جاده ابریشم، پل ارتباطی مستحکم میان تمدن ایران و چین است

نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هیأت چینی در رابطه با راه‌های توسعه مبادلات فرهنگی بین دو کشور امروز در ساختمان مرکزی وزارت ارشاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی در آغاز این نشست که صبح امروز در ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار شد، گفت: روابط سیاسی و اقتصادی کشور ایران و چین در سطح خوبی است و سالهاست که در زمینه فرهنگی رابطه خوبی دارند. ایران در شهر پکن چین رایزنی فرهنگی دارد که اقدامات خوبی در این راستا انجام داده است. البته ما برای روابط با چین اهمیت خاصی قائل هستیم؛ چرا که چین پرجمعیت‌ترین کشور دنیا و تمدنی بزرگ است و از دیرباز با کشورمان ارتباط داشته و جاده ابریشم فقط یک راه تجاری نبوده؛ بلکه از این طریق، فرهنگ بین دو تمدن مبادله می‌شده است.


 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت زبان فارسی برای مردم چین گفت: مسلمانان کشور چین با واژه‌های فارسی آشنا هستند و استان شین جیانگ نیز که هیأت آن در این نشست حضور دارد، به دلیل نزدیکی بیش‌تر به ایران اسلامی، اشتراکات بیش‌تری با ما دارد.


وی افزود: استان شین جیانگ با کشورهای افغانستان و تاجیکستان هم‌مرز است که دو کشور فارسی‌زبان و مسلمان‌اند؛ بنابراین زمینه همکاری بین ایران و کشور چین و بخصوص این استان زمینه خوبی است. یکی از خاطرات خوبی که برای مردم ایران وجود دارد، سفر مقام معظم رهبری به استان شین جیانگ در زمان ریاست جمهوری ایشان است که در آن سفر از مکان‌های مذهبی این استان دیدن کردند.

 

حسینی با اشاره به زندگی مسالمت آمیز اقوام و پیروان ادیان مختلف در کشور ایران اظهار کرد: بر اساس قانون و باورهای ما، پیروان ادیان مختلف با مسالمت در کشور ما زندگی می‌کنند و هفته گذشته نیز در آذربایجان غربی همایشی داشتیم، تحت عنوان اقوام، ادیان و رسانه‌ها و همان‌طور که در ایران به حقوق اقلیت‌های دینی توجه می‌شود، انتظار داریم که در کشورهای دیگر نیز حقوق مسلمانان رعایت شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آمادگی برای همکاری فرهنگی با استان شین جیانگ وجود دارد و ما آمادگی داریم، هفته‌های فرهنگی، هفته فیلم، هفته کتاب و غیره با همکاری استان خراسان رضوی که به استان شین جیانگ نزدیک‌تر است، برگزار کنیم. همچنین از هنرمندان شما دعوت می‌کنیم در برنامه‌های مختلفی که در کشور ایران برگزار می‌شود، حضور داشته باشند.


 در ادامه این نشست دبیر کمیته کمونیست چین در استان خودمختار شین جیانگ با بیان این‌که همکاری بین کشور چین و ایران از زاویه‌ دوستی سنتی و اقوام خوب است، گفت: همکاری بین چین و ایران در زمینه اقتصادی به سرعت رشد می‌کند، به طوری که سال گذشته مبادله تجاری بین دو کشور 30 میلیارد دلار بوده است.


 وی افزود: در زمینه همکاری فرهنگی نیز فعالیت‌های خوبی انجام گرفته است. من دو روز قبل وارد تهران شدم و در این دو روز با مسؤولان مختلف ارتباط داشتم و با هیأت همراه از بازار ایران دیدن کردم و مردم را از نزدیک دیدم و متوجه شدم احساسات نزدیکی با مردم ایران داریم و قدرت فرهنگ را احساس کردم.


جانگ چون شیان گفت: من با آداب و رسوم مردم ایران آشنا هستم و چندی پیش مترجم ما فیلم «بچه‌های آسمان» را برای‌مان ترجمه کرد و از این فیلم بسیار لذت بردیم. مردم چین نیز با این فیلم ارتباط برقرار می‌کنند و این نشان می‌دهد یک فیلم ایرانی با داستانی که پیچیده نبوده و احساسات مردم را نشان داده، توانسته است ارتباط برقرار کند و این قدرت فرهنگ را نشان می دهد.

 

وی تصریح کرد: استان شین جیانگ با ایران روابط طبیعی و تاریخی دارد و در این استان آثار زیادی می‌بینید که نفوذ ایران را نشان می‌دهد. قبول دارم و موافق‌ام که دو کشور، بخصوص استان شین جیانگ و ایران، در زمینه فرهنگی با هم کار کنند. به طور مثال، در زمینه‌های ادبیات، هنر، فیلم، تلویزیون وموسیقی، اگر طرف ایرانی تمایل و درخواست داشته باشد، همکاری انجام می شود.


در ادامه این نشست، سید محمد حسینی با اشاره به دیدار اخیرش با وزیر فرهنگ چین در سفر به قزاقستان، گفت: سال گذشته نیز دیداری با وزیر فرهنگ چین داشتیم و حرکت خوبی در توسعه روابط فرهنگی بین دو کشور آغاز شده است. همچنین یک ماه قبل در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هیأتی از چین حضور داشت و مشارکت بیش‌تری از سالهای گذشته انجام داد. تصور می‌کنیم زمینه‌ها و ظرفیت بسیار زیادی برای توسعه روابط وجود دارد و بیش از این باید با ظرفیت‌های دو کشور آشنا شویم و هیأت‌هایی از ایران به چین و از چین به ایران بیایند تا این ظرفیت‌ها را بررسی کنند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از اعلام آمادگی استان شین چیانگ برای تبادل برنامه‌های فرهنگی گفت: با هماهنگی سفیر چین در تهران و رایزنی فرهنگی ایران در چین و همکاران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همکاری‌های بین استان شین جیانگ و کشور ایران شروع خواهد شد و این همکاری در مسائلی مانند اعزام گروه‌های هنری و برگزاری نمایشگاه کتاب و پخش فیلم و غیره در کشور ایران و استان شین جیانگ خواهد بود. البته زمینه این همکاریها در مسائلی مانند سینما از پیش مهیاست. فیلم‌های زیادی وجود دارد که می‌توانیم به زبان محلی استان شین جیانگ دوبله کنیم تا در اختیار شما قرار گیرد. همچنین امسال هفته فرهنگ چین را در تهران داریم و امیدواریم که این برنامه به خوبی اجرا شود و از استان شما نیز در این برنامه مشارکت داشته باشند.


حسینی در رابطه با ترجمه کتاب به زبان چینی نیز گفت: در زمینه ترجمه کتاب هم حرکت خوبی آغاز شده است و امیدوارم با همکاری شما، کتاب‌های خوب فارسی به زبان چینی و محلی شما و آثار خوب شما نیز به زبان فارسی ترجمه شود. در رابطه با مسلمانان نیز ما آمادگی داریم تا کسانی که می‌خواهند بیش‌تر با دین اسلام آشنا شوند، دوره‌های دانشگاهی تدارک ببینیم تا پس از گذراندن این دوره‌ها، در کشور خودشان در مساجد به فعالیت بپردازند؛ چرا که از اکثر کشورهای دنیا دانشجویانی در زمینه تحصیل در علوم اسلامی در کشور ما مشغول هستند.


او با بیان این‌که روابط فرهنگی همچون روابط سیاسی و اقتصادی در حال افزایش است، تصریح کرد: شما در ایام بسیار خوبی به کشور ما سفر کرده‌اید؛ چرا که ایام سالگرد ارتحال امام (ره) است و مردم ایران یاد امام را گرامی می‌دارند و دو روز قبل، مراسم باشکوهی برپا بود که نشان‌گر پایبندی مردم ایران به آرمان‌های امام (ره) است و انسجام و همبستگی بین مردم ایران وجود دارد.


وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به هجوم محصولات غربی به کشورهای آسیایی، متذکر شد: با توجه به این‌که آمریکا با تولید انبوه محصولات فرهنگی و تولید 900 فیلم در سال تلاش می‌کند، فرهنگ خودش را بر دنیا حاکم کند، فکر می‌کنیم کشورهای شرقی، بویژه ایران و چین، می‌توانند با همکاری‌های فرهنگی مانع از سیطره فرهنگ غرب بر آسیا شوند.


در پایان نشست دبیر کمیته کمونیست چین در استان خودمختار شین جیانگ گفت: پیشنهاد می‌کنم که گروه هنرمندانی از استان شین جیانگ برای شرکت در هفته فرهنگی چین، در ایران حضور داشته باشند و همچنین موافق‌ام که بعضی از فیلم‌های ایران را انتخاب کنید تا ما دوبله کنیم و در استان شین جیانگ پخش کنیم. همچنین آثار ادبیات دو کشور ترجمه شود و گروه‌های پژوهشی - فرهنگی با هم ارتباط داشته باشند. همچنین شین جیانگ تمایل دارد پذیرای دانشمندان ایرانی باشد.


وی گفت: باید ویژگی شرقی را تقویت کنیم و شین جیانگ آماده است تا با طرف ایرانی خود در این زمینه تبادل نظر کند، همچنین از تمام دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت می‌کنیم که هیأت بازرسی به استان شین جیانگ بفرستند تا بیش‌تر با فرهنگ و آداب این مردم آشنا شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 43974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha