به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار در موافقت با بودجه پیشنهادی گفت: در سال 90 بودجه حداقل با 100 میلیارد دلار و در سال 91 و 92 با 27 میلیارد دلار و در سال 93 با کمتر از 25 میلیارد دلار نفتی باید بسته شود. در بودجه 94، 77 هزار میلیارد تومان برای درآمد نفتی دیده شده بود که در کمیسیون تلفیق به 54 هزار کاهش یافت که نشان می دهد که اتکای بودجه به نفت بسیار کاهش یافته است.
وی گفت: گفته شده بود که اتکای نفت به بودجه بیشتر شده است و شاید به دلیل تحریمها این کاهش انجام گرفته اما امروز میزان کاهش وابستگی نفتی به 25درصد در کمیسیون تلفیق می بینیم.
وی درباره مواد الحاقی گفت: 36 ماده الحاقی داشته ایم 17 ماده در درون مواد اصلی مانند هزینه های جاری افزایش یافته است اما در کلیات بودجه انتظار می رود رای داده شود اما جزییات باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: نباید از جیب مردم برداشت شود و همکاران ما باید جزییات را مورد دقت قرار دهند.
نماینده گرمسار در مورد منابع عمومی امسال گفت: در سال 93، 211 هزار داشتیم و در سال جاری 216 هزار میلیارد تومان دیده شده که رضد بسیار خوبی است و منابع کل کشور در این بخش خوب دیده شده است درآمدهای مالیاتی نیز در سال 93، 59 هزار میلیارد تومان بود که به 72 هزار میلیارد تومان رسیده و معادل 5/22 درصد رشد را نشان می دهد.
همچنین مالیات بر واردات از 110 هزار به 46 هزار میلیارد رسیده است که رشد 24 درصدی داشته است.
وی در مورد درآمد واگذاری مالی گفت: فروش اوراق مشارکت از 2 هزار میلیارد تومان به 11 هزار میلیارد افزایش داشته است که در شرایط تحریم کار منطقی است و نقطه مقابل آن کاهش واگذاری سهام است واگذاری سهام در سال 93 ده میلیارد تومان یعنی 104 هزار میلیارد ریال بوده که به 3 هزار میلیارد تومان کاهش داشته و برای واقعی کردن بودجه باید این مسایل منطقی دیده شود.
همچنین در اعتبارات هزینه ما در سال 93 ، 149 هزار میلیارد تومان درآمد هزینه ای بود و افزایش 2/11 درصدی داشته ایم.
کاتب گفت: از 19 ماده الحاقی درون سیستمی باید به جزییات رای داده شود تا هزینه 5 هزار میلیاردی که در کمیسیون تلفیق علاوه بر 146 هزار میلیارد قبلی دیده شده است باید جبران شود.
نماینده مردم گرمسار در مورد تملک و دارایی های دولت گفت: در سال جاری 8/15 رشد در این بخش دیده شده است که به 48 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی و بدهی بخش دولتی را در راستای ابلاغ رهبری عنوان کرد و گفت: اجرای هدفمندی یارانه ها و کاهش نرخ تورم و سیاستهای ابلاغی اعلام می شود و قیمت تمام شده و بودجه ریزی عملکردی و تدوین بودجه براساس قیمت تمام شده باید انجام بگیرد.
وی درباره هدفمندی یارانه ها گفت: حذف درآمدهای بالای 5/2 میلیون تومان مشخص نیست و ابهام دارد و لایحه دولت در این راستا منطقی تر است که می توانیم ان را اصلاح کنیم.
همچنین در جدول مناطق کمتر توسعه یافته کار ارزشمندی صورت گرفته است گرچه در توزیع استانی مشکلاتی وجود دارد.
وی در پایان گفت: سیاست کلان بودجه افزایش رشد سرمایه گذاری و تولید و مهار تورم و افزایش اشتغال در سال 94 با 5/2 درصد رشد پیش بینی شده است و همچنین رشد سرمایه گذاری تا 4 درصد و تورم با کاهش 14 درصدی و رشد نقدینگی با کاهش 17 درصدی دیده شده است که از محاسن بودجه 94 است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: نماینده گرمسار به عنوان نهمین موافق بودجه پیشنهادی سال ۹۴ گفت: بودجه امسال کاهش چشمگیری در اتکا به نفت دارد.
کد خبر 439774
نظر شما