امیر الهی، سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان گفت: این آثار پس ازبررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان و در اجرای ماده یک قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس برای حفظ و احیا به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه قدمت این اثار اسلامی است، اظهار داشت: مراسم زه ماونووپیرشالیار، مراسم کوته کوته، بازی گورزان، مراسم شه وو نیشت، مراسم کلاو روچنی، مراسم تربی، مراسم کومسا و مولودی خوانی از جمله آثار فرهنگی کردستان است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با اشاره به اهمیت این آثار به ویژه آثار معنوی، گفت: با توجه به اینکه فرهنگ بومی و محلی باید حفظ و مستندسازی شوند بنابراین ثبت آثار معنوی و تاریخی به حفاظت آثاری که در معرض فراموشی قرار دارند، کمک میکند.
الهی تصریح کرد: ثبت برخی از آثار و آیینهای معنوی و شاخص استان تاثیر بسیاری بر مردم استان دارد و دیدگاه آنها را نسبت به میراثفرهنگی تغییر میدهد.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت بناهای تاریخی بعد از ثبت در فهرست آثار ملی، گفت: با ثبت هر اثر تاریخی، حقوق مالکانه اثر تحت نظارت، مراقبت و حمایت سازمان میراث فرهنگی خواهد بود و به این ترتیب، هر نوع عملیاتی که منجر به آسیب و تخریب یا تغییر اثر شود ممنوع است.
پایان پیام/
نظر شما