به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه امروز (30 بهمن) در هفدهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد عنوان کرد: حرکت تحقیق و پژوهش یک حرکت اثر گذار و روبه جلوست و این جشنواره آینه ای است که این حرکتها و دستاوردها را سالیانه نشان میدهد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: امید است هر ساله بتوانیم در این جشنواره حجم و تنوع تحقیقات خود را متناسب با نیاز دنیای معاصر و به زبانهای گوناگون افزایش دهیم.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: امروز جهان اسلام درگیر یک جنگ مذهبی نیست و نباید بشود بلکه در جهان اسلام دو گفتمان تکفیر و تقریب وجود دارد که فراتر از بحث مذهبی است.
وی افزود: ریشههای تکفیر ماورای جهان اسلام است و در جای دیگری وجود دارد و آن دستگاههای غربی و استعمارگران است، در حالی که ریشه و اساس گفتمان تقریب، انقلاب اسلامی، قرآن و معارف ناب اهل بیت (ع) است.
آیت الله اعرافی با اشاره به این که گفتمان تقریب، مورد تأکید امام و رهبر و حوزه و المصطفی است، گفت: برخی افراد گاهی برداشتهای ناروایی از تقریب دارند که پنج مدل و تئوری برای آن وجود دارد که در چهار تئوری آن از نظر استدلالات مذهبی قابل قبول نیست و مورد نظر جهان اسلام نیز نمی باشد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: الگوی که انقلاب اسلامی ارائه میدهد الگویی است که به وسیله آن جهان اسلام را به سمت امت واحد اسلامی سوق میدهد و آن این است که اسلام در عقاید، احکام و اخلاق مشترکات زیادی دارد و در مقام تعامل باید در کنار هم باشیم.
وی ادامه داد: مشترکات برای حکم به اسلام کافی است زیرا همه مسلمان هستند و اسلام محبوب آنان است و همه مذاهب اسلامی، مسلمانان را به وحدت زیر پرچم اسلام دعوت کرده اند.
آیت الله اعرافی با بیان این که این تقریب از درون متون اسلامی بیرون میآید، عنوان کرد: مذهب ما این نوع تقریب را تأیید کرده است؛ اگر اخلاق، احکام و فقه تقریب مورد اتفاق بزرگان جهان اسلام باشد همه مشکلات حل میشود و این تقریب امکان پذیر است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: علما، بزرگان و حوزههای علمیه باید فلسفه تقریب، فقه تقریب و اخلاق تقریب را محور تعامل امت اسلامی قرار دهند که این تئوری است که از متن انقلاب اسلامی بیرون میآید.
وی بیان کرد: تئوری تکفیر در برابر تئوری تقریب دو ریشه و پایگاه دارد، از جمله ریشه و پایگاه بومی که مربوط به افرادی میشود که ناصحیح فکر میکردند و تندرو بودند و گفتمانهای ناصحیح مخرب داشتند، اما تئوری تکفیر در اصل ریشه سیاسی دارد و ریشه در بیرون جهان اسلام و ریشه در عناد استکبار با جهان اسلام دارد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: زیرساختهای بومی همیشه بوده است و چنان خطرساز نبوده است در حالی که تئوری تکفیر، ماهیت و ذات سیاسی دارد که به سیاستمداران غربی بر میگردد.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: اقدامات عملی سیاستمداران غرب در جهان اسلام بررسی شده است، جاهایی که افکار تکفیریها تولید میشود زیر سایه دشمنان اسلام از جمله سیاستمداران غرب است و کتابها و منابع تولید فکر ترور و تکفیر شناسایی شدند.
وی با بیان این که مراقب باشیم در گفتگوهای مذهبی و درگیریهای مذهبی نیفتیم، گفت: اگر منطق ناب امام (ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله) را الگو قرار دهند و به آن توجه کنند، امت واحده شکل میگیرد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به این که انقلاب ما یک انقلاب ریشه دار و بر منطق عقلانی است، تصریح کرد: ما شاهد تندرویهایی توسط شیعیان هستیم، اما آنان باید بدانند که مصلحت مکتب اهل بیت (ع) این است که به تقریب مذاهب برسیم اما و اگر ریشه تندرویهای آنان در جای دیگر دارد نشان میدهد که تشیع آنان، انگلیسی است.
آیت الله اعرافی تأکید کرد: این جشنواره باید به گونه ای باشد که بیش از 100 ملیت در آن حضور داشته باشند تا پژوهشهای این جشنواره بتواند این منطق را در عالم پرتوافکنی کند و پژوهشگران بتوانند رسالت خود را انجام دهند.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری (مد ظله) به جوانان اروپا و آمریکای شمالی گفت: این پیام، یک نامه مجرد و بریده نیست بلکه گفتمان است و پیامهای آن باید در جهان ترویج شود که امید است مورد توجه همه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما