به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه ریزی و مدیریت کشور عصر امروز(21 بهمن) در جلسه بررسی مشکلات چای استان گیلان در سالن اجتماعات استانداری با اشاره به کمک دولت به بخش کشاورزی گفت: طبق قانون دولت برای کمک به کشاورزی باید بخشی از منابع خود را در بودجه سالانه گذارده و این پول به عنوان کمک به تشکیل و افزایش سرمایه صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی یا به شکل وجوه اداره شده باشد.
وی با بیان اینکه این مبلغ باید در بودجه سالانه تعیین شده و به صندوقهای غیر دولتی داده شود، افزود: این صندوقها پول را به صورت وام ارزان قیمت در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
نوبخت با اشاره به اختصاص 160 میلیارد تومان برای کمک به بخش چایکاری طی سال جاری اذعان کرد: این بودجه به تفکیک یکصد میلیارد تومان هزینه و 60 میلیارد تومان تملک دارایهای سرمایه عمرانی است که باید صرف ساماندهی، تولید، فرآوری، تجارت و تبلیغ و خرید تضمینی چای کشور در قالب بند ی ماده 143 و بند الف ماده 145 قانون برنامه پنج ساله پنجم است.
وی ادامه داد: حمایت از تولید محصولات کشاورزی میتواند در قالب بخشی از یارانه سود، کمک بلاعوض یا سایر مشوقها باشد و به کشاورزانی تعلق میگیرد که الگوی کشت ملی و منطقهایی را رعایت کرده باشد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه از این مبلغ 60 میلیارد تومان بابت خرید تضمینی برگ سبز چای پرداخت شده است اظهارکرد: این کمک از 30 میلیارد تومان در سال 91 به 160 میلیارد تومان در سال 93 افزایش یافت که نشان دهنده توجه دولت به رفع مشکلات کشاورزان به ویژه چایکاران است.
وی با بیان اینکه برای دریافت باقیمانده باید طرح بر طبق مصارف ذکر شده ارائه شود اذعان کرد: آیا تاکنون برای بهبود فرآوری و یا تبلیغات طرحی ارائه شده که پول پرداخت نکردیم؟ پس غفت کردید.
نوبخت با تصریح اینکه حدود 96 میلیارد تومان از این مبلغ باقی مانده است، افزود: دستور پرداخت 25 میلیارد تومان برای بهزراعی باغات چای داده شده و تا پایان هفته به حساب صندوق کشاورزی استان واریز میشود.
وی در ادامه به مشکلات استان اشاره کرد و افزود: ماه گذشته 52 میلیارد تومان از ردیف متمرکز حق استان گیلان تصویب شده و بخشی از آن به خزانه واریز شد.
وی تاکید کرد: حق هیچ استانی را به گیلان نمیآورم اما تلاش میکنم تا حق گیلان را برآورده کنم.
رئیس سازمان برنامه ریزی و مدیریت کشور با اشاره به آزادراه رشت قزوین اذعان کرد: از نظر دولت جادههای مواصلاتی شمال ایران مانند هراز، کندوان، فیروزکوه، قزوین- رشت بسیار حایز اهمیت است و بودجههای خاصی بدان اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت منابع فقط پروژههایی را که بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند اولویت قرار دادیم اما از سایر پروژهها نیز غافل نیستیم.
نوبخت با اشاره به اختصاص یکصد میلیارد تومان برای احداث کمربندی انزلی تصریح کرد: مطالعات بزرگراه رشت –قائمشهر و راه آهن رشت- قائمشهر نیز در دست انجام است
نظر شما