مراسم سالگرد ارتحال آیت الله خوشوقت در دارالمومنین کاشان برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) کاشان، از برگزاری مراسم گرامیداشت ارتحال آیت الله عزیز الله خوشوقت همزمان با روز پنجشنبه ۳۰ بهمن بعد از نماز مغرب و عشا در حوزه علمیه امام خمینی(ره) این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، علی نظاری، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) کاشان، ظهر امروز(29بهمن) در گفتگو  با خبرنگاران گفت: دومین مراسم سالگرد آیت الله عزیز الله خوشوقت در کاشان با سخنرانی آیت الله روح الله قرهی، متولی حوزه علمیه امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تهران و دکترای فلسفه هامبورگ برگزار می شود.

 

وی،برگزاری این مراسم با حضور علما، فضلا و روحانیون و قرائت دعای کمیل توسط حجت الاسلام مجتبی حسن زاده را یادآور شد و گفت: این مراسم توسط حوزه علمیه امام خمینی(ره) و با همکاری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مدیریت و معاونت تهذیب حوزه علمیه امام خمینی(ره) و موسسه امیر المومنین(ع) کاشان برگزار می شود.

 

به گفته وی، آیت الله عزیز الله خوشوقت از شاگردان برجسته عرفانی علامه طباطبایی، امام راحل(ره)، آیت اله بروجردی و آیت الله صدوقی بودند که به عنوان استاد اخلاق نیز در کشور برگزیده شدند.

 

آیت‌الله عزیزالله خوشوقت، مجتهد و استاد اخلاق، که امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی واقع در سه راه طالقانی (پیچ شمران) در تهران و از بارز‌ترین شاگردان اخلاق و عرفان علامه طباطبایی بود در سال 1305 هجري شمسي در دامان والدینی متدین از اهل زنجان متولد شد.

 

وی پس از تحصیلات دبیرستان، به علوم حوزوى روى آوردند و پس از پنج سال تحصیل در مسجد لرزاده تهران، راهى شهر قم، دیار علم و تقوا شدند. حضرت آیت الله خوشوقت، دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات عظام سید حسین بروجردی و امام خمینی (ره) گذراندند و حکمت و فلسفه و تفسیر را نزد علامه طباطبایی (ره) آموختند. استفاده از درس آیت الله العظمی محمد حسین طباطبایى، ایشان را بیش از دیگران با دقایق و رموز اخلاق و مدارج معرفت آشنا ساخت و همین امر ایشان را مورد توجه و محبت ویژه علامه قرار داد.

 

پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي طي حكمي از طرف حضرت امام خميني (قدس سره) به عنوان نماينده ويژه ايشان در ستاد انقلاب فرهنگي منصوب شدند و از آن پس نيز بيشتر در زمينه هاي فرهنگي و ارشاد و هدايت جوانان و تربيت فضلاي حوزه علميه و دانشجويان مستعد ايفاي وظيفه کردند و مسجد ايشان كانون آمد و شد، جان هاي ارادتمند و جوانان انقلابي و پر شوری شد كه از زلال صحيفه سجاديه، خطبه هاي نهج البلاغه، روايات و آيات و توضيح و تفسير آيات نوراني قرآن سيراب مي شدند.

 

آيت الله خوشوقت پس از بازگشت به تهران تا پایان عمر(حدود 50 سال) با قم ارتباط مستمر و هفتگی داشتند و با تشكيل جلسات خصوصي و عمومي در زمينه اخلاق و معارف و برگزاري مجالس یاد و ذکر خداوند متعال و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت( علیهم السلام) در راستای تربیت و آشنا کردن نفوس با خداوند متعال و اولیائش تلاش کردند. این جلسات نزد علاقه­ مندان به عنوان جلسات ختم صلوات و روضه اهل بیت علیهم السلام و پرسش و پاسخ مشهور بود.

 

ایشان مبانی عرفان عملی را از درون آیات، روایات، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه استخراج و به بیانی شیوا و روان و دقیق در اختیار تشنگان اخلاق و معرفت اسلامی قرار می­دادند.

 

سرانجام این عبدِصالح و شایسته پروردگار پس از عمری بندگی و مجاهدتِ مخلصانه دعوت کریمانه­ « ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ » را در ساعات اولیه بامداد روز سه‌شنبه(2 اسفند 91) در دیار حبیب در مكه مكرمه لبیک گفت.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 440542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha