وی افزود: در حالیکه بسیاری از شهرهای توریستی و مذهبی دنیا نماد مشخصی را به عنوان سوغات ارائه میدهند، ما در شهر زیارتی مشهد هیچ نماد مشخصی را جهت عرضه به زائران معین نکردهایم.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به لزوم بهرهگیری از توانایی هنرمندان و متخصصین اقتصاد فرهنگی، اذعان داشت: متاسفانه سازمان میراث فرهنگی توجه کافی به مقوله زیارت و ارائه صنایع فرهنگی متناسب با زائران ندارد.
رفائی تصریح کرد: اگر فرض بگیریم سالانه 25 میلیون زائر داخلی و خارجی وارد شهر مشهد شده و به طور میانگین هر یک 5 هزار تومان کالای فرهنگی خریداری کند، سالانه 125 میلیارد تومان وارد چرخه صنعت فرهنگی شهر مشهد میشود که جای بسی تامل دارد.
وی با بیان اینکه شهر مشهد ظرفیتهای خوبی در حوزه صنایع فرهنگی دارد، اظهار داشت: در حال حاضر این تفکر در شهر مشهد وجود ندارد و اگر هم پژوهشهایی در این زمینه صورت میگیرد، غیر کاربردی یا غیر متداوم است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنایع فرهنگی شهر مشهد تخصصمحور نیست و در این میان محصولاتی همچون زرشک و زعفران نقش اصلی را در سبد سوغات زائران ایفا میکنند.
رفائی افزود: هماکنون هیچ کتاب جامعی درباره شهر مشهد وجود ندارد تا زائران اطلاعات کاملی درباره شهر مشهد به دست آورند که این خود میتواند یکی از مغفولات صنایع فرهنگی مکتوب مشهد باشد.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام گرفته در کارگروه زیارت، گفت: متاسفانه این کارگروه تنها به کلیات پرداخت، در حالی که میتوانست بخشی از فعالیت خود را به صورت تخصصی در حوزه صنایع فرهنگی متمرکز کند.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی اذعان داشت: یکی از مشکلات موجود در صنایع فرهنگی این است که فعالان حوزه سوغات، تنها نگاهی اقتصادی داشته و فرهنگ را مد نظر قرار نمی دهند.
رفائی یادآور شد: میتوان با شناخت نیازهای اقشار مختلف زائران، محصولات متناسبی را در چرخه سوغات زائران قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما