به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سخنگوی هیأت نمایندگی ایران در سازمان ملل، گفت: غلامعلی خوشرو نماینده جدید ایران در سازمان ملل هفته جاری به نیویورک سفر خواهد کرد.
بنابراین گزارش، به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس غلامعلی خوشرو نماینده جدید ایران در سازمان ملل پس از یک سال خالی بودن این کرسی به نیویورک مقر سازمان ملل سفر خواهد کرد.
همچنین بان کی مون دبیرکل سازمان ملل قرار است عصر روز سهشنبه استوارنامه نماینده جدید ایران را دریافت کند.
به گزارش آسوشیتدپرس کرسی نمایندگی ایران در سازمان ملل پس از آنکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در آوریل سال گذشته مانع از صدور روادید برای حمید ابوطالبی گزینه اول ایران برای این سمت شد خالی مانده بود. دولت ایران در نهایت غلامعلی خوشرو را به عنوان نماینده جدید برای اعزام به نیویورک معرفی کرد.
این خبرگزاری به نقل از حمید بابایی سخنگوی هیأت نمایندگی ایران در سازمان ملل، گزارش داد که خوشرو هفته جاری به نیویورک سفر میکند.
به گزارش شبستان، پس از مستقر شدن دولت یازدهم طبق روال می بایست تکلیف نمایندگی ایران در سازمان ملل و شخص مورد نظر برای این سمت مشخص می شد که حسن روحانی حمید ابوطالبی را برای این پست برگزید اما دولت آمریکا به دلیل نقش وی در گروگان گیری سفارت آمریکا در سال 1358 با حضور وی در آمریکا مخالفت کرد.
اما دولت ایران یک سال و اندی برای معرفی جایگزین ابوطالبی مقاوت کرد و در نهایت غلامعلی خوشرو جای او را در نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل گرفت.
خوشرو کیست؟
غلامعلی خوشرو، سفیر کنونی ایران در سوئیس (برن) است که دارای مدرک دکترا در رشته جامعهشناسی از آمریکا است و ریاست دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه، عضو هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک و معاونت امور بینالملل وزارت امور خارجه در دوران وزارت سید کمال خرازی از جمله سمتهای او بوده است.
خوشرو در سالهای اولیه پس از پیروزی انقلاب (۱۳۶۱) دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه را به منظور تربیت دیپلماتهای متعدد و متخصص تاسیس کرد و به مدت هشت سال ریاست این مرکز دیپلماتیک را به عهده داشت. او سپس به مدت هفت سال سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک بود. خوشرو در دولتهای هفتم و هشتم معاون وزیر امور خارجه در امور آموزش و پژوهش و سفیر ایران در استرالیا بوده است. او همچنین در سالهای ۸۴ – ۱۳۸۰ همزمان با اوجگیری مساله هستهای، معاونت حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه را برعهده داشت و در مذاکرات هستهای و طراحی نحوه تعامل با طرفهای مذاکره نقش فعال داشت. خوشرو در سالهای اخیر به عنوان تحلیلگر و پژوهشگر در جلسات متعدد بینالمللی شرکت کرده و مقالات و سخنرانیهای زیادی ارائه کرده است. او در این سالها بیشتر بر حوزههای فکری و نظری نظیر لزوم و لوازم گفتوگو، اجتناب از افراطیگری و خشونت، نقش مردم سالاری دینی در بیداری اسلامی و احیای تمدن نوین اسلام تمرکز داشته است.
گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۸ نمایندگانی چون جمال شمیرانی (سرپرست)، منصور فرهنگ ۱۳۵۸ - ۱۳۵۹ (دسامبر ۱۹۷۹ - آوریل ۱۹۸۰)، جمال شمیرانی (سرپرست)، سعید رجائی خراسانی ۱۳۶۰ - ۱۳۶۶، محمدجعفر امیر محلاتی (سرپرست از ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۷، نمایندهٔ دائم از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸)، کمال خرازی ۱۳۶۸ - ۱۳۷۶، محمدهادی نژادحسینیان ۱۳۷۶ - ۱۳۸۱، محمدجواد ظریف ۱۳۸۱ - ۱۳۸۶، محمد خزاعی ۵ تیر ۱۳۸۶ – ۱۸ اسفند ۱۳۹۲، غلامحسین دهقانی (سرپرست) ۱۳۹۲ – بهمن ۱۳۹۳ و غلامعلی خوشرو بهمن ۱۳۹۳ تاکنون را در سازمان ملل داشته است.
پایان پیام/
نظر شما