به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر الهه موالی زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، امروز(26 بهمن) در جلسه شورای اداری استان، گفت: شناسایی تغییرات آسیب شناسی در خانواده گام نخست و تعیین کننده جهت کسب شناخت دقیق از مسیر و جهت تغییرات اجتماعی در یک جامعه محسوب می شود.
وی افزود: خانواده خوزستانی در گذر از برزخ سنت مدرنیته از یک سو هنوز نتوانسته از بند برخی سنت های نامناسب گذشته رها شود از سویی دیگر به کار گیری شاختارشکنانه برخی آموزه های مدرن، اهنگ سریع مهاجرت، بالا رفتن سطح تحصیلات جوانان، عدم موفقیت والدین در انتقال ارزش ها و برقراری رابطه سالم و مؤثر با نسل جدید به خصوص دختران پدیده شکاف و گسست نسل جوان را به ارمغان آورده است.
وی با بیان اینکه نظام اجتماعی فرهنگی جامعه به آموزش والدین جهت اتخاذ شیوه مناسب همت گماشته زنان در تلاش برای کسب نقش های متعدد به تنهایی باری بیش از توانشان را عهده دار می شوند، اضافه کرد: اگر زمینه های اجتماعی لازم برای تغییر فراهم نشود یقینا ابتلا به انواع اختلالات جسمی، روانیو آسیب های اجتماعی اجتناب ناپذیر است.
موالی زاده، ادامه داد: افزایش آمار طلاق رسمی، طلاق عاطفی، بالا رفتن سن ازدواج، تقدم منافع شخصی بر مصالح اجتماعی، ظهور اشکال جدید خانواده از زوج زیستی و همبالینی، خانواده های تک والد و تک سرپرست و... افزایش نرج جرم بزه همه گویای همین مصائب است که سلامت، ثبات و کیان خانواده را با خطر جدی مواجه ساخته است.
وی تاکید کرد: اداره کل امور بانوان با تلاش جدی اساتید متخصص دانشگاه و حوزه های علمیه بر اساس سیاست های برنامه پنجم توسعه علیرغم انجام مطالعات بسیار ارزشمند در حوزه خانواده طی سال های اخیر که عمدتا پراکنده بوده اقدام به انجام برنامه هایی کرده و هر کدام از اساتید از ظن خود به یاری نهاد خانواده از حالت جزیره ای به پردازش پروژه ها پرداخته اند.
وی تصریح کرد: بر اساس چشم انداز برنامه پنجم توسعه در افق 1404 ایران اسلامی الهام بخش و الگو در سطح جهانی در کرامت و تکامل انسانی زنان و حضور فعال و مؤثر آنان در عرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و برخوردار از خانواده هایی معنوی، مستحکم، بانشاط و توانمند در تربیت نسل صالح و فرهیخته بر پایه نظام نهادی، حقوقی و قانونی کارآمد، منسجم و هدایت گر در همه شئون و عرصه های حضور زن و خانواده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، اذعان داشت: در این شکل گیری شبکه محققان چند اصل طراحی و برنامه ریزی شده که از جمله می توان به تشکیل هفت زیرمجموعه کارگروه زنان و خانواده با عناوین اشتغال و کارآفرینی، تولید محتوای آموزشی و پژوهشی ویژه زنان و خانواده، حمایت و ارتقای توانمندسازی از زنان سرپرست خانوار و بی سرپرست و زنان آسیب دیده اشاره کرد.
وی از دیگر کمیته ها را خانواده سالم و تعمیق باورهای دینی، زنان روستایی و عشایری برای اولین بار، اوقات فراغت و ورزش و بهداشت و سلامت عنوان کرد و یاد آور شد: این کمیته ها متشکل از ادارات و سازمان های مربوطه با دبیری یکی از اساتید متخصص همان مبحث و دعوت از متخصص مربوطه با شرح وظایف مشخص و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت انجام وظیفه می کند.
وی از مهمترین مباحث خانواده را آموزش دانست تا زمینه ها و بسترهای لازم را در آموزش های مرتبط ساماندهی کنیم و گفت: مشاوران یکی از بالاترین آمار مراجعان مردمی را به خود اختصاص می دهند و مقام معظم رهبری ضمن سفارش به مشاوران از آنها جهت بروزرسانی علمی سفارش های مبسوطی کردند.
موالی زاده، خاطر نشان کرد: پیشنهاد تعریف، تدوین سرفصل ها و اجرای کارگاه های آموزشی توسط اساتید دانشگاهی و حوزوی در آموزش و بازآموزی مشاوران در آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، قضات و مشاوران دادگاه های خانواده، مشاوران قبل از ازدواج مراکز بهداشتی از اولویت های این دفتر به حساب می آید.
وی عنوان کرد: از دیگر اقدامات آموزش خانواده سالم و شاداب اسلامی در سه گروه هدف ارکنان، خانواده و دانش آموزان، تشکیل اتاق فکر ویژه برنامه های صدا و سیما در بخش فارسی و عربی، تعیین سرفصل ها و سلسله مووعات مورد نیاز خانواده، جوانان و کودکان و برررسی و مطالعه مسائل و مشکلات زنان روستایی و عشایری است.
وی ابراز کرد: متاسفانه خوزستان در بحث زنان سرپرست خانوار رتبه دوم کشوری را داراست لذا با تغییر نگرش حمایتی به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار طرح و برنامه ای در مرحله راه اندازی کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و شهرداری هستیم.
مشاور استاندار خوزستان در امور بانوان، اظهار کرد: در کنار این ها، طرح نذر فرهنگی تدوین شده که یکجا در رفع و ارتقای سطح توانایی با بسیج کردن مردم استان این امر صورت خواهد گرفت همچنین دو شهرستان شوش و آبادان به عنوان پایلوت انتخاب و مراحل اجرا در حال پیگیری است.
وی از تدوین برنامه سالانه کلیه دفاتر امور بانوان فرمانداری ها و سازمان ها در 10 اولویت و 12 عنوان خبر داد و افزود: از افتخارات زن خوزستانی حضور فعال در جبهه و حمایت های پشت جبهه بوده از این رو با همکاری سردار شاهوارپور فرمانده سپاه حضورت ولی عصر(عج) خوزستان موزه زن و جنگ را در دست اقدام داریم.
وی از کلیه مدیران استان خواست برای راه اندازی این موزه که می تواند نقش مؤثری در معرفی زن ایرانی خوزستانی داشته و برای نسل های آینده پیام رسان باشد، مشارکت کنند و با اشاره به احداث 13 پارک بانوان در استان بیان کرد: این پارک ها با در مرحله ساخت هستند یا کلنگ زنی شده اند که امیدواریم بااستفاده بهیهنه نقش مؤثری در شادابی و سلامت خانواده داشته باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، از طرح شاخه نبات خبر داد و یاد آور شد: این طرح به منظور تشویق خانواده ها به فرزند آوری و ازدیاد نسل است و طی آن به هر کودکی که متولد می شود توسط فرماندار همان شهرستان لوح تبریک به همراه کتابچه آموزشی مراحل رشد کودک و روش تربیتی آن اهدا می شود.
پایان پیام/
نظر شما