به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی، در مراسم معرفی داروهای جدید صنایع دارویی کشور در درمان بیماری های MS، سرطان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی گفت: امروز 12 محصول با 20 شکل دارویی توسط هشت شرکت تولیدکننده رونمایی شد.
وی افزود: آنچه امروز حرف اول را می زند علم و دانش است و دیگر دوره رجزخوانی با توپ، تانک، اسلحه و پول سپری شده و آنچه قدرت آفرین است فکر بشر است.
وی در ادامه با اشاره به هم افزایی شرکت های تولید دارویی در تولید داروهای جدید گفت: حتما هم افزایی توان علمی در پرتو هماهنگی بین تولیدکنندگان میسر است. همچنین خوشحالیم که شاهد رقابت منفی بین شرکت های دارویی نیستیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از شرکت های دارویی یکی از مهمترین وجه اجرای طرح تحول نظام سلامت بودند، گفت: اگر قدم اول در اجرای برنامه طرح تحول صحیح برداشته نمی شد امکان نداشت در اجرای این طرح حمایت شویم یعنی به نوعی طرح تحول با کمک مدیران شرکت های دارویی و سازمان غذا و دارو اجرایی شد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همیشه در حوزه دارو شاهد حاشیه بوده ایم و افتخار می کنیم توانسته ایم واردات را کم کنیم اما از رییس سازمان غذا و دارو خواهش می کنم تسلیم سر و صداها نشوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: برخی چندی است با ضدیت با برنامه های دولت خواهان کمیاب شدن دارو هستند که نباید به هیچ وجه زیر بار برویم.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه باید داروی خارجی ای که پزشک تجویز می کند در دسترس بیمار قرار گیرد، گفت: مسئول این امر کسی جز خودم نیستم و نباید به بهانه کاهش واردات دارو دسترسی مردم به دارو کم شود.
وی با اشاره به حاشیه هایی که در حوزه وزارت بهداشت ایجاد می شود، اظهار کرد: علیرغم عدم میل ما موضع ما با حاشیه ها مقابله به مثل است، سلامت مردم شوخی بردار نیست و در جاهایی که جریانات حاشیه ای بسازند طبیعی است از ابزارهای قانونی که البته زمانبر است و از ابزارهای قانونی خود وزارت بهداشت استفاده خواهیم کرد.
دکتر هاشمی تصریح کرد: تضمین 60 درصد قیمت های دارویی بایوتکنولوژی و تضمین 75 درصد قیمت برند برای اقلام دارویی پرهزینه توسط وزارت بهداشت و تشویق تولیدکنندگان واکسن با قیمت کف اقدامات مؤثری است که قدم اصلی را بعد از بسترسازی دولت باید توسط شرکت های دارویی برداشته شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم صنعت داروسازی پیشرفت و ارتقای سلامت داشته باشد باید از مرزها خارج شویم، در حال حاضر به شرکت های پخش سوبسید می دهیم که این زیبنده نیست در حالی که باید سرمایه گذاری اصلی را روی خارج مرزها داشته باشیم که این موضوع چند دستاورد از جمله اطمینان بیشتر مردم از داروهای تولید داخل و ارزیابی و تشویق دانشمندان را به دنبال خواهد داشت. همچنین استانداردهای تولید داخل نیز در این شرایط ارتقا می یابد.
وی در پایان با اشاره به ضعف کشور در حوزه صادرات دارو خاطرنشان کرد: در این حوزه تقریبا کاری نکرده ایم در حالی که بازارهای خوبی در کشورهای افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، آسیای مرکزی و حاشیه خلیج فارس وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما