ارتقا نرخ باروی کلی سلامت جامعه را به همراه دارد

خبرگزاری شبستان: مشاور فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۴ بند سیاست جهت افزایش جمعیت در کشور تدوین و تصویب شده است گفت: افزایش سلامت جامعه نیازمند ارتقای نرخ باروی کلی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر محمد اسلامی، مشاور فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت امروز ( 27 بهمن ) در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیتی که در سالن اجتماعات  معاونت بهداشتی برگزار شد اظهار کرد: گیلان از جمله استان‌های است که سیر جمعیتی این استان رو به کاهش و پیری است تا جاییکه طبق آمار، ۱۵ سال آینده این سیر جمعیتی اگر برنامه ریزی نشود به صفر خواهد رسیدو نیرو جوانی در گیلان وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه کاهش نیروی جوان برای کشور یک خط قرمز محسوب می شود گفت: تقویت نظام تامین اجتماعی، خداماتی بهداشتی و درمانی، مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و افزایش امید به زندگی و ... از جمله

برنامه‌‌های مهمی است باید در زمینه افزایش جمعیت در نظر گرفته شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: افزایش باروری نیازمند فرهنگ سازی مطلوب با در نظر گرفتن همه جوانب در کشور است، فرهنگ سازی باید از پیش دبستانی آغاز شود تا رفته رفته در کشور نهادینه گردد.

اسلامی به سیاست‌های کلی جمعیت پرداخت تصریح کرد: ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، کاهش سن ازدواج جوانان و

توانمندسازی آنان در تامین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کار آمد، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و...... از جمله

اهداف و سیاست‌های کلی جمعیت در کشور است.

اسلامی افزود: ارتقاء نرخ باروری کلی، کاهش میزان سقط، کاهش مرگ مادران باردار به میزان ۱۵ تا ۱۰۰ هزار تولد زنده، کاهش مرگ نوزادان به میزان هفت در هزار تولد زنده و نیز کاهش مرگ کودکان زیر ۵ سال و ... از مهمترین

اهداف سیاست افزایش جمعیت است.

این مقام مسئول به فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره و اذعان کرد: ایشان فرموده اند: در سیاست افزایش جمعیت، تهدید نسل بایستی تجدید نظر شود، غلبه نسل جوان و نمای زیبای جوانی در کشور نباید از بین برود.

انوش برزیگر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این همایش تصریح کرد: تدوین سیاست‌های افزایش جمعیت در صورت موفق بودن عواقبی دارد که اگر این روند برنامه ریزی درست نباشد به جای سود، به ضرر جامعه خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش جمعیت باید بر اساس مبنای انسانی تقسیم بندی صورت گیرد، گفت: افرادی که در جامعه دارای امکانات رفاهی از جمله منزل و ... نیستند چگونه می‌توانند اقدام به افزایش خانواده خود کنند.

وی تصریح کرد: تربیت فرزندان، اخلاق، تحصیلات، مکان، بیمه و... از جمله مواردی است که در افزایش جمعیت باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد در غیر این صورت با افزایش بیماری و...  در کشور روبه رو خواهیم شد.

پایان پیام /

   

کد خبر 439985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha