به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، شب گذشته(25 بهمن) با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با موضوع پدیده ریزگردها، با بیان اینکه ابعاد این موضوع فرا ملی و فرامنطقه ای است، گفت: این پدیده 10 سال است که کشور ما را در بر گرفته و منشا آن از شمال آفریقا آغاز شده و تا شرق ایران و آسیای شرقی آمده است.
وی با اشاره به اینکه گرد و خاک و ریزگردها در داخل کشور و منطقه به دلیل کاهش بارندگی اتفاق افتاده است، تصریح کرد: عدم بارندگی موجب خشکی خاک منطقه شده و باد، خاک را در هوا پخش کرده و این امر موجب مشکلات تنفسی برای مردم می شود.
ابتکار، از تهیه بسته اجرایی کامل دولت برای مقابله با پدیده ریزگردها در استان خوزستان به ویژه شهر اهواز خبر داد و با بیان اینکه این بسته در جلسه یکشنبه(امروز) هیات دولت بررسی و نهایی می شود، اظهار کرد: در این مساله مسئولیت ها بین دستگاه ها تقسیم شده است.
وی بیان کرد: سازمان محیط زیست وظیفه هماهنگی، همگرایی و هم افزایی دستگاه های مختلف در فرایند تقسیم کار مقابله با پدیده های زیست محیطی از جمله ریزگردها را دارد، سازمان هواشناسی باید به موقع اطلاع رسانی کند و سازمان جنگل ها در طرح های بیابان زدایی جدی تر باشد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم تخصیص ها را به موقع انجام دهد.
وی با بیان اینکه در خوزستان بیش از هزار و 500 هکتار اراضی رها شده وجود دارد که نیازمند مدیریت کلان است، اضافه کرد: در این راستا محیط زیست مسئول بیابان زدایی است و وزارت بهداشت نیز مسئولیت بخش درمانی و بهداشت را دارد.
رئیس سازمان محیط زیست، با تاکید بر اینکه برای رفع پدیده ریزگردها نیازمند همراهی همه نهادها هستیم، عنوان کرد: برای مبارزه با زیرگردها از سوی دولت برای هر استان بنا به شرایط آن طرح های جداگانه ای آماده شده که در استان ها اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه از جاری شدن آب به تالاب هورالعظیم که یکی از عوامل اصلی بروز گرد و غبار در خوزستان است، خبر داد و اذعان داشت: همچنین دستگاه های سنجش گرد و غبارهای کوچک تر از دو و نیم میکرون در استان خوزستان نصب می شود.
وی با بیان اینکه پس از جلسه با هیات دولت به همراه هیاتی به خوزستان سفر می کنیم و برنامه های مورد نظر جهت مقابله با پدیده گرد و غبار را به مرحله اجرا می رسانیم، ادامه داد: ما باید برای مقابله با پدیده ریزگردها در خوزستان به صورت کاملاً علمی برخورد کنیم.
ابتکار، به امضای تفاهم نامه با وزیر بهداشت اشاره کرد و اذعان داشت: هر دو دستگاه ها بر اساس این توافق در حوزه هایی مانند مدیریت کیفیت آب و هوا، پسماندهای بیمارستانی و مقابله با امواج مسئولیت های خود را انجام داده و با یکدیگر همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب از یک حوزه به حوزه دیگر به جز استفاده های شربی موافقت نمی کند، افزود: در سالیان گذشته این کار بدون ارزیابی زیست محیطی انجام می شد اما دولت یازدهم تحت هیچ شرایطی اجازه از بین رفتن حق آبه تالاب ها و رودخانه ها را نمی دهد.
وی با بیان اینکه منابع آب در خوزستان بسیار محدود است و مصارف مجاز و غیر مجاز زیادی از رودخانه کارون انجام شده که این مهم نیز اثرگذار بوده است، ابراز کرد: وزیر بهداشت در سفر به خوزستان در جریان درمان بیماران قرار گرفت و از تالاب هورالعظیم بازدید کرد.
رئیس سازمان محیط زیست، یاد آور شد: در جلسه ای که با نماینده ارگان ها داشتیم مقرر شد که دانشگاه های استان نشستی را برای جلب نظرات کارشناسان و متخصصان جهت اجرای موثرترین روش ها برای مقابله با پدیده ریزگردها داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مقدمات کامل طرح های مقابله با گرد و غبار در عراق انجام شده اما بنا به دلایل مختلفی از جمله شرایط این کشور، برنامه ها معطل مانده است، یاد آور شد: منابع گرد و غبار در عراق شناسایی شده و این پدیده در مرز عراق – اردن، عراق – سوریه و قاهره قابل مشاهده است.
وی از تلاش برای شکل گری سازمانی منطقه ای به منظور طرح های مقابله با ریزگردها در منطقه غرب آسیا خبر داد و اظهار کرد: با تجهیزاتی که برای سازمان هواشناسی در نظر گرفته شده امکان پیش آگهی های لازم برای اطلاع رسانی به مردم فراهم می شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه امیدواریم در استان خوزستان به همراه گروهی از مسئولان بتوانیم اراده جدی را برای اجرایی شدن برنامه ها داشته باشیم، خاطر نشان کرد: دولت در این رابطه اراده جدی را از خود در نظر گرفته است.
وی توضیح داد: امکانات حمل و نقل عمومی در شهرهای درگیر پدیده گرد و غبار باید افزایش یافته و فضاهای عمومی و شهری همچون مدارس و بیمارستان ها ایمن شود و امیدوارم بتوانیم با برخی اقدامات آثار منفی این پدیده را در زندگی مردم به خصوص مردم خوزستان کاهش دهیم.
پایان پیام/
نظر شما