حضور پژوهشگران است که ثمرات گرانقدر این جشنواره را ایجاد کرده است.

 

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی با تقدیر از افرادی که در این سال‌ها در برگزاری جشنواره شیخ طوسی فعالیت داشتند گفت: انتخاب موضوع جشنواره هفدهم بر اساس ضرورت زمان بود و در جشنواره های سال های گذشته نیز با این نگاه، موضوعات جشنواره انتخاب می شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی تصریح کرد: امسال شاهد جریان یافتن پدیده تکفیر و افراطی گری و تندروی به نام مذهب  و دین در جهان بودیم که نه تنها جهان اسلام بلکه کل دنیا را درگیر خود کرده است.

 

دبیر جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی تأکید کرد: این تندوری ها اختصاصی به ادیان و دین خاص ندارد و برخی تلاش می کنند که اعتقادات مذهبی زمینه ساز خشونت است که این دروغ آشکار است.

 

وی افزود: یکی از کارکردهای دین در جامعه ایجاد الفت و اتحاد میان ادیان مختلف است و بسیاری از دانشمندان در این مورد اتفاق نظر دارند، همچنین یکی از کارکردهای دین ایجاد جامعه پذیری است که انسان ها را در اجتماع به یکدیگر نزدیک می کند و زمینه های الفت و پیوند میان آنان را فراهم می کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی عنوان کرد: اگر امرزو شاهدیم که به نام دین به اختلافات میان جوامع دامن زده می شود به طور یقین یک پدیده انحرافی در جریان است که با روح و حقیقت دین بیگانه است.

 

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی بیان داشت: در گذشته خشونت های فراوانی به نام نژاد، ملیت و سرزمین در تاریخ اتفاق افتاده است، گرچه متأسفانه به نام دین نیز خشونت هایی در تاریخ مشاهده شده است.

 

وی یادآور شد: یکی از پیامدهای ناگوار حوادث اخیر و شدت گرفتن تکفیر، نشان دادن چهره مشوش از اسلام و دامن زدن به پدیده اسلام‌هراسی است که به نظرمی رسد با برنامه و حساب شده این اتفاق در حال رخ دادن است و به آن دامن می زنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی تصریح کرد: امروز کسانی از پدید ه تکفیر سوء استفاده می کنند و در رسانه تلاش می کنند که چهره اسلام را خشن نشان دهند، در حالی که در تاریخ خود آنان این مسائل دیده شده است ولی ما آن را به عنوان یک پدیده انحرافی می‌دانیم و به حساب دین آنان نمی گذاریم.

 

وی ادامه داد: امروز دشمنان تلاش کردند این خشونت را به نام اسلام منحصر کنند و در حالی که نقش مسلمانان در ایجاد خشونت در طول تاریخ بسیار کمتر از دیگر مذاهب بوده است.

 

دبیر جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی اظهار کرد: وظیفه مراکز علمی و حوزه های علمیه این است که عالمانه این جریانات را بررسی و ضعف و سستی آنان را آشکار کنند و حقیقت دین را هم به خود مسلمانان و هم به کسانی که به دنبال یافتن پاسخ اسلام به این مشکلات هستند، عرضه کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی بیان داشت: امروز ضرورت داشت که یک مجموعه علمی مانند جامعه المصطفی به عنوان مرکز بین المللی که رسالت آن پاسخ به نیازهای امت اسلامی است، نسبت به چنین موضوع مهمی که سراسر دنیای اسلام را تهددید می کند حساسیت نشان دهد.

 

وی با اشاره به این که پدیده خطرناک تکفیر، ابعاد مختلفی دارد عنوان کرد: راهبردهای سیاسی امنیتی در حل این پدیده ضرورت دارد اما المصطفی به عنوان یک نهاد علمی، پاسخگوی علمی و فرهنگی به نیاز دنیای اسلام است.

 

دبیر جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی اظهار داشت: هرسال در جشنواره بین المللی شیخ طوسی تلاش بر این بوده است که موضوع جشنواره سال آینده مشخص شود که در این خصوص به موضوعاتی پرداخته شد و با توجه به پیام اخیر مقام معظم رهبری (مد ظله) به جوانان غرب احساس شد مسئولیت بزرگی به عهده پژوهشگران مسلمان است.

 

حجت الاسلام و المسلمین عباسی ابراز کرد: پژوهشگران المصطفی باید سخن اسلام را به دنیای معاصر ارائه کنند و باب گفتگو به دنیای جدید باز شود و اجازه ندهیم که رسانه ها و دیگران حائل بین اسلام و جهان باشند.

 

وی در پایان گفت: موضوع هجدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی در سال آینده، «گفتگوی اسلام و جهان معاصر» در نظر گرفته شد که محورهای آن بر اساس پیام مقام معظم رهبری (مدظله) تنظیم و توسط دبیرخانه جشنواره اطلاع‌رسانی می شود.

کد خبر 440788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha