به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، بحران یمن که با استعفای عبدربه منصورهادی تشدید یافته و تشکیل شورای ریاستی به نظر می آمد مرهمی بر آن خلا باشد اما سریال حوادث در یمن تمامی نداشت و سفارتخانه کشورهای مختلف در صنعاء با اعلام تعطیلی کوشیدند انصار الله را در بعد بین المللی با چالش های جدی مواجه کنند اما پافشاری حوثی ها باعث شد تا تحرکات بین المللی فراتر رفته و کار به شورای امنیت سازمان ملل بکشد.
در شورای امنیت، با تصویب قطعنامه علیه انقلابیون از حوثی ها خواسته شد بازوهای خود را در نهادهای حکومتی وانهاده و از عرصه سیاست خارج شوند.
لحن این قطنامه فارغ از تحکم و تعیین تکلیف موجود در آن در واقع برای جبران خسارات های فراوان در ماه های اخیر و پدید آمدن تغییراتی در یمن بود که مطابق تمایل ریاض و واشنگتن نبود و همین امر آنان را به طرح موضوع در نهادهای بین المللی کشاند.
اما حوثی ها واکنش جالبی به اتفاقات اخیر داشتند، آنان بار دیگر با در دست گرفتن ابتکار عمل و تشکیل "کمیته پیشبرد امور" از اعضای طیف ها و سلایق گوناگون سیاسی از جمله وابستگان رئیس جمهور و نخست وزیر اسبق، همچنان در صفحه بازی مورد نظر خود نقش آفرینی و به گزینه های داخلی از جمله اجماع بر ظرفیت های درون زا پافشاری می کنند.
روی دیگر این تحولات را باید فشار بیسابقه به انصارالله برای کنار کشیدن از قدرت و انزوا ارزیابی کرد که نشان می دهد سیاست مشت آهنین در قبال تحولات یمن کماکان در دستور کار قرار داشته و شکل گیری حکومت مرکزی در صنعاء متشکل از احزاب سیاسی مستقل به رهبری عبد المالک الحوثی، به هیچ وجه مورد قبول قدرت های منطقه ای و بین المللی نیست و به احتمال زیاد هزینه تراشی برای انقلابیون تداوم خواهد یافت.
پایان پیام/
نظر شما