به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید محمد عبدالهی شب گذشته (21 بهمن) در آیین پایانی دومین جشنواره ادبی نماز و نیایش که در آمفی تئاتر میراث فرهنگی قزوین برگزار شد، بیان کرد: از دیدگاه پیامبر گرامی اسلام، نماز در هر فردی از عالم ملکوت به اندازه فهم و درک انسان ها کوچک شده است و به بیان ساده تر، همانطور که قرآن نازل شده است، نماز نیز بر مسلمانان نزول پیدا کرد و ممکن است در این روند ظرفیت یک نفر به اندازه یک کودک 9 ساله یا به اندازه امیر المومنین(ع) وسعت داشته باشد.
وی ادامه داد: در بخش نماز، ضروری است سرمایه گذاری و سپرده گذاری انجام شود که درنتیجه بتوان از طریق سخت افزاری و نرم افزاری برای آن هزینه صرف کرد.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور اضافه کرد: نماز سفره گستره الهی است که همه انسان ها می توانند بر سر این سفره بنشینند و با حرکت در این راستا خودشان را اغناء کنند از سوی دیگر، در سایه تلاش های همه دلسوزان جامعه اسلامی امروزه محصولات بسیار مناسبی در عرصه شعر و نویسندگی برای گروه های مختلف عرضه شده است.
وی عنوان کرد: تا چندی پیش در عرصه نماز، تنها برای قشر خاصی فعالیت های فرهنگی انجام می گرفت ولی در حال حاضر شایسته است به طور صحیح تر شیوه و راهکارهای اشتیاق فرزندان به نماز را با هنر آموزش دهیم.
عبدالهی اعلام کرد: در حال حاضر 3 هزار و 100عنوان در زمینه نماز، شعر و داستان در زمینه خاطرات نماز، شیوه های تربیتی نماز و خاطرات هشت سال دفاع مقدس جمع آوری شده است.
وی توضیح داد: ضروری است نیازهای جامعه همراه با مخاطب شناسی اصلاح شده و تغییر ایجاد کند تا بتوانیم شیوه آموزشی را با تعمق بخشی تثبیت کنیم و به بیان ساده تر، اگر هر فردی برای دل خود دست به قلم ببرد و نتواند تلنگر و تفکری را در مخاطب ایجاد کند حرکتی عبث و بیهوده ای را دنبال خواهد کرد.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز کشور اعلام کرد: افراد با ذوق باید زمینه مطالعاتی خود را افزایش دهند تا با ایجاد فضای فکری مناسب موضوع «نماز و نیایش» را گسترش دهند زیرا کسی که پا برهنه در درون اقیانوس نماز قدم زده باشد می تواند جوانان را درک کند و بر حسب نیازهای آنان مطالب خود را ارائه کند.
وی تأکید کرد: با توجه به اهمیت نماز و نیایش کسی که شعر می سراید نباید با آیات نماز و قرآن بیگانه باشد به دلیل اینکه یک چهارم قرآن در ارتباط با نماز است، همچنین در کتاب هایی همچون وسائل الشیعه حدود 60 هزار روایت آمده که تعداد 20 هزار مورد برای نماز به کار رفته است.
عبدالهی با اشاره به مسابقه قلم نیایش اظهار کرد: این مسابقه هفدهمین سال خود را پشت سر می گذارد و قرار است با همت مسئولان به استان قزوین واگذار شود تا هنرمندان با آثار بیشتری در این بخش فعالیت کنند.
وی خاطر نشان کرد: هنرمندان یاوران نماز هستند چرا که در قرآن کریم به یاری کردن خدا تاکید بسیاری شده است پس باید در این راستا، فرهنگ خود را بر پایه نماز قرار دهیم.
در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اظهار کرد: این جشنواره با همکاری انجمن ادبی عبید برپا شده است و شایسته تر بود اگر این جشنواره برای همه عموم شکل می گرفت تا نسل جوان بیشتر با موضوع نماز انس بگیرند.
مهدی احمدی خاطر نشان کرد: در ادب پهناور ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ثابت شده است که مباحث نیایش از دیرباز وجود داشته است تا قلم به دست ها با نام خداوند و انس با پیامبر گرامی اسلام در مسیر الهی حرکت کنند.
وی یادآور شد: نماز پیوندی ناگستنی با انقلاب دارد و باید مورد توجه قرار گیرد و همانطور که استاندار نیز تاکید داشتند مسجد جایگاه جوانان دینی است که نماز و نیایش در آن متجلی شده است.
گفتنی است شعر خوانی توسط شاعران برگزیده و اهدای جوایز به هنرمندان منتخب از دیگر برنامه های این مراسم بود.
پایان پیام/
نظر شما