میان شبکه های اجتماعی و عرف جامعه فاصله زیاد است

خبرگزاری شبستان: یک مشاور خانواده گفت: شبکه های اجتماعی زمینه ارتباط افراد ناآشنا و نامحرم را با سایر افراد جامعه مهیا می کند که در جامعه واقعی ارتباط اینگونه نیست و میان فرهنگ و عرف جامعه با این شبکه های اجتماعی فاصله زیادی وجود دارد.

حجت الاسلام علی کریمی، مشاور خانواده و ازدواج در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره تأثیر شبکه های اجتماعی در خانواده گفت: شبکه های اجتماعی که در حال حاضر مورد استفاده افراد جامعه قرار می گیرد ساخته کشورهای غربی است و صرفا آنان برای ارتباط افراد با یکدیگر ساخته اند که جوری برنامه ریزی نشده است که محدودیت در ارتباط وجود داشته باشد.

 

وی افزود: در شبکه های اجتماعی حتی زمینه ارتباطی برای افرادی که نمی شناسید هم وجود دارد و تبادل اطلاعات صورت می گیرد.

 

کریمی تصریح کرد: در جامعه واقعی هنوز عرف نشده است تا افراد غریبه با یکدیگر ارتباط داشته باشند و بدون شناخت سراغ یکدیگر نمی روند اما این اتفاق در شبکه های مجازی صورت می گیرد.

 

وی تصریح کرد: در شبکه های اجتماعی سهولت ارتباط وجود دارد که عمق فاجعه را نشان می دهد و هر کسی با دیگری ارتباط نوشتاری، گفتاری و تصویری دارد و حتی از درخواست دوستی ناآشنایان هم ناراحت نمی شود.

 

این مشاور خانواده یادآور شد: ارتباط در شبکه های اجتماعی نشاندهنده فاصله میان این شبکه ها با فرهنگ و عرف اصلی کشور دارد.

 

وی با بیان اینکه حریم ارتباط با نامحرم در شبکه های اجتماعی شکسته شده است، اظهار کرد: در حالی که در جامعه عرف این اجازه را نمی دهد و یک موضوع جاافتاده مناسب نیست و افراد کارهای اشتباه را به دلیل اینکه در جامعه عرف نیست و یا پیامد بدی دارد را انجام نمی دهند اما در شبکه های اجتماعی اینگونه نیست.

 

این مشاور ازدواج تصریح کرد: هر کسی با یک گوشی هوشمند و اتصال به اینترنت با افراد دیگر ارتباط برقرار می کند و حریم خصوصی وجود ندارد و این یک مسئله خطرناک است.

 

وی ادامه داد: باید افراد بتوانند ضوابط را مدیریت کنند و ارتباط ها به گونه ای برقرار نشود که به زندگی ها لطمه وارد کند.

 

وی با بیان اینکه کمترین حالت که افراد رو به شبکه های اجتماعی می آورند کنجکاوی است، تصریح کرد: پر کردن اوقات فراغت، سرگرمی و تفننی به شبکه های اجتماعی روی می آورند اما پس از مدتی به این شبکه ها معتاد می شوند.

 

وی افزود: افراد از پیامدهای این ارتباط ها اطلاع ندارند که ممکن است در آینده چه مسایلی پیش بیاید و باید به مردم جامعه در این باره هشدارهایی داده شود.

 

وی تاکید کرد: افرادی که وارد شبکه های اجتماعی می شوند باید مدیریت داشته باشند باید رفتار آینده را مدیریت کنند چرا که این شبکه ها همانند یک درصد اگر افراد احتیاط نکنند در دره سقوط خواهند کرد.

 

کریمی تصریح کرد: افراد هنگامی که با یکدیگر در شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار می کنند به لحاظ عاطفی وابسته می شوند و دیگر بحث کنجکاوی نیست و جذابیت های این شبکه های اجتماعی آنان را جذب می کند و معتاد می شوند.

 

وی تصریح کرد: البته گاهی روی آوردن به برخی از مسایل همانند شبکه های اجتماعی یک حالت طبع گونه دارد و پس از مدتی افراد از این شبکه ها خسته می شوند و کاملا این شبکه اجتماعی را از گوشی و کامپیوتر خود پاک می کند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 439353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha