به گزارش خبرگزاری شبستان، پس از آنکه دولت حیدر العبادی در عراق روی کار آمد حمایت های بین المللی و منطقه ای زیادی از وی به عمل آمد.وی با برنامه هایی که ارائه داد توانست همه گروههای سیاسی را در دولت خود جذب کند.
همگان بر این تصور بودند که نوری المالکی عامل اختلاف میان گروههای سیاسی است و با کنار رفتن وی زمینه برای همکاری فراهم می آید در ابتدا این گونه به نظر می رسید اما با گذشت چند ماه از عمر دولت العبادی به نظر می رسد که کارشکنی هایی از همان جنس ادامه دارد.
ائتلاف موسوم به ائتلافی نیروهای ملی که سیاستمداران سنی در آن جای دارند کارشکنی را شروع کرده اند.العبادی برای جلب رضایت گروههای سیاسی از هیچ اقدامی دریغ نکرده است و سیاست درهای باز و حداقل مشکلات را در پیش گرفته است.
یکی از چالشهای موجود بر سر راه دولتهایی که در عراق پس از سال 2003 روی کار آمده اند این است که گروههای سیاسی اقلیت می کوشند که از هر موضوعی برای رسیدن به اهداف سیاسی و امتیاز گیری بیشتر حداکثر استفاده را کنند و تعلیق و خروج از کابین و مجلس و روند سیاسی را به عنوان اهرم فشاری مورد استفاده قرار می دهند.
در دوره العبادی دستاویزی که گروههای سیاسی وابسته به برخی کشورهای منطقه ای به دنبال بهره برداری از آن هستند موضوع نیروهای مردمی است که هر از گاهی این نیروها متهم به ارتکاب اقداماتی می شوند.
سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا عراقی که هم اکنون با غول بزرگی به نام داعش در حال جنگ ظرفیت و تحمل این اقدامات غیر عاقلانه را دارد؟به طور حتم پاسخ منفی است زیرا عراق در حال حاضر به وحدت گروههای سیاسی نیاز دارد و این گونه مواضع بیشتر از هر طرفی به سود داعش است.
این موضوعی است که زینب عارف البصری نماینده پارلمان عراق بر آن صحه می گذارد.وی گفت: برخی اظهاراتی که درباره نیروهای مردمی و نقش ایران در عراق گفته می شود دامن زدن به مشکلات طایفه ای است و برای وحدت عراق زیان آور است.عراق امروز بیش از هر زمان دیگری به همدلی میان گروههای سیاسی نیاز دارد.
وی افزود: نیروهای مردمی و عشایر مناطق غربی در حال حاضر با داعش می جنگند و عراق امروز جبهه پیشرو در جنگ با داعش و ترویسم به نیابت از همه دنیاست.
در همین حال نعیم العبودی سخنگوی عصائب اهل الحق عراق نیز به شدت از سازمان دیده بان حقوق بشر به خاطر طرح اتهام علیه دولت عراق انتقاد کرد و آن را اقدامی در راستای سیاست های واشنگتن و در ضدیت با ملت عراق دانست.
اما جدیدترین موضوعی که گروههای سیاسی سنی آن را دستاویز قرار داده اند کشته شدن شیخ سویدان الجنابی شیخ عشیره الجنابات در بغداد است موضوعی که العبادی بر تحقیق قوی در این باره تاکید کرده است.
حیدر الفوادی نماینده وابسته به ائتلاف ملی عراق ضمن محکوم کردن ترور شیخ قاسم سویدان الجنابی دستان پنهانی که منطقه الشعله بغداد را هدف قرار می دهند عامل ترور وی دانست.
وی نهیبی نیز به گروههای سیاسی که چهار روز فعالیت خود را در اعتراض به این ترور به تعلیق درآورده اند زد و افزود: همه باید روحیه مسئولیت پذیری داشته باشند و به سوی توطئه های خارجی کشیده نشوند به ویژه که خارجی ها خواستار نابودی دستاوردهای سیاسی هستند.
الفوادی تاکید کرد: دستاوردهای سیاسی و امنیتی عراقی ها طی ماههای گذشته و انسجام میان قوه مجریه و مقننه خشم طرفهای خارجی را برانگیخته است.
پایگاه المسله عراق در گزارشی با اشاره به جنجال جدید گروه های سنی و درخواست دولت اکثریت آورده است: ائتلاف نیروهای ملی و جبهه سنی شرکت کننده در دولت و پارلمان با انگیزه های سیاسی فعالیت خود را در پارلمان و دولت به حال تعلیق درآورده اند و این در اعتراض به ترور شیخ عشیره الجنابات به دست گروهی ناشناس بود.
درخواست ها برای بهره برداری از فرصت و تشکیل دولت اکثریت سیاسی افزایش یافته است.این در شرایطی است که عراق شرایط استثنایی را سپری می کند و در حال جنگ با داعش است و تعلیق مشارکت سیاسی به نفع اهداف داعش و کشورهای حامی آن برای از بین بردن وحدت کلمه و مواضع عراقی هستند.
المسله می افزاید: گروههای سنی به خروج اکتفا نکردند و به دنبال بر هم زدن مجدد اوراق پرداختند و اینکه نیروهای مردمی را متهم کردند.احمد المساری رئیس تشکل ائتلاف نیروهای سنی در نشست خبری نیروهای مردمی را مسئول ترور دانست. این در واقع ادامه تلاش ها برای خدشه دار کردن وجهه نیروهای مردمی که از اهل سنت علیه داعش حمایت می کنند و به دنبال آزادی کامل شهرهای الرمادی، صلاح الدین و کرکوک از لوث داعش هستند می باشد. این در شرایطی است که قبلا نیز گروههای سنی در حادثه بروانه نیروهای مردمی را متهم جلوه دادند.با وجود اینکه داعش در کشتار افراد بی گناه دخالت دارد اما گروه های سنی به لجاجت بر مواضع خود در اتهام زدن به نیروهای مردمی اصرار دارند.
المسله نوشت: بر اساس اطلاعات دریافتی شیخ الجنابات به سبب کشمکشهای عشایری و انتقام شخصی کشته شده است.گروههای سنی گاه و بیگاه عادت دارند که زمزمه خروج از روند سیاسی را مطرح کنند.
نظر شما