به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، اختتامیه سیزدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی، صبح امروز(28بهمن) در محل مجتمع فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) و با حضور منتخبین بخشهای مختلف این جشنواره و برخی مسئولین استانی و کشوری برگزار شد.
حجتالاسلام محمدتقی کاظمینسب در ابتدای این مراسم، در خصوص برگزاری سیزده دوره برگزاری جشنواره علوم و هنرهای قرآنی در مشهد گفت: این جشنواره در نوع خود در کشور بینظیر است و وجه تمایز آن با دیگر جشنوارههای قرآنی نیز نگاه هنری به قرآن کریم میباشد.
وی با بیان اینکه خداوند خود نیز هنرمند است، از قرآن کریم به عنوان گوشهای از هنر متعالی خداوند یاد کرد و افزود: ما قصد داریم با کمک شما هنرمندان و به وسیله هنر انسانی، قرآن کریم را به عنوان اثری هنری از جانب پرودگار تفسیر و تصویر کنیم.
دبیر سیزدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی، خدمات هنر و هنرمند را به دو شاخه تقسیم و تصریح کرد: قسمتی از هنرمندان، هنر خویش را به خدمت پروردگار میگمارند و با تولید آثاری ارزشمند به رشد و تعالی بشریت سرعت میبخشند.
کاظمی نسب ادامه داد: بعضی از هنرمندان نیز با شعار دلفریب خدمت هنر به هنر، به رستگاری پشت کرده و به گمراهی بشریت دامن میزنند که نمونه بارز آن مجسمهساز و هنرمند بزرگی به نام سامری است.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، سامری را فرد سودجو، اما هنرمند دانست که با استفاده از هنر خویش به ساخت گوسالهی سامری اقدام کرد و در غیاب حضرت موسی به گمراه کردن مردم پرداخت.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی قرآن کریم در قالبهای هنری عنوان کرد و افزود: خوشبختانه در ابعاد پژوهشی و تفسیری این کتاب آسمانی رشد بسیار چشمگیری داشتیم، اما کمتر پیرامون ابعاد هنری قرآن کریم و معرفی این معجره الهی به وسیله هنر اندیشیدهایم.
کاظمینسب معرفی قرآن به وسیله هنر را در ترویج سبک زندگی اسلامی بسیار مؤثر دانست و اظهار کرد: اگر هنر به خدمت قرآن دربیاید، مردم با ابعاد گوناگون این معجره الهی بیشتر آشنا خواهند شد و پس از آن نیز سعی میکنند این کتاب آسمانی را چراغ راه زندگی خویش قرار دهند.
وی باور مردم به قرآن کریم و نگاه معجزهگونه به آن را بسیار ضعیف ارزیابی کرد و گفت: ممکن است انتشار خبر پیدا شدن عصای حضرت موسی موجی از جمعیت را برای زیارت این تکه چوب به راه میاندازد، اما بزرگترین معجزه الهی که به بیان نورانی قرآن کریم، همین کتاب است، با غفلت و بیتوجهی هرروزه ما مواجه میشود.
دبیر سیزدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی از اضافه شدن بخشی برای جلب توجه بیشتر به اعجاز قرآن کریم در سال آینده به این جشنوراه قرآنی خبرداد و خاطرنشان کرد: با تکیه بر فضل خداوند متعال و تلاش مدیران استانی، در سال آینده این جشنواره در سطح کشور عزیزمان برگزار خواهد شد.
کاظمی نسب با ابراز امیدواری نسبت به تأمین بودجه مورد نیاز جشنواره علوم و هنرهای قرآنی در سال آینده از طریق منابع ملی، یادآور شد: با برگزاری این جشنواره در سطح ملی و در جوار حرم مطهر امام رضا(علیهالسلام)، بیشک موجی از حرکت هنرمندان در این مسیر ارزشمند شکل میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما