به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت امروز(۲۸بهمن) در همایش ملی تغذیه و سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد با بیان اینکه عوامل تغذیه ای یک سوم از علل سرطان را به خود اختصاص داده اند گفت: یکی از سخت ترین قسمت هایی که ما در پژوهش های میدانی با آن کار کرده ایم مسئله تغذیه است.
وی تصریح کرد: در تحقیق و بررسی، ترکیبی بودن مواد افزودنی ها و آلودگی هایی که در تغذیه است توانسته این زمینه را تا حدودی پیچیده و دشوار سازد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: یکی از مسائل مهمی که با آن درگیر بوده ایم، سرطان مری و معده است که بر اساس بررسی ها در سال 1970 در شمال ایران این میزان بسیار بالا بوده به نحوی که در منطقه رتبه های اول را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقاتی که در دهه ۷۰ برروی ۵۰۰۰ نفر از مردم در گلستان انجام دادیم، مشخص شد که ۵۰ درصد مرگ و میر افراد بیماریهای قلبی عروقی است و ۲۲ درصد به بیماری سرطان، اثرگذار است که ۸۵ درصد مردم بر اثر بیماری های مزمن غیرواگیر درگیر بودند.
وی یکی از عوامل ابتلا به سرطان مری را مصرف چای داغ در درجه بالای 65درجه بیان کرد و گفت: چای، خودبخود سرطان زا نیست ولی مصرف آن به صورت داغ موجب سرطان می شود.
ملک زاده با بیان اینکه استفاده زیاد از گوشت قرمز موجب سرطان معده می شود مردم را به مصرف گوشت سفید توصیه کرد و افزود: باید نحوه رژیم غذایی سالم و مناسب به مردم اطلاع رسانی شود تا شیوع ابتلا به سرطان کاهش یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر مصرف گردو، بادام و پسته بدون نمک، روزانه سه بار در حد 15 تا 20 گرم تاکید کرد و آن را در پیشگیری از سرطان ها و سکته قلبی و مغزی موثر دانست.
ملکزاده در ادامه در ارتباط با اهمیت توجه به تحقیق و مطالعه در موضوع سلامت اجتماعی، اظهار داشت: اکثر دولتهای بزرگ دنیا افتخارشان این است که نظام سلامت موفقی دارند.
در ادامه افزود: یکی دیگر از شاخصههای سلامت، امید به زندگی است که در دوران انقلاب اسلامی ایران، حدود 22 سال افزایش پیدا کرده که به عنوان یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید.
وی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقی که در مازندران انجام دادیم، تقریبا 50 درصد مردم فشار خون داشتند و بسیاری از این افراد اطلاعی از این موضوع نداشتند.
معاون وزیر در ادامه گفت: نزدیک به 70 درصد مردم در این تحقیق پرخوری میکردند، دیابت هم در بسیاری از افراد وجود داشت که علت اصلی این موارد، شیوع مصرف بیش از حد مورد نیاز مواد غذایی است.
وی با بیا انیکه در حال حاظر رویکرد خانه های بهداشت به سمت بیماری های واگیر دار است تاکید داشت: باید نظام سلامت را در کشور تغییر دهیم و به سمت رویکرد بیماریهای غیر واگیردار هدایت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما