به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، با اکران «ایران برگر»، قطار دوازدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد مقدس شب گذشته(25بهمن) در ایستگاه پردیس سینمایی هویزه از حرکت ایستاد.
داستان هفتمین فیلم این کارگردان 66 ساله که سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را نیز ازآن خود کرد، در روستای «شید» از توابع استان لرستان و حول محور رقابت انتخاباتی دو گروه از اهالی روستا به نام فتحاللهی و امراللهی روایت میشود.
در این فیلم «محسن تنابنده» در نقش فتحاللهخان و بزرگ طایفه فتحاللهی با مطرح کردن شعارهایی چون جامعهی باز، حضور زنان در اجتماع و تجددخواهی، قصد ربودن گوی پیروزی از رقیب دیرینه خود، یعنی «علی نصیریان» در نقش امراللهخان و بزرگ طایفه امراللهی را دارد.
در مقابل امراللهخان نیز با تکیه بر سنت و برانگیختن انگیزههای قومی و مذهبی در پی شکست گروه مقابل برمیآید، اما در این میان، «محمدرضا هدایتی»، معلم مدرسه که کلاس درس از اورانیوم و انرژی هستهای سخن میراند و با عصا نیز حرکت میکند، گوی پیروزی در این رقابت را از دیگران میرباید.
کاملاً واضح است که جعفری جوزانی تصویر رقابتهای انتخاباتی این روستا را به عنوان تمادی از برگزاری انتخابات در ایران ترسیم میکند که دو طیف عمده و تقریباً شبیه به هم، به رقابت با یکدیگر میپردازند و نامزد مستقل نیز با شعارهای مختص به خود، وارد میدان رقابت میشود.
مرتضی خسروی که خود را از علاقهمندان سینما معرفی میکند، در خصوص نقاط ضعف و قوت فیلم به خبرنگار خبرگزاری شستان میگوید: بازی روان و کارگردانی قوی را میتوان به عنوان نقاط قوت فیلم نام برد، اما با توجه به کمدی بودن «ایران برگر»، درونمایه طنز ماجرا به خوبی احساس نمیشود و تماشاگر برای لذت بردن از فیلم باید صرفاً به ابتکار بازیگران مطرح فیلم بسنده کند.
از تغییرات مثبت جشنواره نسبت به سال گذشته میتوان به اضافه شدن فروش بلیط به صورت اینترنتی(با ظرفیت محدود) و تغییر نکردن قیمت بلیطها اشاره کرد، هرچند که فروش که به دلیل اکران محدود فیلمها، همچنان شاهد صفهای طویل اهالی هنر دوست پایتخت معنوی ایران اسلامی بودیم.
یادآور میشود امشب نیز اختتامیه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر مشهد به همراه نمایش فیلم و با حضور تنی چند از بازیگران و عوامل فیلمسازی و همچنین مسئولان سیوسومین جشنواره فیلم فجر در مجمتع فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) واقع در پارک ملت برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما